הארכת גידים

הארכת גידים

מצטערת שלקח לי הרבה זמן לענות, יש לי לאחרונה קצת בעיות עם המחשב. בכל מקרה אילה נוטה שאלה בדיוק את השאלות אותן התכוונתי לשאול. ובנוסף- צלקת היפרטרופית או צלקת קלואידית, הינן צלקות שאינן מתאחות בצורה חלקה אלא נוטות לבלוט מעל פני שטח העור, או להיות אדומות ורגישות, נוקשות וחסרות אלסטיות. וכפי שאמרתי יש לכך טיפול שמטרתו להפחית את התופעה ולשפר את מראה הצלקת ותחושות של חוסר נוחות מהן המטופל סובל. דגנית כץ

shauligal

New member
תודה ועוד פרטים

שוב תודה על התשובות. חברתי טופלה בעבר ע"י מומחית לשיקום כף יד (במרפאת לין). מדדו לה את טווחי הישור והכפוף השונים. האם הערכה תפקודית כוללת התייחסויות לפעולות קונקרטיות (כתיבה, ניקוי, וכו') ? לגבי מטרת הניתוח - נגעתם בדיוק בדילמה שלנו. הבעיה התפקודית המרכזית כרגע היא כוח בכף היד, ולאו דווקא הטווחים. אם אני מבין נכון, אפשר לחזק את כף היד ע"י תרגול בבית, והניתוח לא יפתור את הבעיה הזו. כמובן שהיינו רוצים ש"היד תחזור בדיוק למה שהיא היתה פעם", אבל לא ברור שזה מצדיק ניתוח. נאמר לנו ששיפור הכיפוף של כף היד באמצעות הארכת גידים, עלול לבוא על חשבון פגיעה בישור, כי הרי מעבירים גידים ממקום למקום. האם אתן מכירות מקרים בהם התרחשה פגיעה כזו ? כמה משמעותית היא היתה ? שאלה נוספת לגבי הטיפול בצלקות: האם מדובר בניתוח נוסף ? ומהן תחושות חוסר הנוחות שהצלקות גורמות ? ושאלה אחרונה: אם נחליט לא לגשת לניתוח כרגע, האם הדלת נשארת פתוחה בפנינו להתחרט בעתיד (נאמר בעוד כמה שנים) וכן לגשת אליו ? המון תודה על העזרה בהתלבטויות, שאולי

shauligal

New member
הארכת גידים

שלום, חברה שלי עומדת כרגע לפני ניתוח הארכת גידים ביד ימין (היד החזקה שלה). הכל התחיל מריסוק של ההומרוס, קיבוע עם פלטה, כאבים, פיזיותרפיה וכו'. כעת אנחנו שנה ורבע אחרי, ונותרו עדין בעיות ביישור של היד, ובכיפוף מלא של פרק כף היד. קבלנו כבר את כל ההסברים הרפואיים לגבי הניתוח המתוכנן. בכל זאת היינו רוצים לשמוע מאנשים שעברו ניתוח כזה, או מכירים אנשים שעברו את הניתוח - האם זה היה שווה ? האם ההחלמה היתה ארוכה ? האם כדאי לחכות עם הניתוח כמה שנים ? מה לגבי הצלקת - האם ישנן אפשרויות פלסטיות ? בתודה מראש, שאולי.

שלום לך שאולי

וברוך הבא לפורום כוון שאינני מתמצאת בתחום עליו שאלת ביקשתי ממומחה שתיכנס ותענה אני בטוחה שבקרוב תהיה התייחסות בינתיים תודה על הסבלנות טל

