הארלם

rin26

New member
הארלם

אהלן חבר'ה :)
אני (ישראליה) ובעלי (אזרח אנגליה), אחרי שקיבלנו החלטה סופית, עושים צעדים ראשונים לגבי מעבר להולנד. יש לנו מס' שאלות ונודה לכם מאוד אם תוכלו לסייע לנו.
אז ככה:
1) התחלנו לגבי לברר לגבי מגורים באזור הארלם, האם באזור יש הרבה מוסלמים?

2) האם באזור הראלם ניתן לעשות קניות במחירים שפויים?

3) היות ואין לי דרכון אירופאי, אילו מסמכים ראשוניים אני צריכה להראות בבקרת הגבולות בהולנד על מנת שייתנו לי לעבור בחופשיות ללא הרבה בלאגן (היות וזכור לי כי בבקרת הגבולות שואלים מהי מטרת הנסיעה...) במיוחד כאשר זה כרטיס כיוון אחד...
כמובן שבהמשך אני מתכננת להוציא אישור עבודה בזכות האנגלי שלי :)

תודה מראש,
GOOD SHABAS T U ALL

FalseFlat

New member
טיפ

אם את רוצה שאנשים יענו לך, לפחות תשמרי את השאלה הגזענית לסוף,

אני לא יכול לתאר לעצמי מה היה קורה אם היית רואה שאלה בשפה אחרת 'האם יש הרבה יהודונים באמסטרדם' ?

היי,

1- אין הרבה ערבים, אבל יש שם מלא כושים.
2. לא. הכל יקר.
3. תגידי בביקורת דרכונים שאת באה לגור בהארלם, גם ככה הם רוצים קצת יותר לבנים באיזור, לא יעשו לך בעיות.

tilburg

New member

אוי... מלפפון...
רגע ברצינות למרות שאני מסכימה שהשאלה גזענית ביותר - בכל מקום בהולנד יש מוסלמים. אפילו בכפר הקטן והמאד מאד הולנדי בו אני גרה יש מוסלמים... בניגוד לישראל - הם לא גרים בישובים נפרדים ונוטים ללכת לבתי הספר "הרגילים".
למרות שאני יכולה להניח מאין נובע החשש אני יכולה להגיד לך שדווקא מאד נוח לגור בקרבת מקום למוסלמים אם את אוהבת אוכל ישראלי - כי שם קונים את כל מה ששווה. ובאמת שהם בדרך כלל לא נושכים ואפילו, אם תפתחי קצת את הראש והלב, אולי תמצאי חבר או שניים שבמקרה הם גם מוסלמים (הם יודעים להיות חברים נהדרים)
אם זה באמת ממש מפריע לך - תעברי לאמסטלווין או אמסטרדם ותגורי ב"קיבוץ" או ב"גטו"... (נשבעת שלא אני המצאתי את זה!
)

למעלה