הארנב הלבן בהופעה

yliran

New member
הארנב הלבן בהופעה

הארנב הלבן בהופעה בברבי בכפר סבא ביום רביעי ה- 19/05/04

צריך עוד קצת פרטים

מי אתם, מה אתם, מה אתם מנגנים, למה צריך לבוא להופעה שלכם? קצת פרטים, בן-אדם, אנחנו לא רובוטים שעומדים 'דום' כשרואים הזמנה...

אתה יודע מי הם

ראית אותם בערב פרוגרסיב בהיינקן לפני שנה וחצי, ערב "ג'נסיס נגד קינג קרימזון" (דרך אגב מושל, מה זה כל השמות האלה? מי באמת ניצח בין ג'נסיס לקינג קרימזון? ובין יס ל - ELP? ומי בסוף הוחלט שירה ברוק המתקדם?) עם כל הכבוד לארנב הלבן, לא ממש התחברתי באותו ערב, קצת יותר מדי גלאם בשבילי, אבל מי שלא ראה שינסה.

הייתי אומר את זה בעצמי

אבל בעיקרון, אורי מכיר אותם - אבל הרבה אנשים אחרים לא. אם מישהו רוצה לדעת מיהם למעשה הארנב הלבן, אז יש כאן ביקורת קטנה מלפני תקופה מסוימת. אני מניח שלא הרבה השתנה עם ההרכב מאז.

הנה עוד פרטים

(זו הודעה שנשלחה אלי, משום מה, באופן אישי, ואני מפרסם אותה כלשונה) אנחנו הארנב הלבן שמנגנים מוזיקת רוק מקורי עם אלמנטים של פרוגרסיב. 4 נגנים מוכשרים כל אחד בשלו. למה צריך...? מי אמר שצריך אבל בהחלט כדאי, מאוד נשמח אם תבוא ועוד יותר גם אם תהנה, אני באופן אישי תמיד בעד התנסויות חדשות ואני בטוח שלא תתאכזב. תיקח כמה חברים תשתו משהו ותהנו ממוזיקה מצויינת ובאחריות. אתה כנראה חדש פה אבל אנחנו מפרסמים כאן כל הזמן את ההופעות שלנו. שמחתי לענות , המשך ערב נעים, הארנב

MajorWinters

New member
שלום אורי ברייטמן../images/Emo19.gif

נשמח אם תספר לנו מה אתה שומע, ומה הקשר שלך לפרוגרסיב. מומלץ לך להיכנס לאתר www.mitkadem.co.il שאתה בטח לא מכיר ....

שלום לכולכם, זה מאוד מרגש

יופי של פורום יש לכם פה - לא ידעתי שכל כך הרבה אנשים מאזינים לרוק פרוגרסיבי. תגידו, אתם ממליצים על האלבום הראשון של קינג קרימזון?

רשמים

אני ראיתי אותם פעמיים. בפעם הראשונה לא התחברתי. החומרים שלהם היו באנגלית, לא הבנתי הרבה מילים וזה נשמע מאוד הארד-רוק. בפעם השניה זה היה סיפור אחר לגמרי. כל ההופעה (אם אני זוכר נכון) היתה בעברית. מוזר, אבל נכון. מילים מאוד מוזרות, עברית שאני לא רגיל לשמוע, וזה סופר מצוין. מבחינה טכנית הם פשוט מנגנים בן זונה. מנגנים באלגנטיות וברוגע מפליא, שמהווה קונטרסט קיצוני למוסיקה, שהיא אנרגטית בטירוף. אנרגטית, אבל בשליטה מלאה. ככה גם אפשר לתאר את השירה של יובל. לא ראיתי בחיים שלי מישהו שר ככה. התפוצצות כזאת של אנרגיות, מבלי לאבד לרגע את השליטה בקול, זה משהו שנראה לגמרי בלתי אפשרי, אבל זה קורה אצלהם על הבמה. הגלאם לא הפריע לי, כי גלאם זו אסתטיקה ולא בהכרח תוכן. מבחינת התוכן המוסיקלי שלהם, יש נטייה לדרמטיות וכבדות, אבל לא מלנכוליות בשום אופן ושוב, החינניות של הנגנים מחפה על כל נטיה לכאורה לדרמה יתרה. הרכב מאוד מאוד מיוחד. הם לא מופיעים הרבה ונראה כאילו הם לא יוצאים מגדרם כדי לפרסם את עצמם, ואני מקווה שהם ימשיכו להתקיים עוד הרבה זמן ולהתפתח בהתאם.

