הארי פוטר וגביע האש

ViperG

New member
הארי פוטר וגביע האש

קראתם את הספר הזה? שניי דברים חשובים אני חייב להעיר עליו: 1. השם שלו ממש אבל ממש לא במקום, גביע האש כ``כ לא במרכז הסיפור... 2. איזה סיום מותח\מבאס, אני מת שייצא כבר הספר החמישי!!!

העצלנית

New member
זה שם ממש מושך

לא יודעת למה הוא מסקרן כזה. וגם אני רוצה שייצא החמישי למרות שייקח מלא זמן עד שיתרגמו אותו

ViperG

New member
נאלץ להסתפק באנגלית לבינתיים

אני כ``כ מצפה לספר החמישי שאני מתכוון לקנות אותו כשהוא יצא בארץ כבר באנגלית(כל עוד לא יגזימו במחיר יותר מדיי). הרי בסה``כ הספר כתוב באנגלית ברמה של ילדים ונוער, אז הרמה לא צריכה להיות גבוהה או קשה מדיי, מקסימום יש לי בבילון וגם לקסיקון עברי-אנגלי ואנגלי-עברי בבית...

העצלנית

New member
אני לצערי לא קוראת

אנגלית בכלל, דיסלקציה. ככה שאני אצטרך לחכות לתרגום. אבל לא נורא חיים :cool: ואגב זה רמת ילדים ונוער לאנגלית כשפת אם

ViperG

New member
אתגבר

שפת אם או לא, בספרים לילדים ונוער לא משתמשים בשפה ברמה גבוהה עד כדיי כך שלא אצליח להבין את הרעיונות העיקריים בכל סצינה, מקסימום לא אבין בדיוק על איזה סוג של כיסא יושב וולדמורט... חוץ מזה אם השפה הייתה גבוהה מדיי הספר לא היה נמכר כ``כ הרבה הריי לנוער אין הרבה סבלנות להשקיע בספר של 600 עמודים בשפה משעממת וגבוהה מדיי.

ViperG

New member
נ.ב

במידה ואניח ידי על הספר החמישי באנגלית אשתדל לתרגם ולשלוח לך או לפרסם בפורום פרק אחר פרק את המתרחש בספר, בהנחה שאצליח להבין אותו כמובן

העצלנית

New member
תודה רבה ;-)

אהלן גיא יש לך איי סי? אם כן שלי 119316861 וגם כל השאר מוזמנים כמובן

Panther

New member
אין צורך, תודה

סביר להניח שלא תשיג אותו לפנינו.

Panther

New member
אז מה

בפורום אין דבר כזה ``כתב את זה לי``. כשכותבים משהו זה לכולם, וכולם יכולים להגיב.

העצלנית

New member
אין בעיה שתגיב

רק תקרא את הכל קודם ותבין על מה אתה מגיב. אני אמרתי שאני לא קוראת אנגלית כי יש לי בעיה וזאת היתה התחכמות קטנה שכזאת. אז אל תקפוץ ישר טוב?

ממש לא בעייה

אני קראתי את הספר ה-3 וה-4 באנגלית בהתחלה חשבתי שאין לי סיכוי אבל התחלתי לקרוא... נעזרים במילון מידי פעם וגם האנגלית משתפרת דרך זה (וגם אפשר להרוס לחברים את הסוף) אז כדאי לכם לקרוא באנגלית! (-B

pomelit

New member
מומלץ לקרוא באנגלית

כי זה המקור, ובדרך כלל יותר אמין. זה גם יוצא קודם, וגם באמת משתפרת האנגלית. אבל אם זה הופך להיות עונש - עדיף לחכות...

העצלנית

New member
הלוואי הלוואי הלוואי

שיכולתי לקרוא באנגלית. אבל הפסקתי ללמוד אפילו בבית ספר ככה שזה באמת לא ראילי. דיסלקציה ולקות למידה=אין לי סיכוי לקרוא את הספר באנגלית

צדקת בקשר לשם של הספר...

``גביע האש`` שונה מאוד מאחיו (``אבן החכמים``, ``חדר הסודות`` ו``האסיר מאזקבאן``). בספר הראשון - הכל מתרכז סביב אבן החכמים. בספר השני - הכל מתרכז סביב חדר הסודות. בספר השלישי - הכל מתרכז סביב סיריוס בלק, האסיר מאזקבאן. אבל בספר הרביעי? בספר הרביעי יש לגביע האש תפקיד שולי למדיי...

Vilia©

New member
אני הייתי חושבת על....

``הארי פוטר וטורניר הקוסמים המקולל.... זה נשמע יותר.....מושך...(או...איזה מילים....:)) ואני רואה שאנשים התחילו להישתלט על הפורום....הודעות שלי..לא הודעות שלך... פורום זה כשמו ככה הוא.....זה דבר פומבי וציבורי השייך לכולם... ואם אתם רוצים לדבר ביחידות אז יש אי מייל או אי סי קיו.... טלי פוטר

sarah

New member
פיתרון העלצנים לספר ה5

אני למשל...את השלישי והרביעי שמעתי בקלטות באנגלית,שבטח אפשר להשיג דרך אמזון... עכשיו אני קוראת אנגלית לא רע אבל...הקלטותה כי נוחות,למי שאין כוח לקרוא באנגלית,וגם אין כוח לחכות לתירגום..

Vilia©

New member
וואלה רעיון!!!

יש גם בנפסטר חברה שלי הורידה את הפרק הראשון מהספר החמישי.... ומישהו מקריא אותו...איזה מדליק נכון? היא גם הורידה את השיר של הוגוורטס..נקרעתי מצחוק איזה מצחיק זה.... טלי פוטר

???

את ההמנון של הוגוורטס שמעתי (אבל לא אמורה להיות לזה מנגינה) ובקשר לפרק-התכוונת לספר הרביעי, נכון? כי אם זה באמת הספר החמישי, אני מעריצה אותך...למרות שלא נראה לי שזה זה, משום מה...*תוהה* תגיבי מהר...! -ליאת-

למעלה