אני נושמת מצויין, תודה. לגבי דבריך:
תן לי להבין - יש לכם אדריכל מקצועי לגמרי , אבל נתתם את הסקיצה שלו לחברים (שאחד מהם מעצב...) כדי שיעבדו עליה? אני לא מבינה, אם יש אדריכל מקצועי העבודה צריכה להיות מולו, ולא כפרויקט שיתופי קהילתי.
בנוסף אתה מעלה סקיצה כדי לקבל הערות , אבל מסביר שהיא בעצם לא רלוונטית כל כך כי עובי קירות, וכיוון העליה במדרגות, והמטבח...זה לא באמת.
אני אומרת לך שמתכנן שמשרטט מדרגות כאלה, בסקיצה ראשונית ככל שתהיה, יש לו בעיה! ואם גם מעצב פנים ראה את זה ולא הבין שמדובר בפלופ - אז בכלל עצוב.

אנסה להסביר לך משהו עקרוני בנוגע לתכנון - מדרגות הן האלמנט הכי קריטי בבית, שדורש הכי הרבה מקצועיות כדי להגיע לתכנון נכון יעיל ונוח. למה? כי כאן מעורבות כל הקומות, כי מדובר על אלמנט תלת מימדי מסובך, כי יש תקנים ברורים מאד, ויש ארגונומיה שדואגת לנוחיות השימוש. תכנון שגוי של מדרגות יכול "לדפוק" את כל התכנון.
במקרה הזה - המדרגות פשוט בלתי אפשריות!

השינוי שאתה מתאר כאופציה, בלתי אפשרי. אין מספיק מקום בסלון להכניס מדרגות. שינוי כזה כמו שאתה מציע יגרור תכנון מחדש של כל הבית. ובכלל, אני לא מבינה למה אתה צריך לתכנן אם יש לך אדריכל מקצועי....

לגבי סימון הצפון - ככה לא מסמנים צפון בתכנית!!! שוב, אין אדריכל מקצועי שיכתוב "כאן צפון" במקום לשרטט חץ צפון (למה? א. כי תכניות מצפינים. כמו מפות. ב. כי אף פעם התכנית לא בדיוק מיושרת צפון דרום אלא תמיד בסטיה כזאת או אחרת).

לגבי הכיוונים - למה זה נראה לך נכון לא לפתוח פתחים לדרום? להיפך, פתחים דרומיים הם מצויינים. אפשר להצליל מעליהם בקלות באופן שחוסם קרינה דרומית גבוהה וחמה בקיץ, אבל מאפשר קרינת שמש חורפית נמוכה שרוצים אותה בתוך הבית בחורף.
אבל - אני בכלל לא התיחסתי לפתחים כי ברור לי שבאמת מדובר על סקיצה ראשונית - ולכן הפתחים עדייןן לא התגבשו
למה כן אפשר להתיחס? לפרגולה מעל רחבת הישיבה. מאחר והרחבה צפון מערבית אין שום תועלת בפרגולה הענקית הזאת וחבל שהיא תצל על החלונות הצפוניים.

ולסייפא - "מהחיבור היפה הזה" ...אני יודעת שמאד קשה לקבל ביקורת שלילית. תמיד. בכל תחום. במיוחד על תכנית שכנראה עבדת עליה גם בעצמך וגם עם קרובים/מכרים. הנטיה האוטומטית שלנו (כולנו, לא רק אתה) היא להסביר לנו למה זה טוב, ולמה הגענו למה שהגענו.
אני רק יכולה לתת לך את חוות הדעת המקצועית שלי שרואה את מה שאתה לא רואה, בין בגלל שאינך איש מקצוע ולא יודע לתרגם את התכנית למבנה הסופי (לחללים, לתלת מימד, לאור ושמש ויעילות ונוחיות) ובין בגלל שאתה 'מאוהב' בתכנית וקשה לך לראות את חסרונותיה.

לגופו של ענין - אם ההעדפה שלכם שהמטבח יהיה ליד הסלון - אז ככה צריך לתכנן (אבל באופן יותר טוב מפה). ואם ההעדפה ששולחן האוכל יהיה בפינה משלו ולא באמצע הבית - אז זו דרישה לגיטימית. כל אלו צריכים להיות חלק מהפרוגרמה שאתם מגישים לאדריכל (ערכתם פרוגרמה כזאת?) והוא צריך למצוא את הפתרונות המיטביים. זה לא המצב כרגע.
הדרישות שהעלית סבירות ואפשריות - הפתרון לא.
אפשר להוציא גם מהסכמה הזאת תכנית הרבה יותר טובה. זה דורש הרבה יותר מקצועיות והשקעה.