הארכת ויזת tier 2 או residence card?

יעלי9

New member
הארכת ויזת tier 2 או residence card?

הזמן באמת רץ כשנהנהים (או לפחות כשעסוקים מאד) ותוקפו של השלב הראשון של הויזה עומד לפוג. יש לי את האפשרות להאריך אותה בשנתיים נוספות.
ועכשיו להתלבטות:
אין לי ממש אפשרות לשלוח את הדרכון בדואר ולחכות שהמלכה תתפנה לחתום עליו. כמה זמן זה באמת לוקח?
אם אני בוחרת במסלול המהיר של הגשה in person ואישור באותו יום עלי להיפרד מכמעט 400 פאונד (תרומה לגירעון הלאומי אני מניחה). אפשרות נוחה אבל יקרה...
אפשרות שלישית היא להפוך להיות אשתו של בעלי הרומני, שמעכשיו הוא שווה זכויות והאישור הוא בחינם. אני זאת שיש לה רצף העסקה ומעסיק תומך, האם הבקשה תסורב מפני שהוא לא עובד? כמה זמן דרוש ע"מ לקבל אישור כזה? כי, כאמור, אני צריכה את הדרכון.
ע"מ לקבל ILR בבוא העת, האם אני צריכה להיות כאן 5 שנים באותו סטטוס? המעבר לסטטוס של בת-משפחה של אזרח אירופאי יפגע ברצף?

Nobilis

New member
בקצר

המעבר לסטטוס של בת-משפחה של אזרח אירופי אכן תקטע לך את הרצף, והפרידה מהדרכון גם שם עלולה להיות ארוכה (אין אפשרות ל-in person עבורך שם).

אם ILR בהקדם חשוב לך (כלומר - לא בא לך לחכות עוד 5 שנים בשבילו), ואת חייב את הדרכון זמין, כנראה שהארכה in person היא האופציה העיקרית.

יעלי9

New member
תודה.

גוזליה

New member
הגשנו פעמיים in person

פעם אחת להארכה, פעם אחת ל-ILR
בהארכה קיבלנו את הפספורט חזרה יום למחרת, ולוויזות לקח עוד יום אחד להגיע,
וב-ILR קיבלנו את הפספורט חזרה באותו יום- ואת הויזות עם שליח יומיים לאחר מכן.

יעלי9

New member
תודה. זה דווקא לא כ"כ מעודד

חשבתי שהכל נפתר באותו מעמד, חבל שעם כל העלות הגבוהה עדיין הדרכון יוצא מידיי.
ה"בונוס" הנוסף שגיליתי כשבררתי לגבי קביעת תור היא שהלישכה הסמוכה למקום מגוריי מצמצמת את השרות לרגל שיפוצים!! ממש לא ברור לי למה אי אפשר להעביר את המשרדים למקום אחר במהלך התקופה.
עכשיו יש לי סיבה לבקר בליברפול כמו שתמיד רציתי

לכן גם קיוויתי שהכל נפתר ביום אחד.

למעלה