תרשה לי יהודה
גם אני הייתי שם,כלומר כאן בשנות השבעים ונכון שהיה פיגור אבל הוא מתייחס בעיקר לפרוג מארצות שכוחות אל מדרום אמריקה או ריו מסקנדינביה ואפילו מאיטליה לא היו את כל הדברים שיש היום בקלות כזו אבל,המיין סטרים של הפרוג,כלומר האושיות שעליהן אנחנו מדברים כלומר,רוק מתקדם בריטי-כל זה היה כאן גם היה בזמן אמת.אני קיבלתי כאן את כל אלבומי ג'נסיס בקרוב לזמן הוצאתם,כולל אי אל פי,כולל קינג קרימזון וכו,כך שהפסרספקטיבה שממנה מדבר שאול על הרוק המתקדם היא אמיתי ונכונה. רק היסטוריונים מנסים באמצעות כתיבת ספרים למיניהם למצוא ברוק המתקדם מה שאין בו ואחד הדברים שנורא כייף ל"מצוא" בו הוא הרעיון של מוסיקה קלאסית. כמו שאמר שאול,אין בו למעשה הרבה מהמוסיקה הקלאסית,למעט מספר דינוזאורים שעשו שימוש באופן הלחנה דומה. בכלל,ברור שיש ברוק המתקדם כל כך הרבה השפעות,בעיקר אם לוקחים בחבשון את מה שקרה ביבשות אחרות כמו למשל בדרום אמריקה,אוסטרליה,קנדה צפון אמריה ועוד ולכן לגבי המעורבות הקלאזית ברוק המתקדם,אפשר לומר את אותו הדבר על פולק שהוא גם מרכיב ברוק המתקדם,או על ג'אז,פיוז'ן,בלוז ועוד. אפשר לכמת את זה באחוזים אבל זה נראה לי משהו חסר ערך. לגבי ההתאמה בין הרוק המתקדם של אז לזה של היום,באמת שזה נראה לי חסר טעם לערוך השוואה כי המוסיקה התפתחה מאז ולבשה צורות אחרות. לגבי דידי רוק מתקדם מהווה משהו שונה,מורכב,בלתי אחיד והרפתקני ולזה עונים לא מעט דברים,גם בשנות השבעים וגם היום.