בביקור הבודד שלי באי
לא החתימו לי לא בכניסה ולא ביציאה (את הישראלי), וזה היה אפילו דרכון בלתי קריא אלקטרונית. אולי סתם התעצלו, אבל שוב - בקשה להחתים במידה וזה לא נעשה עלולה לחשוף את כוונת העברה על חוקי ההגירה של מדינה אחרת ועלולה, במקרה של דרכון מודרני שניתן לקריאה אלקטרונית, להוביל לדיווח בריטי לרשויות ההגירה בשנגן.
אני הייתי פונה ל ind ומבקשת בכנות לאשר שהיה של חודש וחצי נוספים.
אם המבקש מוכיח שהוא בעל אמצעים כלכליים מספקים לשהיה ואין לו מטרת השתקעות - אין סיבה שלא יאשרו. המבקש צריך לחשוב אם זה באמת מה שהוא יכול להוכיח ומה הנכונות שלו לשלם את המחיר של גירוש ל 10 שנים מאירופה במידה ויתפס בשקר
למשל - דוגמא הפוכה - בתור אזרחית ישראלית החיה בחו״ל, אני יכולה לבקר פרק זמן מוגדר בשנה בישראל מבלי לשנות את הסטטוס של עצמי מול רשויות רישום ומיסוי האוכלוסין. אני אמנם מאוד נהנית בביקורי בישראל, יש לי המון זמן פנוי ואני יכולה בכיף לבלות חודשים בחופשות מולדת. אני יכולה גם לנצל את הזמן בהשקעה בהכשרה מקצועית בת חודשיים שלושה שתעזור לי רבות בביסוס ובניית העסק שלי בהולנד ושתעלה לי בערך עשירית המחיר. אם אעשה את זה, עלולות להיות לכך השלכות רציניות למדי במידה ובעוד כמה שנים אחליט להביא את משפחתי לישראל לחיות בה או לגרור דרישה ישראלית לתשלומי מיסים. נשאלת השאלה מה ההשלכות שאני מוכנה לספוג בשביל להתפנק אצל אמא עוד חודש או לעבור הכשרה מקצועית או לימודים קצרים בישראל שעוברים את סך הימים השנתי שמוקצב לי לביקורים תיירותיים במולדתי.