הארכת חופשת לידה ....

אילנית03

New member
הארכת חופשת לידה ....

אני היום בסיומה של חופשת הלידה וכיוון שהחופשה קצרה מאוד!!! , קשה להכיר את התינוק ולהתרגל לעובדה שהמשפחה התרחבה. בדקתי עם חברות ומכרים שלי בחו"ל ואמרו לי שברוב מדינות אירופה חופשת הלידה היא 3 שנים ובחלק מהמקומות מינימום של 1/2 שנה שזה נשמע קצת יותר הגיוני, בנוסף שם משלמים לאשה להיות בבית (לא 75% אלא 100%). אני פונה אליכם על מנת לראות עם כמוני ישנם עוד נשים/אנשים החושבים שצריך גם אצלנו להעריך את חופשת הלידה ואת התשלום לשפר , במידה והכן כך אנסח מכתב ויעביר אותו על מנת ליצור איזושהי עצומה להעביר לח"כ לנסות ולשנות לטובת הילדים, האמהות הטריות והמשפחה כולה. ערב טוב אילנית

מיקלול

New member
זה נכון שבחו"ל החופשות יותר ארוכות

וגם על כל התקופה מקבלים שכר. אני בעד להאריך את חופשת הלידה, כי רק בגיל 3 חודשים מתחילים לקבל איזה חיוך ולהנות. אם את כבר כותבת מכתב תבקשי להשוות את תנאי אמהות של השוק הפרטי לציבורי. למשל שעת הנקה במשך שנה ולא 4 חודשים אחרי חל"ד, וסיום עבודה מוקדם לאמהות לילדים מתחת לגיל 3. אני בטוח אחתום.

אילנית03

New member
ברגע שאני אראה הענות לעניין

אני אכתוב את המכתב ואריץ אותו לחתימות כדי לנסות ולשפר את התנאים ליולדת ולבני משפחתה.

כל הכבוד על היוזמה../images/Emo45.gif וגם על...

האופטימיות... לא מאמינה שמישהו יתייחס
אני הארכתי את החופשה לשנה.{על חשבוני כמובן} בהצלחה

mic1511

New member
זו יוזמה ברוכה מאד אבל לצערי כבר

ניסו וניסו וזה לא כל-כך הצליח... אני התפטרתי מהעבודה בידיעה שאני רוצה להישאר עם הקטנה עד שתהיה בת שנה לפחות, אלא אם כן משהוא מאד מאד מדהים יצוץ לי, אבל זה באמת רק בתנאי שאפשרי מבחינה כלכלית. אנחנו החלטנו להצטמצם ולעשות את זה.

עצוב שצריך להגיע למצב כזה...

אני הייתי בכזאת דילמה כשהייתי צריכה לחזור
,שאיך שילדתי כבר הייתי בדיכאון
...כשראיתי,לקראת ה-3 חודשים, שאני פשוט לא מסוגלת להשאיר אותה,ביקשתי להאריך את החופשה,עד לשנה.החלטתי בליבי שגם אם לא יאשרו לי,אני נשארת בבית גם במחיר של לאבד עבודה...יש דברים חשובים יותר בחיים. ידעתי שזאת "הילדה האחרונה" ולא הייתי מוכנה לפספס ולהחמיץ את הגידול שלה. מאוד עצוב לי לראות בגן שלה הורים ששמים את הילדים בחמש דקות לשבע בבוקר,ולוקחים בחזרה בחמש וחמש דקות בערב
אין לך מה להצטער,את רק תרוויחי. עבודה תהייה בשלב זה או אחר,אבל ציוני הדרך שעוברים בגדולו של תינוק,לא חוזרים...

yoyo10

New member
את גורמת לי לבכות../images/Emo7.gif

אני צריכה לחזור לעבודה שעדי יהיה בן 7 חודשים שזה בעוד פחות מחודשים ואני פשוט לא מסוגלת לעשות את זה הוא עדיין צריך אותי לפחות עד גיל שנה צמודה כל הזמן כל כך קשה לי הרבה אנשים אומרים לי ש7 חודשים זה הרבה אבל זה ממש לא מספיק לי

רחלילי

New member
אז למה את בעצם חוזרת?

אני זוכרת שהייתי במצב דומה ועד היום לא בטוחה שעשיתי נכון שחזרתי לעבודה כשהיה בן 7.5 חודשים. גם ככה לקח לי בעבודה כמה חודשים להתאפס על עצמי. אז מצד אחד, תראי שמתרגלים לזה, וגם הוא מצד שני אם זה כל כך קשה למה לא לקחת עוד כמה חודשים? או אפילו לנסות לעבוד במשהו מהבית בינתיים?

yoyo10

New member
המחליף שלי בעבודה רוצה לעזוב

ואני מחםשת משהו אבל זה ממש לא פשוט אין לי אפשרות לעבוד מהבית או בחצי משרה עדי יהיה בן 7+ חודשים כבר סגרתי עם מטפלת אבל לא מרגיש לי נכון בכלל שדיברתי עם המטפלת עצרתי את עצמי לא לבכות

