הארות על תכנית

tchrz

New member
הארות על תכנית

שלום לכולם,
מצרף סקיצה של בית בהרחבה על חצי דונם (מוקף שכנים). מדובר בבית שתי קומות, ההתלבטות המרכזית היא עבור הקומה הראשונה (בשנייה רק חדרי מגורים ושרותים-מקלחת).
אשמח לכל הארה שהיא

גלמיש1

New member
התכנית לא טובה. יש פה שטח גדול אבל התכנית מבזרת אותו

לחתיכות קטנות, פינות, ונוצרים חללים קטנים וצפופים. סלון של 3X370 בוילה כזאת זה לא רציני. בנוסף הישיבה העיקרית עם הגב לכניסה - לא נעים בכלל.
במטבח חסר משטח עבודה, ומיקום המקרר לא טוב.
היה נכון להפוך את המיקומים של המטבח ופ.האוכל, ככה המטבח מקבל חדר יותר מוגדר, רחב יותר ומתאים יותר, ופ.האוכל מקבלת ויטרינה לגינה.
ה"מדף" בחיצוני על קיר המטבח - מה זה אמור להיות? איך אפשר לאכול על מדף של 20 סמ. ולשבת עם הבירכיים בתוך הקיר? למחוק את הקשקוש הזה מהר.
הכניסה היא דלת - ותו לא. אין מקום להניח תיק או לתלות מעיל...
המדרגות - משורטטות הפוך. החץ אמור להיות בכיוון העליה....לדעתי גם אין מספיק מדרגות אלא אם הקומה נמוכה או המדרגות מאד גבוהות.
בניגוד לנ"ל - במרכז המבנה יש חלל ענק וריק חסר שימוש (משהו כמו 15 מ"ר) סתם מבוזבז.
למה קירות הממד הפנימיים בעובי 30 סמ. ? ולמה קיר הפנימי של חדר ההורים גם הוא 30 סמ. ???

בקיצור - טעויות הן תכנוניות והן טכניות מעידות (אולי) שהמתכנן אינו אדריכל מקצועי (אולי סטודנט? מעצב? או משהו אחר).

tchrz

New member
תודה על התגובה

מדובר בסקיצה ראשונית.
הסלון צריך להיות גדול יותר - ביקשנו גודל של 4X4.5 האם מספיק?
הרעיון של המטבח הוא שהוא "מתקשר" עם הסלון ולכן קרוב אליו, הוא לא גדול מידי ולכן גם לא יצא יקר מידי, אם זאת הוא אמור לספק לא מעט מקום איחסון במיוחד עם אי באורך 2.20 מ' וישמש גם משטח עבודה גדול. המקרר אמור לבוא שקוע בתוך ארון עם תנור ומיקרו (תמונה).
פינת האוכל נמצאת ב-פינה וככה השולחן לא תקוע באמצע הבית - משתמשים בו פעם-פעמיים בשבוע בקושי.
בנוגע לחלל הגדול המתקל במרכז המרחב הציבורי - בהחלט בעיה! האם יש רעיון איך לצאת מזה ?

המדרגות אמורות לעלות עד לגובה הדלת ולעשות את הסיבוב לקומה השנייה מעליה, מתחתיהן ארונות אך נראה שבאמת עיצוב כזה בעייתי, הרעיון נבע מהרצון לייצר בדרגות קצת יותר מיוחדות מסתם עוד גרם מדרגות רגיל.. נשמח לרעיונות כאן
&nbsp
תודה שוב על התיחסותך לסקיצה

גלמיש1

New member
אני אמשיך את הדיון אבל לפני זה

אני רוצה לדעת מי תכנן את זה. לא השם שלו - אלא התמחות. ההכשרה.

בנוסף - יש תכנית פיתוח? כלומר תכנית של כל החצר כולל איך הבית עומד בה, איפה שביל הכניסה, איפה החניות, מה יש סביב רחבת הישיבה בחוץ....
תעלי תכנית פיתוח כולל חץ צפון!

באשר להערותייך :
1. הסלון ...ביקשנו גודל של 4X4.5 האם מספיק?
- יכול להספיק - אבל בתכנית הזאת זה לא אפשרי! אין פה מקום לזה.

2. הרעיון של המטבח הוא שהוא "מתקשר" עם הסלון - לא ברור לי למה הכוונה? לכך שהם קרובים ונמצאים באותו חלל?

3. הוא לא גדול מידי ולכן גם לא יצא יקר מידי...אי באורך 2.20 מ' ישמש גם משטח עבודה גדול. המקרר אמור לבוא שקוע בתוך ארון עם תנור ומיקרו (תמונה).
- המטבח בהדמיה כנראה יהיה מטבח יקר (פרטי החריטה על הדלתות, גמר צבע, המון מגירות, עמודי הפרדה עם חריטות, מקרר שקוע בעומק הארונות וכו). אני לא מבינה איך הוא יהיה לא יקר, ואיך זה מוזיל אותו להיות קרוב לסלון.

