הארנק הוירטואלי

e-magine

New member
הארנק הוירטואלי

לפני כ 3 - 4 שנים, גלשתי באיזה פורום סגור. כל מי שהשתתפו שם היו גולשים ותיקים ומנוסים. באחד הדיונים, מישהי כתבה: "כשנכנסתי לאינטרנט, קבעתי לעצמי שני כללים: 1. לעולם לא לחשוף את זהותי באינטרנט" 2. לעולם לא למסור באינטרנט את פרטי כרטיס האשראי שלי" הכללים האלה אמנם נראו לי כבר אז מאד נוקשים. אני ביצעתי באינטרנט מאות קניות בכרטיס אשראי. אמנם נתקלתי במקרים של חוסר אמינות מצד מוכרים, (בעיקר, אענות שהמוצר אזל, ניסיון לדחוף מוצר יותר יקר, אי עמידה במועד המובטח) אל לשמחתי, לא נתקלתי אישית במקרים של ניצול לרעה בפרטי האשראי, למרות שאין ספק שהדברים האלה קיימים, גם באינטרנט וגם מחוצה לה). לאחרונה קבוצת ישראקרט העלתה כרטיס אשראי וירטואלי, הקרוי ישראקרט.ווב המאפשר טעינתו מראש בסכומי כסף קטנים וביצוע קניות ללא צורך במסירת פרטים אישיים. בקרוב, המתחרים יעלו כרטיסים דומים. אני רוצה להבהיר גם, שלא מדובר ממש על קניה אנונימית, היות ואם אנחנו מזמינים מוצר ממשי (להבדיל ממוצר שניתן להורדה) אנחנו חייבים לתת לספק מן הסתם איזו כתובת למשלוח. לי נראה שאחד היתרונות של הכרטיס הוירטואלי הוא שהוא משחרר אותנו מהסכנה של אותם אתרים שנהגו לפתות לקוחות לעשות מינוי לחודש ואחר כך גבו דמי מנוי חדשי "לנצח". וזאת היו והכרטיס נטען כאמור בסכום קטן ואיננו חייבים למלא אותו שוב בכסף. אם רוצים להמשיך, יכולים כל פעם לקנות כרטיס אחר. כך שלמעשה זה לא בדיוק כרטיס אשראי, אלא יותר ארנק וירטואלי. מה דעתכם על שני העקרונות של אותה גולשת? האם הם תקפים ל 2006? האם אתם נהגתם/נוהגים לפי העקרונות האלה? ואם כן, האם כניסת הכרטיסים החדשים לזירה עשויה לשנות את דעתכם?
 
אלה שני כללים נפרדים,

עד כמה שאני מבינה. כלומר, הכלל של אי מסירת הפרטים של כרטיס האשראי - לא נובע מהכלל הראשון, של אי חשיפת הזהות, אלא שאותה גולשת לא סמכה על האבטחה באתרי הקניות למיניהם. מידי פעם אכן שומעים על דליפת פרטים של קונים ומנויים בכל מיני אתרי קניות, כך שקניה מאובטחת היא לא בדיוק מה שהיא מתיימרת להיות. אני לא קונה הרבה דרך האינטרנט, וכאשר אני כן - אני מעדיפה למסור את פרטי כרטיס האשראי בטלפון. לגבי הארנק הוירטואלי: אולי זה יתפוס אם רוב אתרי הקניות יעבדו איתו. אבל זה נראה לי מסורבל ולא מתאים לקניה ספונטאנית. לגבי הכלל הראשון של אותה גולשת: למה הכוונה? לחשיפת הזהות על גבי האינטרנט, או לחשיפת הזהות במפגשים עם אנשים שהקשר איתם נוצר באינטרנט?
 

צלליתה

New member
כרטיס אשראי אינו בטוח בשום מקרה

למסור את המספר בטלפון שווה ערך בטיחותית (לטעמי) כמו רכישה באתר. אני אגב קונה ברשת וגם קונה דרך הטלפון. הורי שהם אנשים מבוגרים וגם מאוד מסודרים, (בנגוד אלי שקבלות יכולות להעלם, שלא תמיד בודקת בזמן את חשבון הויזה, ושבכלל יש לי 8 עמודים שכתובים בצפיפות שמתארים ליקוי למידה שיש לי שגם משפיע על יכולתי לקרוא,) שילמו פעם במסעדה בכרטיס אשראי. רק כעבור מספר ימים התברר להם שהמלצר החליף (במקרה שלו, כנראה שלא בכוונה) בין כרטיסי אשראי, והחזיר להם כרטיס של מישהו אחר.
 
זה לא בדיוק אותו הדבר

(מסירת פרטים של כרטיס האשראי דרך הטלפון לעומת דרך האינטרנט), כי אתרי אינטרנט אפשר לפרוץ, וגם יש אתרים שבעקבות באג ו/או רשלנות "דולפים" החוצה. אותי זה מרתיע, ואני עושה את זה רק אם אין אלטרנטיבה אחרת.
 

Kiru

New member
הפרטים של הכ.א

לא אמורים להישמר על שרת שנגיש מהאינטרנט. אפשר לגלות אותם בטכניקה שנקראת Man in the Middle, שמאוד לא פשוט ליישם באתרים שמוצפנים בצורה נורמלית ויש להם חותם של VeriSign ושות'. חוץ מזה, עסקה אינטרנטית היא עסקה במסמך חסר שאפשר לבטל בטענה של כשל תמורה מלא, כך שהסבירות להפסיד כסף אמנם קיימת אבל לא גבוהה. לדעתי עיקר הסיכון מנוכלים ששייכים לחנות ולא מהאקרים.
 
נוכלים בבית העסק זה סיכון בכל מקרה,

בעיסקה שמתבצעת דרך האינטרנט - יש חששות שנובעים מליקויי אבטחה. אני, כלקוחה, לא יכולה לבדוק איך האתר מוצפן, וגם לא רוצה להתעסק עם זה. אני רוצה לקנות בפשטות ובנוחות.
 

Kiru

New member
האמת היא שאפשר לדעת

(פשוט תראי שכתוב בשורת הכותרת https במקום http), אבל אני מבין מה שאת אומרת.
 

xslf

New member
לאו דווקא

ה־https אומרת שהתקשורת בינך ובין האתר מאובטחת. זה לא אומר שום דבר על מה קורה לפרטי כרטיס האשראי אחרי שהם מגיעים לאתר. וכבר קרו מקרים שהתקשורת בין המשתמש ובין האתר הייתה מאובטחת, אבל פרטי הכרטיסים נשמרו בבסיס נתונים לא מאובטח שדלף.
 

e-magine

New member
לידיד שלי שכפלו את הכרטיס

בתחנת דלק, עם גדג'ט שנקרא שפתיים. לקח כמה ימים עד שעלה על זה.
 

enash

New member
תודה על המידע מחר אני קונה כזה

תמיד רציתי לקנות באינטרנט אבל אני מעז להכניס את פרטי האשראי
 
למעלה