הארכת חופשת לידה ....

אילנית03

New member
יש משהו במה שאת אומרת

וגם כאן יש מקום להפעיל איזושהי עצומה ולחץ על מנת לשנות את המצב אני נרתמת לנושא אשמח עם אקבל עזרה ותמיכה בעניין ואולי נוכל בכוחות משותפים לשנות דברים לטובתנו ולטובת נשים אחרות הנמצאות באותה סיטואציה

rsharon

New member
המאבק להכרה בהוצאות טיפול בילדים

לפני כמה חודשים פורסם בעיתונות הארצית והמקומית שמתחילים פיילוט בשתי ערים: בית שאן ובערד (לא במודיעין...). אחד הגופים שמוביל מאבק בנושא הזה הוא שדולת הנשים. הם הפעילו חברת מחקר כלכלית עצמאית שהוכיחה שזה אף משתלם כלכלית למדינה. פניתי אליהם (עו"ד ציונה-קניג) וגם לאורנה נגר, אחראית לקידום מעמד האישה במודיעין עם הרעיון לערוך ערב עיון במודיעין בנושא זה, על מנת לעורר את המודעות וכו'. ציונה הביעה נכונות לשתף פעולה ולבוא ולהציג את הנושא. אורנה נגר הביעה נכונות לשתף פעולה עם ערב כזה, אבל נתנה לי להבין שלא היא תהיה זו שתארגן אותו. בינתיים החל הריון התאומים וקצת הזנחתי את העניין... אבל, אם אנשי הפורום הזה יראו התעניינות ונכונות להרים ערב כזה, אולי נוכל לארגן משהו בכוחות משותפים. אני מצרפת קצת חומר רקע ואת ההתכתבות שלי עם עו"ד ציונה-קניג ואורנה נגר. לכבוד: אורנה נגר חברה וקהילה - לקידום מעמד האישה פקס: 03-9753074 הנדון: הצעה לקיים ערב עיון בנושא "הכרה בהוצאות טיפול בילדים" בהמשך לשיחתנו הטלפונית ברצוני להציע לקיים במודיעין ערב עיון בנושא "הכרה בהוצאות טיפול בילדים". בעקבות התעוררות הדיון הציבורי בנושא וקיום פיילוט, נראה לי שהנושא הזה רלבנטי ביותר. אני יכולה לומר מתוך העניין הפרטי שלי, גם כאמא, כלכלנית בהכשרה, ועובדת היי טק טיפוסית שהייתי שמחה ללמוד עוד על ההצעה שהוגשה ע"י שדולת הנשים בישראל, על ממצאי ומסקנות הדו"ח, מהי תוכנית הפיילוט, מה האלטרנטיבות הקיימות וכו' וכו'... אני די בטוחה שישנם (א)נשים נוספים במודיעין שהיו מעוניינים להבין יותר. פניתי לעו"ד ציונה קניג-יאיר מהשדולה והיא נענתה מיד לעניין. כיתבתי על האימייל גם את עו"ד סיגלית הנדשר פרקש (ראי בהמשך). אשמח לעזור. ________________________________________ From: legal [mailto:[email protected]] Sent: Wednesday, April 06, 2005 11:22 AM To: Sharon, Ruth Subject: Re: מאבק להכרה בהוצאות טיפול בילדים - ישר כוח ורעיון... היי רותי, תודה על המייל ולעצם העניין, אשמח מאד לקיים ערב עיון כזה. אין לי ספק שלחץ חברתי על האוצר זו הדרך להצלחה. בנוסף, נשים רבות לא מודעות ולכן לא "עושות מעשה" ואני תמיד מוכנה לצרף נשים נוספות וגם אנשים למאבק ראוי. אני מכירה את סיגלית מהועדה בלשכת עורכי הדין ואם היא תרתם לכך, מה טוב. נשתמע, ציונה ----- Original Message ----- From: Sharon, Ruth To: [email protected] Cc: [email protected] ; Sent: Wednesday, April 06, 2005 10:08 AM Subject: מאבק להכרה בהוצאות טיפול בילדים - ישר כוח ורעיון... 6 באפריל 2005 לכבוד: עו"ד ציונה קניג-יאיר מנהלת המחלקה המשפטית שדולת הנשים שלום ציונה מה שלומך? אני קוראת כעת את הכתבה ב-TheMarker על המאבק להכרה בהוצאות טיפול בילדים, ורציתי לחזק את ידכן ולומר ישר כוח. המחקר שבוצע ע"י חברת גיזה -זינגר-אבן נשמע מאוד מעניין ורלבנטי. יש לי רעיון שרציתי לבדוק איתך - לקיים ערב עיון בנושא במודיעין (עיר מגוריי), ואם יעלה יפה אולי אפילו לקיים מעין road show כזה בערים נוספות... לפי דעתי ערב עיון כזה (בפורמט הנכון) יכול לקדם את הנושא ולהעלות את המודעות ולרתום אף (א)נשים נוספים למאבק. אני יכולה לומר מתוך העניין הפרטי שלי, גם כאמא, כלכלנית בהכשרה, ועובדת היי טק טיפוסית שהייתי שמחה ללמוד עוד על ההצעה שהגשתם, מה ממצאי ומסקנות הדו"ח, מהי תוכנית הפיילוט, מה האלטרנטיבות הקיימות וכו' וכו'... אני די בטוחה שישנם (א)נשים נוספים במודיעין ובארץ כולה שהיו שמחים להבין יותר. במודיעין, כפי שבוודאי ידוע לך, מספר הזוגות הצעירים עם ילדים קטנים הוא גבוה ביותר, ולכן הנושא הזה הוא רלבנטי ביותר. נדמה לי שאפילו קראתי באחד המקומונים שאחד מחברי מועצת מודיעין אף פנה בבקשה לכלול את מודיעין בפיילוט. מתוך אתר האינטרנט של העירייה: מודיעין מסווגת כעיר צעירה אשר במוסדות החינוך שלה לומדים נכון ל1- ביוני 2004 כ 16,825- ילדים. כ 7,497- תלמידות ותלמידים בבתי ספר יסודיים, כ 5,056- בבתי ספר על יסודיים כ 2,672- בגני ילדים וכ 1,600- ילדים בגני ילדים פרטיים ומעונות יום. http://www.modiin.muni.il/ אני מכתבת גם את עו"ד סיגלית הנדשר פרקש, חברת מועצת העיר מודיעין ויועצת משפטית לעמות נ.י.ב (נשים יזמות בעסקים במודיעין והסביבה) - אולי גם היא תירתם לנושא. בברכה, רותי שרון

