אני מאד אהבתי את מה שנעשה
בספרי הארי פוטר. אני חושבת שבניית עלילה כל כך מורכבת, עם פוליטיקה כל כך מציאותית שמסתכלת לילדים בגובה העיניים ולא עושה מהם טמבלים שלא מבינים כלום, היא תופעה נדירה בספרות הילדים. עצם העובדה שבסדרה הזאת יש כל כך הרבה עמודים - כלומר, היתה כל כך הרבה השקעה בבניית הרקע, הסביבה, החברה, העולם - אומרת לי הרבה. והבנייה של סיפור אפל ומשכנע מהסוג שבדרך כלל לא באמת נותנים לילדים, גם עשתה עלי רושם. רולינג בנתה את הספרים האלה מחומרים של מבוגרים, לחלוטין, רק בהגשה שמתאימה לילדים, ולא פלא שילדים אוהבים את זה, כי הם מרגישים שמי שמגיש להם את החומר הזה באמת מכבד אותם ואת האינטליגנציה שלהם. כמה ספרי ילדים כבר יש שנותנים את התחושה הזאת? ומי עוד היה מעז לכתוב ספר ילדים בעובי 400 עמוד? הדמויות, לשם שינוי, משכנעות. הארי אמנם הוא היתום המפורסם ביותר בעולם שלו, אבל הוא לא מושלם - הוא לא הכי חכם בסביבה, הוא לא הכי מוצלח בסביבה, הוא אפילו לא הכי מוסרי או ישר בסביבה. ילד, מהסוג הכי סטנדרטי שיש, למרות הכל. נכון, יש הגזמות לשם ההומור (כמו משפחת דרסלי), אבל גם ההגזמות האלה אומרות הרבה ומבוססות על טיפוסים אנושיים אמיתיים. לעומת זאת, נארניה - התחלתי לקרוא ולא סיימתי. לא עשה לי את זה. יש לי עד היום את האוסף (שבעה כרכונים חמודים חמודים באנגלית, שהשידרות שלהם, כשהם צמודים זה לזה, הופכות לתמונה של טירה קסומה), ואין בי שום משיכה לקרוא אותו - וזה למרות שיש בי חיבה עמוקה לספרי ילדים. סתם ספרים, ויסלחו לי המעריצים.