moshel

New member
אריק אתה משוכנע

אריק אתה משוכנע שאתה כותב כאן על הארנב הלבן?? כי עד כמה שידוע לי הארנב הלבן מעולם לא שרו באנגלית ההופעה הראשונה שלהם אי פעם היתקיימה בהייניקן הבימה בערב שאני היפקתי אותו genesis vs king crimson ועד כמה שידוע לי הלכת אחרי חצי שעה של הופעה והיית מאוד מאוכזב מהם אז אני עכשו באמת לא מבין את כל התשבוחות שאתה מרעיף עליהם ושמח מאוד אם תרחיב אץ מה שכתבת ומהיכן אתה שואב את כל התשבחות הללו אני רק יכול להגיד את דעתי האישית: ולשם הגילוי הנאות אני יכול לומר שאין לי כרגע שום קשר עם הלהקה לא אישי ולא מקצועי כך שכול מה שאני כותב הוא הם הדברים שלי בצורה הכי אוביקטיבית הארנב הלבן הם להקה טובה מאוד בתחום שלה רוק קלאסי עם השפעות קלות של פרוג וזה לפי החומר המוקדם שלהם ששמעתי אם הם השתנו מבחינה מוסקלית והפכו ליותר פרוג אני לא יכול לומר כי לא שמעתי אותם moshel

לא מעניין אותי אם הם הפכו לפרוג

ייתכן שלא ראיתי אותם שרים באנגלית, יכול להיות שהזיתי. מה שבטוח, זה שבפעם הראשונה לא אהבתי אותם, ובפעם השניה כן. שבפעם הראשונה זה נשמע לי הארד-רוק, שזה ז'אנר שמשעמם אותי באופן גורף, ושבפעם השניה זה היה משהו מוזר ושקשה יותר להגדיר אותו. שוב, יכול להיות שהזיתי. גם את הפעם הראשונה וגם את השניה. אבל אני לא יכול לומר לך דברים שלא ראיתי ולא זכרתי. מה שכתבתי זה מה שראיתי ומה שזכרתי, וזה המקור היחיד שיש לי לכתיבת דעות.

הבעיה עם ההופעה הראשונה שלהם

היא פשוט שהם הגיעו בקונטקסט לא נכון. הם קיבלו על עצמם משימה קשה מאוד, לפתוח ערב מפואר של הקרנות של קינג קרימזון וג'נסיס, והם פשוט לא התאימו. אם היה מדובר למשל, בערב הקרנות של דיפ פרפל וזפלין, נראה לי שבימים האלה היה לארנב הלבן קהל נאמן של מאה עד מאתיים איש. גם אני בהתחלה לא התלהבתי מהם, בגלל הסיבה הזאת בין היתר, ורק אחרי כמה הופעות קלטתי שפשוט מדובר בהרכב מתיש בהופעה. מתיש במובן החיובי, כלומר, כי הם משדרים כל כך הרבה אנרגית עד כדי שאתה מהומם מהאנרגיות הללו. אפילו בשירים השקטים שלהם יש מפגנים טכניים בלתי פוסקים, כמעט תמיד מצדו של יובל הסולן, ונדמה כאילו כל המלודיות שלו מבוססות על העובדה שהוא זמר מעולה. על כל פנים, כשמעמיקים במוסיקה שלהם לומדים שהם הרבה פחות מושפעים מפרוג והרבה יותר מושפעים ממוסיקאה קלאסית, באופן שבו ג'ון לורד ודיף פרפל היו מושפע ממוסיקה קלאסית.

yaronbarb

New member
מכל הדיונים הטעונים משהו , אני מבין

שכדאי לראות את ההופעה בכדי לקבל הגדרה חותכת - האים הנגנים המעולים עם הסולן הוירטואוז והמתופף המחורבן - תאכלס טובים לא טובים? מה שבטוח יהיה מעניין...

אין דבר כזה באמת, אובייקטיבי

ועצם כתיבת המילים "אני אובייקטיבי" לא עושה אותך לכזה. תצטרך להתמודד עם העובדה שכולנו אנשים שונים עם תפיסות סובייקטיביות לחלוטין של המציאות, עד כדי כך שאריק מסוגל לתפוס שהמציאות היא שהארנב הלבן שרו באנגלית, למרות שאני ואתה יודעים (או שמא, בעצם?) שזה לא נכון למעשה. חוץ מזה, זה שאין לך קשר כרגע עם הלהקה לא משנה את העובדה שפעם היה לך קשר איתם, יש לך איזשהו רושם מהם, וזה בלתי ניתן לשינוי. ובכל זאת, הדברים שאמרת הם בסה"כ נכונים ואני מסכים איתם. אגב, יש להם שיר אחד שהוא פרוג מובהק, שבהתחלה ממש התלהבתי ממנו, ומאוחר יותר קלטתי שזה בעצם מעין תפר בין Starless, Thick as a brick ו... קטע של ג'נסיס. אבל אחלה ביצוע, על כל פנים.

למעלה