ניתוח הארכת גידים

שלום שאולי, קצת קשה לתת תשובה מדויקת מבלי לדעת את התמונה המלאה. אבל אנסה לענות באופן כללי: 1)ראשית מומלץ לבצע את הניתוח אצל מנתח מומחה בתחום כירורגית כף יד.וגם אז זכותכם לקבל חוות דעת נוספת במידה ויש לכם עדיין ספקות. 2) כל ניתוח ביד דורש תקופת החלמה שבמהלכה המנותח צריך לקבל טיפולי ריפוי בעיסוק ופיזיוטרפיה על ידי מטפלים שעברו הכשרה מתאימה והתמחו בשיקום גף עליון. 3) המנותח צריך להיות מוכן לתרגל ולעבוד על פי הנחיות גם בבית, ולקחת אחראיות על השיקום שלו. לא מספיק לתרגל רק במהלך הטיפולים במכון- חייבים לעבוד גם בבית. בת כמה החברה האם היא יכולה לקחת אחראיות על השיקום שלה? לגבי הניתוח הספציפי- לא ברור לי מהתאור שלך איזה גידים מאריכים- האם את הגידים המכופפים את היד או את הגידים המיישרים את היד. האם היתה מעורבת גם פגיעה בעצב- בדרך כלל שבר בהומרוס מלווה בפגיעה בעצב הרדיאלי, האחראי על ישור שורש כף היד והאצבעות? מה המצב התפקודי של האצבעות- האם חברתך מסוגלת לפתוח את האצבעות, לבצע קמיצת אגרוף מלאה או לא. בדרך כלל לא מומלץ לחכות עם ניתוחים כאלה כי לעיתים מתרחשים נזקים ברקמות ובמפרקים שהינם בלתי הפיכים. לגבי הצלקת - יש טיפולים שונים לצלקות שמטרתם למנוע התפתחות צלקת קלואידית או היפרטרופית, אך תמיד נשארת איזו שהיא צלקת. לגבי שאלתך האם הניתוח שווה- מבלי לראות את המגבלה ביד אני יכולה רק להגיד שזה תלוי עד כמה המגבלה שיש לחברתך מפריעה לה בתפקוד היום יומי, ובהרגשה שלה. מקוה שקצת עזרתי. אם תעדכן אותי ביותר פרטים אנסה להעמיק בתשובתי.

shauligal

New member
פרטים נוספים

קודם כל, המון תודה לך דגנית על התשובה המפורטת. אני אנסה לענות על השאלות שלך. חברה שלי בת 31. לגבי היכולת שלה לקחת אחריות על השיקום - יש בי ספקות. היא במצב נפשי לא טוב, ובאופן כללי יש נטייה לפאסיביות (זאת דעתי הלא-מקצועית כמובן). קשה להרחיב במסגרת הזאת על האספקט הנפשי, אולי אם תכווני אותי יותר אוכל לתת עוד פרטים. לגבי הגידים - מדובר על 11 גידים (אם הבנתי נכון, 2 גידים לכל אצבע ועוד אחד כנראה). מאחר והפגיעה היא בכפוף כף היד כלפי מטה - כנראה שמדובר בגידים המכופפים. המרפק עצמו לא נפגע, אבל אין לה ישור זרוע מלא. לגבי הפגיעה בעצב - קלעת בול. היתה לה פגיעה אקסונלית קשה בעצב הרדיאלי, ובבדיקות EMG ראשונות המצב היה נראה פאתולוגי. לאחר שלושה חודשים החלה התאוששות ספונטנית והיום המצב כמעט חזר לקדמותו (נשארה רק תחושה של "אגודל רדומה"). שאלתי את המנתח האם ניתוח הארכת הגידים יכול לגרום לפגיעה עצבית, והוא טען שהסבירות לכך נמוכה מאד כי ההתערבות הכירורגית היא לא באיזורים עצביים. מצב תפקודי- יש ישור מלא של האצבעות, וגם כפוף כמעט מלא (אחיזה לא חזקה) אבל רק כשפרק כף היד מיושר או מכופף למעלה. אם הוא מכופף למטה (יש לה בערך 15 מעלות כפוף) היא לא יכולה לקמוץ לאגרוף. האם תוכלי להסביר את המושגים "צלקת קלואידית" ו"היפרטרופית" ? כרגע נושא התפקוד היומיומי אינו מהווה את הטריגר העיקרי לניתוח, אבל צריך לזכור שהיא עדין לא חזרה לעבודה ותפקוד מלא - כך שיתכן שהמגבלות עדין לא באות לידי ביטוי באופן מלא. ושוב, תודה רבה - שאולי.

למעלה