אילנית03

New member
ידוע גם ידוע שניסו רבים לפני

אך אני לא מתכוונת לוותר אני חייבת לעצמי ולכל הנשים שנמצאות במצב שלי לנסות להגיע עם עצומה ותמיכה רבה מהציבור על הנושא , שתהיה איזהשהי מודעות לצורך להשאר בבית עם העולל הקטן, הצורך בתמיכה כלכלית והידיעה שזה תורם רבות להתפתחותו החיובית של הילד ויכול למנוע בעתיד המון התפרצויות שאנחנו שומעים עליהם בטלויזיה. החינוך מתחיל בבית ובגילאים הקטנים הוא הכי משמעותי כיוון שהילדים מקבלים את עיצוב האופי מהסביבה שלהם לכן חשובה לי התמיכה של כל מי שמאמין בנושא. ועם הכן תהיה תמיכה רבה אכתוב מכתב והעביר אותו לחתימות ואז אגיש אותו הלאה. תהיו קצת יותר אופטימים לשינוי ומלאי אמונה בדעותיכם ואוי נצליח לשנות משהו

p a s h o s h

New member
ועוד איך להאריך!

אני באמצע החופשה ומראש הארכתי בחודש נוסף על חשבוני , 3 חודשים זה לא מספיק לא לי ולא לתינוקת , 6 שבועות לוקח לאשה להתאושש מחווית הלידה ואז נשאר עוד חודש וחצי להתרגל לתינוק/ת - לא מספיק !

רחלילי

New member
גם אני כמובן

הארכתי על חשבוני לעוד הרבה זמן. ברור שצריך, מצד שני זה יעלה בעוד מיסים ויעודד תופעות שלא וכלנו תומכים בהם (אנשים שיושבים בבית ועושים ילדים, סליחה על הבוטות). אני קודם כל בעד שהוצאות שקשורות בילדים כמו טיפול וכאלה יהיו הוצאה מוכרת לאמא זה יעודד אמהות לעבוד, מצד שני יאפשר להן בסופו של דבר להפחית בכמות שעות העבודה שלהן (כי הן תשלמנה פחות מס כלומר הכנסתן בנטו תהיה יותר גדולה) ולהיות עם הילד יותר.

רעיון מצויין!!../images/Emo45.gif

למה שלא תפרסמי גם בפורומים של הריון ולידה וכל מה שקשור (ויש המון כאלה!!)

talilate

New member
אני לגמרי איתך אבל

צר לי לאכזב אותך - יוזמה כזו יצאה לפועל באביב האחרון וכמו שחשבת...זה לא ממש עזר. גם חופשת הלידה שלי נגמרת השבוע והמחשבה על להשאיר את הגוזל עם מישהי שלא מכירה אותו עושה לי חשק לבכות ולבכות ולבכות...ולבכות עוד קצת. אני מברכת על היוזמה שלך ואני איתך, אבל לדאבוני אין לנו נציגה אמיתית בכנסת. גם אלו שמתיימרות להיות פמניסטיות וכביכול דואגות לאינטרסים של הנשים יותר עסוקות בשכר המופרז שלהן, במכונית, בפלאפון ושאר הטבות לא מוצדקות... אין לנו כתובת אמיתית... בהצלחה!

yarkeren

New member
../images/Emo39.gifהי ניסיון בעבר

ואף זה פורסם בהורים וילדים אבל בגלל בעיות תקציב הדבר נפל מהר. אני חוזרת לעבודה בראשון לפברואר, בני יהיה בן 7 חודשים וגם לי קשה מאוד,מצאתי מטפלת ואני חושבת שיהייה לי מאוד קשה לחזור לטירוף בעבודה עם השעות הקשות. אני חיפשתי עבודה חדשה אבל במקצוע שלי דורשים המון שעות , נאמר לי ששעות העבודה כל יום מלבד שישי מ-9.00 עד 18.00 , איך אם לשניים יכולה לעבוד במשרה כזאת????
כיום אין התחשבות באמהות לא בכל הנוגע לחופשת לידה וגם לא לאחר מכן.

kalah

New member
לא נדוייק 3 שנים חל"ד- באנגליה זה

חצי שנה בתשלום כמעט מלא כמו פה, על חשבון המדינה, והשאר-עוד חצי שנה,בתשלום חלקי מאד,אני יכולה לבדוק עם חברתי שגרה שם כמה בדיוק. בכל מקרה ,היוזמה מבורכת ואני אחתום גם אחתום.

rsharon

New member
לצערי לא מציאותי...

באופן פרטי הייתי מאוד רוצה חופשת לידה יותר ארוכה מ-12 השבועות המוקצים בחוק. מי אמר שלושה חודשים?? בראיית המקרו - יש הבדל גדול ביננו לבין מרבית מדינות אירופה. חוץ מנושא התקציבים כשלעצמו, הרי שמצב הילודה באירופה הוא בכי רע וזוהי אחת הדרכים לעודד ילודה. במקרה הטוב יש שני ילדים במשפחה. יותר ויותר זוגות נישאים מאוחר ואפילו לא מביאים ילדים לעולם. לעומת זאת אני לא צריכה לספר לכם מה המצב אצלנו... ד"א בארה"ב המצב אף יותר גרוע מאצלנו וחופשת הלידה קצרה בהרבה מ-12 שבועות (לא זוכרת בדיוק כמה...) בראיית המיקרו - מי באמת חושבת שתוכל לחזור למקום העבודה הקודם שלה אחרי שנה? אני חושבת שהמאבק צריך להתמקד באספקט אחר - הכרה בהוצאות טיפול בילדים לצורכי מס.

למעלה