הארכת חוזה שכירות

11223343

New member
הארכת חוזה שכירות

שלום,
אני שוכר דירה בתל אביב עם עוד שותף בשנה האחרונה. לפני כחודש פנה אליי בעל הבית ושאל אותי אם אני מעוניין להאריך. הוא ציין בפניי שהארכת החוזה לא תיהיה כרוכה בהעלאת שכר הדירה וכל התנאים נשארים אותו הדבר. הבעתי את הסכמתי.
אתמול, יום לפני שקבענו לחדש חוזה ופחות משלושה שבועות לפני שמסתיים החוזה הוא הודיע לי שהוא החליט להעלות את המחיר. הסברתי לו שלא עושים דבר כזה ושהוא מחזיק אותי בן ערובה כי אני לא יכול להתנגד אין לי זמן לחפש דירה חדשה ולעבור מילואים עד סוף החודש).
בסיום השיחה עזבתי את העבודה והלכתי לחפש דירה והצלחתי למצוא אחת חדשה ואף חתמתי על חוזה חדש. כעת, הוא טוען בפניי שאני מחוייב למצוא לו שוכר חדש במקומי. לטענתו ברגע שהבעתי את הסכמתי לממש את האופציה להארכת חוזה אני מחוייב, תןך כמובן שהוא מתעלם מכך שהוא שינה את התנאים עליהם סיכמנו בעל פה והוא מודה בפניי שהוא שינה ברגע האחרון. הוא אומר שהוא דיבר עם עורך הדין שלו ויש לו זכות מלאה לממש את שטר החוב בהינתן מצב שאני לא מוצא שוכר במקומי.
יש אמת בדבריו? האם להתחייבות שלי יש ערך גדול יותר מההתחייבות שלו שלא להעלות את שכר הדירה? האם אני באמת מחוייב לו כרגע כשהחוזה מסתיים?

תודה רבה

u 1000

New member
בעל הבית אינו יכול לאחוז במקל בשני קצוותיו

הוא יכל לטעון שנכרת ביניכם חוזה (באותם תנאים של החוזה הקודם) אבל כאשר הוא בא ואמר שהמחיר עולה הוא הציע חוזה חדש לו סרבת.

11223343

New member
תודה על המענה הזריז

הייתי צריך לשמוע מעוד מישהו שאין הגיון בטענות שלו

Ninja

New member
אתה מוזמן לרמוז לו על חוסר תום לב במשא ומתן

מעבר לנאמר לעיל, במידה והוא יבחר להתחכם יתר על המידה, תוכל להזכיר לו שעומדת בידך הזכות לפעול בכל האמצעים הכשרים לפתרון סוגייה זו.

11223343

New member
אני יותר מרמזתי לו

הבהרתי לו באופן בלתי משתמע לשני פנים מה אני חושב על אנשים כמוהו אבל יש מצב כזה שהוא הולך להוצאה לפועל והם באים לאמא שלי שחתמה על שטר החוב וגובים ממנה כסף לפני שהנושא מטופל משפטית? הכל במקרה שלא נמצא דייר שיכנס במקומי.
כמו כן, השותף שלי שגם רצה לעזוב בגלל השינוי הקטן שהחליט בעל הדירה לעשות נתקל בבעיה אחרת. הוא, בטיפשותו הגמורה יש לומר, שילם לבעל הבית במזומן על החודשיים הבאים שאמורים להיות במסגרת חוזה חדש שנחתם. כעת בעל הדירה הבהיר לו שאם הוא רוצה לעזוב, הוא ישתמש בכסף כדי לכסות את הערבות כי מבחינתו גם הדייר השני מחוייב לו.
מה הוא יכול עשות?

Ninja

New member
במידה וכך יפעל, יתכן כי יהיה עליך להגיש תביעה

תביעה כנגדו בה יפורטו כל הנזקים שנגרמו, כולל הטרדת אימך, כולל הזמן שנגזל ממך בשל הצורך המיותר לעסוק בכך, כולל העובדה שהחוזה בעצם הסתיים המועדו על פי כל התנאים וכי כלל לא עמדה לו עילה להטרידך בנושא, כולל העלויות שנאלצת להוציא בשל כך כגון עלויות משרדיות ותשלום אגרות, וכן הלאה וכן הלאה.

במידה ויבחר הוא לערב גם את השותף השני, תוכלו להגישה כשני נושים באותה התביעה. לתביעה זו כמובן ניתן לצרף גם הנזקים שנגרמו לשותף הנותר, אף הקלים ביותר, כגון עלויות ריבית וכדומה.

למעלה