הארכת זמן
הארכת זמן
שלום לכולם
אתחיל בכך שאציין שלא ידעתי בדיוק לאיזה פורום להפנות את השאלה הזאת וכיוון שאני משתתפת בפורום הזה (אמנם לעיתים רחוקות), מחוננת עם בעיה ומודעת לעובדה שיש כאן כמה וכמה אנשים שיכולים לעזור החלטתי לכתוב את שאלתי כאן. כבר מלפני קצת יותר מחצי שנה שמתי לב שבכל מבחן אני בין האחרונים שמגישים אותו, כמה וכמה פעמים מצאתי את עצמי קוראת למורה (שבאה לצאת מהכתה כי היה כבר צלצול) ואומרת "רגע! שניה! עדיין לא סיימתי!". בהתחלה חשבתי שהבעיה הזאת קיימת כי פשוט לא ידעתי לארגן את הזמן כמו שצריך או שהתמהמתי במבחן ולכן לא ייחסתי לה חשיבות אלא אמרתי "טוב, לא נורא, במבחן הבא אני פשוט לא אהיה לחוצה ואארגן את הזמן טוב יותר". השיטה הזאת עבדה בכמה מקצועות כמו כמיה, פיזיקה ומתמטיקה, אבל במקצועות אחרים כמו ספרות, תנ"ך, הסטוריה ואנגלית הדורשים כתיבה רבה וניסוח והבעה של עצמי בכתב נתקלתי בקושי. בכתות ז ח זה לא קרה לי לעיתים קרובות אבל זה קרה. בכתה ט זה החל כבר לקרות לעיתים דיי קרובות שכן המבחנים נעשו יותר ויותר קשים, השאלות יותר כוללניות ויותר כתיבה נדרשה. וכעת, בכתה י אני מוצאת את עצמי במצב בו כבר 4 מורות (אנגלית, פיזיקה, ספרות ולשון) הציעו לי לגשת לאבחון להארכת זמן. גם המורה הפרטית שלי שמכירה אותי שמה לב לעובדה שאין לי בעיה בהבנה, נהפוכו, אני קולטת מאוד מהר ומעבדת את הנתונים בצורה פרקטית, אולם כשזה מגיע לכתיבה מסודרת שלהם במבחן משהו משתבש. תחילה, חששתי לספר זאת שכן חשבתי שזה לא הגיוני שהרי מחוננים אמורים להיות מהירי מחשבה, ובהבעה בעל פה אין לי שום בעיה, להפך, תמיד העירו לי על דיבור שוטף ורהוט (גם בעברית וגם באנגלית), מהיר מידי לפעמים ואף פעם לא נתקעתי במצב שבו גמגמתי או לא ידעתי מה לומר. גם כשאני כותבת סיכומים לעבודות או כותבת פסקאות באנגלית וכתבות אין לי שום בעיה בלהביע את עצמי. הבעיה מופיעה שמושמת לי מגבלת זמן שלא תמיד מספיקה לי. עוד נקודה שחשוב לציין היא שבכתה שלי (כתה י מחוננים) יש כבר 5 ילדים בעלי הארכת זמן (מתוך 26) ועוד כמה שרוצים לגשת לאבחון. ועכשיו, אחרי ההקדמה הקצת ארוכה מידי הגיעה הזמן לשאול: 1 - לאיזה פורום אני יכולה להפנות את השאלה? 2 - האם מומלץ לעשות אבחון למרות הכל או שלפי הנתונים שסיפקתי אני פשוט נלחצת במבחנים ולא יודעת לחלק את הזמן כראוי? 3 - האם לעוד מחוננים יש בעיה כזאת והאם זה אומר שהם פחות "טובים" מהמחוננים ה"אחרים"? 4 - לכמה זמן תיהיה תקפה הארכת הזמן? 5 - איזה מוסדות מכבדים הארכות זמן? כלומר, האם בבחינות לצבא? ובבחינות באונ' הפתוחה (בה אני לומדת) גם יכבדו את הארכת הזמן שלי? 6 - כמה זמן לוקח איבחון וכיצד הוא מתנהל? (אין צורך לפרט מידי, תיאור כללי יספיק.) וזהו, תודה רבה לכולם על הסבלנות ועל הקריאה. גם אם אינכם יודעים את התשובות לכל השאלות אשמח אם תענו על אלו שאתם יודעים את התשובה עליהן. תודה רבה רבה רבה מראש
הארכת זמן
שלום לכולם