4. בנוגע לחלל הגדול ...האם יש רעיון איך לצאת מזה ?
לעשות תכנית חדשה!

5. המדרגות אמורות לעלות...מתחתיהן ארונות..
-קודם כל לא הבנת את הערתי - החץ המסומן על המדרגות אמור להיות הפוך - כי כיוון החץ מסמן את כיוון העליה (לא הירידה) זה סימון מקצועי מוסכם.
שנית אין מספיק מדרגות כדי להגיע לגובה מעל דלת הכניסה. המדרגה הראשונה שבולטת החוצה היא מדרגה ה 12 - שגובהה במקרה הטוב (עם מדרגות גבוהות יחסית) כ 2 מ. מה שאומר שהגובה מתחתיה הוא כ 185 סמ. !!!! (בד"כ פחות מזה). כלומר אין גובה ראש במבואה. ואם המדרגות עולות מעל הדלת - איך חשבת לעשות ארונות מתחתן?
בנוסף אין בכלל מספיק מדרגות כדי לעלות קומה (אלא אם הקומה הזאת נמוכה או המדרגות גבוהות מאד).
הרעיון נבע מהרצון לייצר בדרגות קצת יותר מיוחדות מסתם עוד גרם מדרגות רגיל...
מענין אותי - של מי היה הרעיון ?
בקיצור - רעיון גרוע מאד. ביצוע גרוע עוד יותר. חוסר מקצועיות משווע לשרטט מדרגות כאלה. מישהו פה לא מבין את התכנית בתלת מימד, ולא מבין בגבהים.
למחוק מהר מהר.
את כל התכנית.
למצוא אדריכל/ית מקצועי, מנוסה (לא סטודנט, לא מעצבת, לא הנדסאי בנין, לא שרטטת)
אחד שגובה תשלום ראוי על עבודתו כי הוא מתכוון להשקיע בתכנון את מה שזה דורש.
ולהתחיל מחדש עם בית שמתוכנן באופן מותאם למגרש עליו הוא יושב, לסביבה, לאקלים ולכיווני האויר והשמש , ומותאם אישית לכם.

tchrz

New member
לאט לאט

היי,
לנשום.... לנשום,
הכל בסדר! יש אדריכל מקצועי ומנוסה שברוך השם גם מקבל שכר על עבודתו.

קיבלנו סקיצה ראשונית ממנו, עבדנו עליה ושינינו עם כמה חברים לאחד יש הכשרה של מעצב פנים.
חשוב לציין כי לא הצגתי כאן "תכנית אדריכלית" אל הסקיצה ראשונית בלבד וכל הערותייך כמו עובי קיר כיוון חץ העלייה וכו', נכונות ככל שיהיו, קצת מוקדמות לסקיצה זו.

הבית ממוקם על מגרש חצי דונם עם התחשבות במזג"א כמובן (צפון מסומן על הסקיצה), כפי שתוכלי לראות השמש לא מפריע בסלון בשעות הערב ולכן היציאה לגינה מוקמה היכן שהיא. מינימום חלונות לצד דרום. הגינה העיקרית היא בפינה צפון מערבית. חנייה בפינה דרום מזרחית, שביל הכניסה ממזרח ועד פתח הבית.

התמונה של המטבח הוצגה כהמחשה לאיך זה אמור להיות (כי בסקיצה רואים רק איקס גדול ובאמת, כפי שאמרת לא מובן במה מדובר). אין קשר בין הצבע/צורת ארונות וכו' לסקיצה.

הגדלת הסלון - אחת האופציות שאנו בוחנים: ניתן להאריך את הקיר הדרומי של הסלון ולהזיז את המדרגות שיהיו בצמוד לסלון, שטח המדרגות הקיים בסקיצה ישמש לחדר ההורים כחדר ארונות.

ראינו המון סקיצות, בכולן לא התחברנו לחלל הציבורי. ברוב הפעמים נראה כאילו שולחן האוכל (אנו רוצים שיהיה גדול) תקוע בחלל שאין מה לעשות איתו באמצע בין הסלון למטבח. בשאר הפעמים הוא מפריע ליציא לגינה.

