הארה

NETA 012

New member
הארה

האם יש דברים שכל יצור חי מכחיש בזיכרון מרגע היוולדו ושאם תהיה לו התפכחות והארה והוא יצליח להיות מודע להם הוא ימות מדיכאון ? האם יש דברים שקרובים לזה ? ואם כן אז מה התוכן שלהם ?

דעתי,

מעצם השאלה שלך נובע שאם היינו יודעים מהם דברים אלו אז לא הינו כאן לענות לך ממסעי בזכרוני ובמודעות שלי,והיו הרבה כאלו(כמובן שקטונתי מלהגיע לדרגות של חכמי הזן והבודהיסטים וכד'),אוכל לומר לך שיש הרבה מקומות מסתור ואופל שלא ידועים לנו.בראשנו,בזכרוננו.אנו מדחיקים דברים שנראים לנו קטנים,אך הם חיוניים להמשך קיומנו והתפתחותנו בתור בני אדם],בתור יישויות מה שכן,הנפש שלנו חכמה.היא מדחיקה דברים שקשה לה להתמודד איתם.מבחינת ]ילוסופיה סינית/יפנית,הנפש מדחיקה עד אותו השלב בה היא אמורה להתמודד עם דברים אלו.אפילו אם ההתמודדות היא בצורת התמוטטות או מה שאנו קוראים לו שיגעון,דיכאון,או כל ביטוי אחר של פתולוגיה.זו הרפייה,הוצאת הרגשות,המתח התפכחות והארה אלו לא דברים שקורים בבום,ביום,ברגע.אלו לא דברים שקורים במגע של אלוהים.אנו לא משה או מוחמד(להבדיל),שרוח אלוהים תנחת עלינו מלמעלה ונהיה "מוארים".הרי כ הסדנאות שיש היום,להבנה טובה יותר של עצמך,להארה ומודעות-זה לא נס.זה תהליך.לא נהיים מוארים בשבוע.זו עבודה,זה חיבור לעצמך. האנשים שנכנסים למודעות,הם לומדים את עצמם.להיות מודע,זה ללמוד להתמווד עם האמת שלך,ללמוד להתמודד עם עצמך.עם העולם.עם האמת. קרה לי עם הרבה מטופלים שנכנסו לעולם המודעות שהם כמו..נחנקו,נבלעו בעולם הזה.קרה לך פעם שעלית מהר ממעמקים אל מעל פני המים והרגשת הצפה של אוויר?ככה הם הרגישו,וזה הכניס אותם לדיכאון.הם הבינו יותר מדיי,ככה הם חשבו,והם לא הצליחו להתמודד עם זה.זה קרה להם,דווקא כי הם קיבלו את הכל ב"בום",ולא נכנסו לזה בהדרגה,לעומק.אלא צללו פנימה. לא יודעת האם עניתי לך אני לא יודעת אם יש דברים שאנשים מחזיקים בהכחשה מהרגע שהם נולדים.אומרים שהתינוק הוא הדבר הכי טהור בעולם.הסינים אומרים שהתינוק יכול לרפא הכל במגע שלו,כי הוא מרגיש.הוא לא חושב.הוא יודע את כל האמת,הוא יכול להניח יד ולהרגיש.ופשוט ללכת עם התחושות שלו.אני חושבת שעם ההתבגרות שלנו,אנו נותנים שיותר ויותר דברים להעכיר על המודעות שלנו.אני חושבת שדווקא בהתפכחות והארה,ההבנה שלנו נעשית הרבה יותר צלולה,ומזה דווקא אפשר להשתגע.אבל לא מדיכאון,אלא מעוודף מידע.מחוסר יכולת להקיף את הכל.לתפוס את הכל.לחשוב על הכל.מחוסר יכולת לחלק את המוח ולחשוב על הכלבפרקי זמן שונים.מהרצון לחשוב על הכל בו זמנית.ואולי מהדיכאון שהעולם זלנו,הוא לא כמו בהארה,במודעות שלנו,אלא הרבה יותר שחור מזה.

Grimsom

New member
הדחקות

ימות מדיכאון - לא יודע. אבל יש דברים משנותינו הראשונות שעשויים בהחלט לערער את שלוותינו הנפשית. קחי, למשל, את איש הזאבים (אחד ממטופליו של פרויד), שסיים את חייו במוסדות לחולי נפש - הכל בגלל שבהיותו תינוק ראה את הוריו שוכבים. הידיעה שזה פשר חלומו על הזאבים לא ממש עזרה בקטע הזה. כנראה שיש דברים שעדיף שישארו מודחקים אצל חלק מהאנשים (או אצל כולם). על פי פרויד, מנגנוני הסמוך למודע תפקידם למנוע מחומר לא מודע, שלעיתים עשוי לערער את שלוותינו, מלעלות למודעותינו. קראתי פעם מיתוס (אני לא זוכר מה מקורו) שהעובר בבטן אמו לומד את כל סודות העולם מפי המלאך גבריאל. עם לידתו סותר לו המלאך גבריאל והתינוק שוכח הכל.

erezsh

New member
המיתוס

הינו עיבוד של סיפור מהיהדות. לפי היהדות המלאך מהסה את פי התינוק (לא סוטר) וזהו גם פשר השקע שמעל השפתיים.

