הארה

תכנים קולקטיביים

טוב, קודם אני נעלבת שאתם לא כותבים בשירשור הזה על הנושא המעניין הזה. דבר שני, אפשר לראות ב DNA הוראות ליצירת חלבונים... אבל בואו נחלק את החכמה ל 2 כדי שלא נתבלבל: 1. מידע קוגניבי 2. מידע אבולוציוני של הסתגלות לתנאי שונים וביניהם תנאי לחץ. לגבי מידע קוגניטיבי באמת בני האדם ידעו לחשוב ולהמציא חישובים, חשמל, מצאו פתרונות לבעיות, המציאו חוקים וסדר, המציאו כלי נשק, המציאו תקשורת שפה, המציאו מחשבים כימיה כו'. אבל לגבי היכולת שלנו להתמודד בתנאים משתנים בחיי היומיום, לדעתי החכמה הזאת מושפעת מהמידע האבולוציונית וכל העיצוב של החלבונים הרי יש בו הגיון וניסיון כי הוא עוצב מניסוי ותהיה אז אפשר לדעת על זיכרון קולקטיבי מהאבולוציה . בני האדם שונים אחד מהשני, וכל אחד מתסגל אחרת למצבים משתנים וכאילו ממש מפתח איברי מוח שונים בהתאם לתנאי הסביבה. כל הזמן המוח משתנה באופן דינמי עם מה שהוא חווה מהסביבה. בעיצוב הזה משתתף ה DNA המנוסה שיש בו כבר את המאגר של הזיכרון הקולקטיבי והוא לא סתם משתנה . השינויים האלה מופיעים גם במחשבות עמוקות על החיים וגם בחשיפה למודעות לתוכן חדש . התוכן החדש יכול להיות גם ידע בלימודי משפטים . איזה תכנים אחרים לדעתכם יכול לגרום להתחברות והארה ?

Levos

New member
אני לא מבין את דבריך

בד.נ.א יש מידע מורכב על חלבונים שמהם נובעת בהתפתחות עוברית צורת המוח והתהליכים הביוכימיים שמאפשרים את המחשבה ואף את הגמישות של המחשבה והיכולת ללמוד דברים חדשים. מה זה זכרון קולקטיבי? באיזו צורה מלבד שלשות בסיסים חנקניים המתורגמים לחומצות אמינו קיים מידע בד.נ.א?

אנסה

המוח מעוצב לפי תוכנה שנקראת ה D N A שמכתיבה לו את העיצוב בהתאם לתנאים. אומנם התנאים יכולים להיות נתרן, סידן גלוטמט שנמצא שם אבל כל אלה מלכתחילה מושפעים ומשפיעים על החשיבה . כשיש לאדם נגישות למידע וזמן לחשוב כמו שהחיים המודרניים מאפשרים אז התוכן של תהליכי החשיבה הוא על דברים עמוקים של החיים . גם התוכן משפיע על הסביבה. המידע איך להגיב בתנאים אלה נמצא ב DNA והכל בו מתוכנן מראש מההתחלה ועד הסוף . אולי יש תכנים שגורמים להוציא מ DNA תכנון שיוביל לחשיבה עמוקה מאוד שתאפשר יכולות מדהימות . לא הצלחתי להסביר את מה שרציתי להגיד. אני מקווה שאחרים יעזרו לי.

Levos

New member
לא חושב

התגובות המתוכננות בד.נ.א נובעים הרי מברירה טבעית בעבר כלומר התגובות הם למצבים שהיו קיימים בעבר.אין בד.נ.א תגובה מתאימה מראש לעתיד. את מדברת על אפשרויות שיפתחו החיים המודרניים, דגש על מודרניים, שלא היה לד.נ.א הזדמנות להתאים אליהם תגובות מתאימות. לכן אין סיבה שתהיה התקדמות פתאומית מהכיוון הזה.

EdisonGirl

New member
אני חושבת שאני יכולה לעזור לך...

קראת את הספר "כוחו של תת המודע" של ד"ר ג'וזף מרפי? קראתי את שני המהדורות שלו, ואני חושבת שזה בדיוק, אבל בדיוק מה שאת מחפשת! בכל אופן, אני ממליצה לקרוא אותו!- גם אם הוא לא קשור. לילה טוב!

הוא לא ימות מדיכאון

למען האמת הוא צריך להתוודע לזכרונות אלו במהלך חייו על מנת שלא למות מדכאון... דוגמא לזה היא רגע היציאה שלך לעולם והניתוק מהרחם וחבל הטבור, מעבר לטראומה הפיזית, יש עמקויות חזקות בנושא...

אחריות

אני מאמינה שאחד הדברים החשובים ביותר בתפקוד האדם הוא האחריות של הבנאדם . וזה אחד אחד גם השוני בין בני האדם . אני מדברת על האחריות שחש אדם או חיה או בעל חיים לדאוג למשימות היומיום שלו ולדאוג לקרובים שלו . ישנם אנשים שדוחים דברים בלי סוף ומבזבזים הזדמנויות ולא מתפקדים . פסיכולוגים קוראים להם אנשים שלא אחראיים לעצמם ולא מסוגלים לעבוד ולתפקד ולדאוג לעצמם. אבל יש אנשים אחרים שנולדים חרוצים . ויש גם בעלי חיים כאלה וכל הטבע מוצף בהבדלים בנושא הזה של אחריות. אני מאמינה שאדם, יכול לחשוב ולהכנס למחשבה עמוקה שתכניס אותו להיות אחראי . ואם הוא יצליח להתחבר לאותו ידע של אחריות שנמצא אצלו ב DNA אז הוא יהיה סופר אחראי ויעשה כל המטלות שהוא צריך לעשות. כי ב DNA יש ניסיון של ברירה טבעית וידע שנצטבר מלקחים שברגע שאתה לא אחראי זה עניין של חיים ומוות . וה DNA פיתח לעצמו מנגנון של אחריות חזק מאוד . וצריך להתחבר אליו. האם פעם קרה לכם שלא ידעתם על מה אתם חושבים אבל הייתם מרוכזים באופן לא מודע במשהו ופתאום אתם עושים את כל המטלות שלכם בקלות שלא הרגשתם ? אם כן, אז אני מדברת על זה שאולי החתברתם לאלפית האחוז למידע שב DNA . וזה נתן לכם "כוחות נפש" בלי להתאמץ בכלל, להיות אחראיים. אני לא מדברת על מחשבות שמשכנעות אתכם להיות אחראיים ושצריך להיות אחראיים וצריך וצריך וצריך ...... אלא לדברים שממש גורמים לכם לקום ולמצא את עצמכם כבר אחרי המטלות . זה גרם לכם לבצע את המטלות שלכם כל כך בקלות שאפילו לא הרגשתם .

NETA 012

New member
תשתית לרכישת שפה

היא דוגמא טובה לכך, שתינוק נולד, ויכול ללמוד שפה. זה פלא . איך זה ? כי הוא נולד עם תשתית גנטית שהצטברה במשך שנים רבות לשפה, וזה מתבטא בגנים שמכתיבים חלבונים ועיצוב מוח אבל כל זה מאפשר לו ללמוד שפה. אפשר לומר שהתשתית הגנטית שהצטברה במשך השנים היא זו שמאפשרת לו ללמוד שפה ואיתה הוא נולד . כלומר אכן, המטען הגנטי של כל אדם, אומנם הוא כימי, אבל הכימיה הזאת, היא הצטברות ידע של המון שנות אבולוציה שאיפשרו אותה.

למעלה