הארי פוטר והשואה.

nemo the fish

New member
הארי פוטר והשואה.

שלום אני משתתף חדש והרגע סיימתיל קרוא את הספר ה5 בסידרה. זה רק אני או שכל המצב עם וולדמורט ממש מזכיר את עליית היטלר לשלטון. אוכלי המוות הם הנאצים (או מחנה מדינות המרכז) וולדמורט בראשם. בכל משפחה של קוסמים בהוגוורטס יש חלק שנצח על ידי אוכלי המוות וכמובן כל עיניין טהורות הדם בקרב הקוסמים (המזכיר את קיטלוג היהודים בגרמניה על פי דמם - מישלינגה)

Sakai Shana

New member
זאת השוואה מעניינת.

לא ראויה [לא צריך להשוות כאלה דברים שעושים לנו את היום ושאנחנו אוהבים לשואה... לפי דעתי. בנוסף לכך, ע"פ קריטריונים של השמדת אנשים מסויימים שיש להם מכנה משותף כזה או אחר ועלייה לשלטון והשתלטות וכאלה, ישנם עוד מקרים בהיסטוריה שמתקבלים], אבל מעניינת. אז ככה... מה הם מחנות ההשמדה? האם מסמנים את הבוצדמים, או יש דרך לראות מי בוצדם או מי לא, ז"א, האם הם נראים שונים מקוסמים אחרים, שגם הם לא נראים שונה ממוגלגים, מלבד הלבוש, כשהמוגלגים בכלל לא בתמונה פה? אני מניחה שיש עוד הרבה דברים לא דומים שלא עולים לי בראש כרגע. ברוך הבא! אני שאנה

City Of Angel

New member
באמת אי אפשר שלא לשים לב לזה..

חוץ מעניין טוהר הדם, העלייה והנפילה של וולדמורט מקבילה לעלייה והנפילה של גרמניה בשתי מלחמות העולם, וגם ההתעלמות והאטימות של משרד הקסמים מהרמזים לחזרתו של וולדמורט שהביאה למלחמה השנייה מזכירה מאוד את ההתעלמות של בריטניה מעלייתו של היטלר שהביאה למלחה"ע השנייה. אה ודרך אגב - "מדינות המרכז" זה ממלחה"ע הראשונה. קצת הסטוריה

15freedom girl

New member
חשבתי שאני היחידה שחושבת ככה!!!

כל החברות שלי צחקו עליי כל שיעור היסטוריה על זה!! הם טוענות שזה מפגר להשוות ביניהם ....

רזושש

New member
יד על זה שרשור בטאגליינס

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=160&msgid=70090644

Professor Jolie

New member
אבל

וולדמורט הורג רק מוגלגים/חצויי דם וכו', והתרכז רק במקור שנאה אחד. והיטלר הרג מלא צוענים, הומואים יהודים וכו', והיתה שנאה רבה להרבה מאוד עמים. ובנסוף לזה שהמצב במלחמת העולם השניה היה הרבה יותר מורכב (כמו קשרים שהיו להיטלר עם מוסיליני ועם אייכמן)

Professor Jolie

New member
נו?

כמו שרשמתי שהמצב בשואה היה הרבה יותר מורכב-----> גם היטלר שנא עמים וגזעים רבים (להרבה יהודים יש נטייה לחשוב שהרגו רק אותם בשואה), לעומת וולדמורט ששנא רק גזע אחד (אם אפשר לקרוא לזה ככה). ועובדה שהיטלר רצה להשתלט רק על אירופה, (אי אפשר לדעת מה היה קורה אם הוא לא היה מנסה להשתלט על רוסיה בחורף) ו-וולדמורט רצה להשתלט על כל העולם, כי קנה מידה בספרים הוא הרבה יותר קטן(או גדול, תלוי איך אתה מסתכל על זה
) מבמציאות.

rds15

New member
המטרה הסופית של שניהם זהה

וולדמורט רוצה רק טהורי דם, כי הוא חושב שכל השאר נחותים, היטלר והנאצים רצו רק ארים, כי הם חשבו שכל שאר העמים נחותים.

Clementine D

New member
כמה חבל שהנושא כבר נטחן אלף../images/Emo108.gif

אלפי פעמים. אם אתה רוצה לקרוא את הדיונים פשוט תלחץ בחיפוש שואה וזה ייתן לך המון דיונים על הנושא ותמונות של בריטני ספירס. תודה.

דפני1234

New member
האמת זה יותר דומה לקק"ק

אוכלי המוות רוצים שיהיה ברור שאוכלי המוות נחותים מהם.הם לא רוצים בהשמדתם.בדרך התנהגותם כגזע עליום יותר הם מתנהגים כמו הקו קלוקס קלאן.

למעלה