ל נ צ ח

New member
הסיפור בא משורש-האמת: ../images/Emo153.gif

• ואת חומת-השכחה גם אותה אלוהים יצרו ל נ צ ח [מצורף קובץ jpg] ו 23:19 | 03/04/04 <<<ובכדי שנשמתו של האדם תנשום החיים בו, תחייה אותו ולא תזכור להרבה שנים את עברה את חומת-השכחה גם אותה אלוהים יצר במוח-האדם >>> כבר הבהרתי שהאלוהים זה ההכול = השלם. וכולנו הנבראים חלקים בשלם כל החלקים מרכיבים את השלם רבים החלקים באחד השלם כולם החלקים = אחד = אלוהים האלוהים האחד השלם. אלוהים הוא השלם היודע הכל! כל חלק שבו יודע רק חלק או חלקים, כי אין לחלק יכולת לדעת הכל. אחד אלוהים הוא הבורא! ובורא זולתו זה לא בורא אלא עוד נברא על ידי האחד הבורא. הוא ההשגחה העליונה המשגיחה על כל חלקיה הוא השלם ממית ומחייה חלקים שבו בכדי שלעד יונצחו החיים בו. רק המושלם ולא החסר, רק ההכל ושהכל-בו האלוהים, רק הוא אותנו את כל-הנשמה יכל להושיע ולברוא למעננו עולם של חיים במקומו של עולם-המתים הנורא ממנו אותנו ביד חזקה ובזרוע נטוייה הושיע. - מהחומר של עולם-החיים שברא, מהאדמה המחייה – את הגוף את אדם אלוהים ברא! ויפח אלוהים באדם נשמת-חיים * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

מה ששכחת להוסיף הוא שהאמת שאתה מדבר

עליה ואתה חוזר ואומר שזו אמת,היא האמת שלך ובשבילך זו האמת אבל זו עדיין האמת שלך

ל נ צ ח

New member
שכחתי? כן, לפי אמיתתך ילדה: ../images/Emo98.gif

אתה וכל אדם "צודק" לפי זווית ראייה שלו,לכן זה יחסי 9/10/1999 12:22 לנצח ----------------------- ולא צדק אמיתי,כי צדק אמת נמצא בס"הכ ולא בפרט, לכן כשאתה משווה בין ה"אמת" שלך ל"אמת" של אחר(אחרים),טוב שתדע שגם הם "צודקים" בס'הכ שלהם, ויש להם הזכות כמו שלך יש להרוס ולבנות מחדש אחת או יותר אמיתות עצמיות. וכך עולם כמנהגו נוהג כשלעיתים "אמת" של אדם מסויים מתנפצת לכל ולעצמו במיוחד,ישר בפרצוף, ומשפילה אותו עד לעפר, ודוגמה טריה שכזאת הוצגה בימים אלה בתקשורת ובהרחבה וכולם לרוב יודעים זאת כעובדה ואין חולק עליה והיא ב"נביא השקר מטעה העם והידוע לשימצע: יעקב עובד. מה אנחנו למדים מכך? (1) שאמת של אדם כלשהו היא אמת(לרוב שלו),כל זמן שהוא מאמין בה וסוחף כמה בודדים עימו ולפעמים המונים. (2)במוקדם או במאוחר האדם הורס או מתקן"האמת" שלו. (3)אמת האדם החושב תהיה לעובדה חיובית או שלילית בעתיד הקרוב או הרחוק (עניין של זמן).ו(4) ביאת המוכיח = נביא האמת! או מבשר האמת האחת האוניברסלית האבסולוטית, זה ענין של זמן והזמן מגיע הנה הוא בא! ונכון, לך ולרבים זה עניין של אמונה אם חיובית היא, או אם שלילית. והשולל, לפני שמביע דעתו השלילית, עצתי לו שילמד את הנושא בקרבי עומק נשמתו, יחקור ללא רחמים, יישב לילות כימים,ובייסורי תופת ילמד את הנושא, וכשיגיע ממצב חוכמה למצב של בינה, שייתן דעתו. ואם הוא לא עומד בתנאים אלה, עדיף שיילך לדרכו אם האמת היחסית שלו, ולא ישים את אפו בדברים הגדולים עליו כשמיים וארץ. ויידע גם הוא ש: ביום ההוא משכיל ידום! _________________ ל נ צ ח _____________ -----------------------

