הארי קרישנה

Sabrina13

New member
הארי קרישנה

קרישנה, הארי קרישנה... האדם והכת. היי, ד``א- אני חדשה בפורום, אני קטנה, אני בת 13, זה בסדר לצחוק עלי, אני רגילה... קוראים לי סברינה... נעים להכיר!! (?) אני לא יודעת אם דיברתם עליו, אבל אתם הפורום הכי מתאים שמצאתי לדבר עליו... (אממ...) אז- ***הארי קרישנה*** הוא חי בהודו, והוא חלק מההינדואיזם. הוא שם לעצמו למטרה, לעשות שלום עולמי. בת זוגתו נקראת רדהה. משמעות השם ``קרישנה`` הוא אהבה. משמעות השם ``רדהה`` הוא השתוקקות, כי רדהה משתוקקת לקרישנה יותר מאשר הצורך לחשוב. פה הנקודה להזכיר, שכל מי שמצטרף אליו, אל קרישנה, משנה את שמו. ויש ארבעה שמות שעליהם לדחות, כמה צפוי שאני לא זוכרת אותם- שמישהו יכתוב במקומי... לפי הדת שלהם, ישנם 3 אלים ראשיים. ברהמה, בורא העולם. שיוה, כח ההרס בעולם וִישנוּ, משמר הקיום. אומרים שקרישנה הוא ההתגלמות של וישנו. ואם מדברים על הינדואיזם, הרי קרישנה קשור אליהם- עקב העובדה שהוא התגלמותו של וישנו, כתבי הקודש שלהם הם ה-ודות. ``ודה``... עוד כמה דברים מעניינים- *חברי הכת, הם צמחונים. אבל לא טבעונים- כי הם טוענים שלא כואב לפרה, שחולבים אותה. *הארי קרישנה מצויר ע``י אמנים רבים בכחול, מכיוון שכחול מסמן את צבע השמיים- שנמשכים עד אינסוף. *לפי האמונה, כל בנאדם זוכה לראות את קרישנה למשך שתי שניות, פעם בשני ביליון שנה. *יש לי עוד מלא, אבל אני לא רוצה לשעמם אתכם, בטח שלא בהודעה הראשונה שאני משאירה... .סאב.

Tal_Ya_Tal

New member
היי סברינה, B-) ברוכה הבאה.

טוב, בטח שאנחנו מכירים את קרישנה. אם כי לא דברנו עליו בפורום. יש לי חיבה מיוחדת לדת ההינדו ושני ספרים של בהגודגיטה בבית (זהו דו שיח בין שרי קרישנה לבין ארג`ונה, המדברים על האמת המוחלטת) . (האחד מהודר והשני- פשוט) וגם ספרים אחרים שתרגרם הוד קדושתו אצ`ריה צ`יתניה בהקתיודנטה סוואמי פראבהופאדה, ש`בא מידי פעם לבקר אותי`- לאנגלית. וגם את הוודות והאופנישדות (באנגלית כמובן). ובאמת התעניינתי בכך כשהייתי בערך בגילך וזה היה לפני המממממון זמן. א ב ל מעניין לציין, בשנה שעברה, נזדמנתי פעמיים לפראג (בלי שבאמת התכוונתי לכך). בפעם השניה, אפילו הייתה לי תחושה חזקה שעלי להגיע לשם. ופעמיים נתקלתי ברחוב ואצלאב (רחובה הראשי של פראג), בחברה` של הארי קרישנה.שגרמו לחיוכי וללבי להתרחב. אז: הארי קרישנה, הארי קרישנה, קרישנה קרישנה, הארי הארי, הארי רמה, הארי רמה, רמה רמה, הארי הארי. L&L TALYA קרישנה הוא הריבון.

למעלה