rsharon

New member
מודיעיו לא תיכלל בפיילוט להכרה

בהוצאות מטפלות...

אילנית03

New member
היי רותי

אשמח לקחת חלק בפרוייקט ולמצוא את הדרך להביאן למודיעין ולראות איך מפה מתקדמים הלאה לשיפור התנאים עבור כלל הנשים בישראל אשמח לשוחח עימך ולראות איך נוכל להרים ערב כזה. שולחת לך מסר עם מס הטלפון שלי על מנת שנוכל לדבר ערב טוב אילנית

ממה מיה

New member
יכולה לספר על שבדיה

חופשת הלידה שנה עד שנה וחצי - תלוי בהסדר עם מקום העבודה. חודש מתוכה חייב לקחת הגבר - אחרת פשוט הוא הולך לאיבוד. הגבר יכול לחלוק עם האשה את חופשת הלידה או לקחת את כולה. לאחר הלידה הגבר מקבל 10 ימי חופש (בתשלום!!!) כדי לסייע לאשה וכשמדובר בתאומים מדובר בסביבות חודשיים !! בנוסף, לכל אבא יש חופשת אב שלושה חודשים לשהות עם הילדים אותם הוא יכול לנצל עד הגיעם לגיל 6. יש לנו זוג חברים שיצאו לטיול בחו"ל עם הילדים למשך חצי שנה על חשבון חופשת הלידה וחופשת האב.. קצבת הילדים היא בערך 500 ש"ח לילד... המדינה מסבסדת את הגנים החל מגיל שנה (אגב אין גנים מתחת לגיל זה, שהרי הילדים עם האם/אב)- התשלום הוא לפי המשכורת ויש הנחה על ילד שני. הסכום המקסימלי לגן (כולל הזנה, עד השעה 17:00) הוא 700 ש"ח. ועוד אנקדוטה - בכל האוטובוסים יש גישה לעגלות ילדים, אמא שנוסעת עם עגלה לא צריכה לשלם כלל. ומה שמפתיע בכל העניין זה שהילודה קטנה ועומדת על ממוצע של 0.7 ילדים למשפחה (יש הרבה זוגות שבוחרים לא להביא ילדים לעולם..) בקישתור יש לנו עוד הרבה מה לתקן כאן. חושבת שהמינימום לחופשת לידה צריך להיות חצי שנה כדי לאפשר הנקה מלאה, כפי שממליץ משרד הבריאות. אני לפני לידת תאומים - חופשת לידה לתאומים ארוכה בסה"כ בשבועיים מחופשת לידה רגילה - מה תגידי על זה ?

chili3

New member
אולי בגלל שהילודה קטנה, המדינה

יכולה להרשות לעצמה לממן את החופשות ולסבסד את הגנים.

rsharon

New member
המדינה זה אנחנו!

אנחנו מדברים כאילו איזשהו דוד מאמריקה יממן את כל העניין הזה. אבל בעצם זה ימומן מכספנו, כספי משלמי המיסים, וכידוע לכולנו גובה המיסים שאנחנו משלמים הם בין הגבוהים במדינה במילא. אם רוצים לדבר על סדרי עדיפויות בהקצאות תקציבים - זה כבר דיון ארוך ומייגע בפני עצמו. אני או-טו-טו יוצאת לחופשת לידה. המחליף שלי בעבודה הוא מאירלנד, והגיע לביקור חפיפה (אני כמובן הייתי מאושפזת בבי"ח בגלל צירים מוקדמים ולא זכינו להיפגש...). במהלך שלושת הימים שהוא היה פה היו לו פגישות עם איזה 3-4 הריוניות שלא לדבר עלי... הוא היה בשוק...

kalah

New member
זה בדיוק הפראדוקס

שרוב משלמי המיסים מממנים קיצבאות שבאוכלוסיות בהן הילודה גבוהה יותר נהנים מהן יותר ,אבל זה לא רלוונטי לעניין(ולא כדאי לפתוח על זה שיחה) כי בסירה של חופשת לידה כולם נמצאים יחדיו והכרה בהוצ' מטפלת או גן הם עניין של כולם.

למעלה