בתצורה הזו, עם כל המגבלות שלה, הסלון והמטבח נמצאים קרוב האחד לשני אבל עדין כל אחד בפינה שלו ואילו פינת האוכל רחוקה דייה וניתן לעשות שם שיעורים למשל או סתם לעבוד עם לפטופ בלי שיפריעו מהסלון עם טלויזיה למשל. גם תיקים שמוצאים עצמם על שולחן האוכל יכולים להיות "בפינה" ולא במרכז הבית.
כאמור מהחיבור היפה הזה יצאו גם הרבה בעיות אותן ראינו בעצמנו ומספר בעיות שאת ציינת שלא שמנו עליהם לב - וזה מצויין

השאלה היא האם באמת הסקיצה הזו אבודה...
אנחנו עדין לא חשים כך,

גלמיש1

New member
אני נושמת מצויין, תודה. לגבי דבריך:

תן לי להבין - יש לכם אדריכל מקצועי לגמרי , אבל נתתם את הסקיצה שלו לחברים (שאחד מהם מעצב...) כדי שיעבדו עליה? אני לא מבינה, אם יש אדריכל מקצועי העבודה צריכה להיות מולו, ולא כפרויקט שיתופי קהילתי.
בנוסף אתה מעלה סקיצה כדי לקבל הערות , אבל מסביר שהיא בעצם לא רלוונטית כל כך כי עובי קירות, וכיוון העליה במדרגות, והמטבח...זה לא באמת.
אני אומרת לך שמתכנן שמשרטט מדרגות כאלה, בסקיצה ראשונית ככל שתהיה, יש לו בעיה! ואם גם מעצב פנים ראה את זה ולא הבין שמדובר בפלופ - אז בכלל עצוב.
&nbsp
אנסה להסביר לך משהו עקרוני בנוגע לתכנון - מדרגות הן האלמנט הכי קריטי בבית, שדורש הכי הרבה מקצועיות כדי להגיע לתכנון נכון יעיל ונוח. למה? כי כאן מעורבות כל הקומות, כי מדובר על אלמנט תלת מימדי מסובך, כי יש תקנים ברורים מאד, ויש ארגונומיה שדואגת לנוחיות השימוש. תכנון שגוי של מדרגות יכול "לדפוק" את כל התכנון.
במקרה הזה - המדרגות פשוט בלתי אפשריות!
&nbsp
השינוי שאתה מתאר כאופציה, בלתי אפשרי. אין מספיק מקום בסלון להכניס מדרגות. שינוי כזה כמו שאתה מציע יגרור תכנון מחדש של כל הבית. ובכלל, אני לא מבינה למה אתה צריך לתכנן אם יש לך אדריכל מקצועי....
&nbsp
לגבי סימון הצפון - ככה לא מסמנים צפון בתכנית!!! שוב, אין אדריכל מקצועי שיכתוב "כאן צפון" במקום לשרטט חץ צפון (למה? א. כי תכניות מצפינים. כמו מפות. ב. כי אף פעם התכנית לא בדיוק מיושרת צפון דרום אלא תמיד בסטיה כזאת או אחרת).
&nbsp
לגבי הכיוונים - למה זה נראה לך נכון לא לפתוח פתחים לדרום? להיפך, פתחים דרומיים הם מצויינים. אפשר להצליל מעליהם בקלות באופן שחוסם קרינה דרומית גבוהה וחמה בקיץ, אבל מאפשר קרינת שמש חורפית נמוכה שרוצים אותה בתוך הבית בחורף.
אבל - אני בכלל לא התיחסתי לפתחים כי ברור לי שבאמת מדובר על סקיצה ראשונית - ולכן הפתחים עדייןן לא התגבשו
למה כן אפשר להתיחס? לפרגולה מעל רחבת הישיבה. מאחר והרחבה צפון מערבית אין שום תועלת בפרגולה הענקית הזאת וחבל שהיא תצל על החלונות הצפוניים.
&nbsp
ולסייפא - "מהחיבור היפה הזה" ...אני יודעת שמאד קשה לקבל ביקורת שלילית. תמיד. בכל תחום. במיוחד על תכנית שכנראה עבדת עליה גם בעצמך וגם עם קרובים/מכרים. הנטיה האוטומטית שלנו (כולנו, לא רק אתה) היא להסביר לנו למה זה טוב, ולמה הגענו למה שהגענו.
אני רק יכולה לתת לך את חוות הדעת המקצועית שלי שרואה את מה שאתה לא רואה, בין בגלל שאינך איש מקצוע ולא יודע לתרגם את התכנית למבנה הסופי (לחללים, לתלת מימד, לאור ושמש ויעילות ונוחיות) ובין בגלל שאתה 'מאוהב' בתכנית וקשה לך לראות את חסרונותיה.
&nbsp
לגופו של ענין - אם ההעדפה שלכם שהמטבח יהיה ליד הסלון - אז ככה צריך לתכנן (אבל באופן יותר טוב מפה). ואם ההעדפה ששולחן האוכל יהיה בפינה משלו ולא באמצע הבית - אז זו דרישה לגיטימית. כל אלו צריכים להיות חלק מהפרוגרמה שאתם מגישים לאדריכל (ערכתם פרוגרמה כזאת?) והוא צריך למצוא את הפתרונות המיטביים. זה לא המצב כרגע.
הדרישות שהעלית סבירות ואפשריות - הפתרון לא.
אפשר להוציא גם מהסכמה הזאת תכנית הרבה יותר טובה. זה דורש הרבה יותר מקצועיות והשקעה.
&nbsp
&nbsp

למעלה