ל נ צ ח

New member
וגם תדעי בקרוב שמפחיד כמה שאני צודק

כמו שהרבה לפנייך טוב טוב את זאת יודעת עדי נבון המבריקה. ~
~
לנצ ח

החכמה

תודה לכם על התגובות . לפעמים אני רואה משהו ואומרים תמונה אחת שווה אלף מילים וקורה לי כמו שאת ילדת החיים אומרת, שבאופן לא מודע חושבת על הרבה דברים במקביל כאילו שיש לי הרבה מוחות עצמאיים ועושה אחד ועוד אחד ביניהם ותוך שניה מתפכחת ממשהו. אני מגלה שרק לפני שניה הייתי טיפשה וההתפכחות היא הארה. אני מרגישה שהייתי רוצה להבין פשר של דברים שקשורים אלי אפילו אם כמו שאתה אומר גרימסון עלולים לערער את שלוותינו. אני לא כמו איש הזאבים שאם אני אדע דברים כאלה אשתגע כי אז מה אם אני אגלה שהפשר לחלום שחלמתי על זאבים הוא קשור ליחסי מין שראיתי את ההורים שלי. אותי זה לא יכול לשגע . אני רוצה מאוד להיות מודעת לכל התכנים שיש באיזור הסמוך למודע . האם נראה לכם שיש ידע שאם נחשפים אליו אז לא רק שנהיה מודעים לדברים שלא היינו מודעים אליהם אלא גם נהיה מודעים לכל הידע שיש לנו בגנים מבחינת אבולוציונית . זאת אומרת לא כמו מדענים שיודעים להגיד שפעם כשה ד.נ.א שלנו היה בים היו לנו כוחות נפש אדירים להתמודד עם הפתעות בים אז אני מחפשת אם יש תכנים שאם אדם מתרכז בהם הוא יכול פתאום להכניס למודעות שלו גן ענתיקה ולחוש את כוחות הנפש ממנו . אני גם מתכוונת לשבירת מיתוסים שזה גם סוג של הארה והתפכחות . אבל יותר לחכמת הניסיון שהד.נ.א שלנו צבר במשך אלפי שנים כשנאלץ להתמודד עם המציאות בכל מיני תנאים קשים ובכל מיני צורות חיים . לי יש הרגשה שאם אדם יקבל הארה כזו הוא יוכל לקרא מחשבות של בני אדם ויכיר את מהלכם מראש. איזה ידע שאדם נחשף אליו יכול לגרום לאדם להיות מודע למציאות יותר מידי זאת אומרת לקחת את חכמת הניסיון של כל צורות החיים. ? כי הד.נ.א ספג ידע גדול על הסביבה ואיך להסתגל אליה . אשמח אם תענו לי ותרחיבו את הדברים שכתבתי כי זה מעניין אותי מאוד.

את מתכוונת לכך שאולי יש אישהו "קוד"

גישה לידע מסוים,עצום,האגור בתוכנו,ואם נוכל לגשת אליו,נוכל לעשות בו פלאים?

Grimsom

New member
על תבונה ורגישות

אני לא חושב שאפשר ממש לדבר באופן ישיר על ידע שקיים בד.נ.א, ללא תהליך מורכב של פרשנות המשלב בתוכו גורמים תרבותיים. הד.נ.א הוא חומר. על מנת להפוך למידע במשמעות הרגילה של המלה, עליו לעבור תהליך של תירגום - של הענקת משמעות. נראה לי שתהליך הענקת המשמעות שאת מדברת עליו שונה מהתהליך המדעי שהוליד את מושג הד.נ.א. התכנים שאת מחפשת נראים לי שונים מאלו שגנטיקאי יחפש, למשל. אני לא בטוח שלמטרה שלך, קבלת תובנה משמעותית על החיים, ל-ד.נ.א עדיפות על טקסטים אחרים. אחרי הכל, כל דבר שקיים הוא בסופו של דבר תוצר של מליוני שנות אבולוציה. אני בספק אם ישנן תובנות עמוקות עד כדי כך שיאפשרו לך לקרוא מחשבות של בני אדם ולהכיר את מהלכם מראש. מחשבה היא חוויה סובייקטיבית - אני לא רואה כיצד חוויה אובייקטיבית של מחשבה באופן ישיר אפשרית, אלא אם היא עוברת תרגום כלשהו. ייתכן ואת מתכוונת לאמפתיה - יכולת לדמיין מה חש אדם אחר על סמך הדמיון שקיים ביניכם ועל סמך היכרות עמו. על סמך אמפתיה את יכולה לתאר לעצמך כיצד ינהג אותו אדם במצבים מסויימים - אבל לא מדובר במדע מדוייק. לשם כך לא נחוצה תובנה שמקורה במידע שצבר ה-ד.נ.א. מספיקה, לדעתי, כנות, היכרות עם בני אדם ורגישות.

conatus

New member
במידה ונכון הוא הדבר

וכל יצור חי מכחיש בזיכרון הרי שדבר זה נכפה על כל היצורים (באשר הוא מקיף את כולם באופן גורף) ואין הוא תלוי ביצורים עצמם ( ומכאן שהשאלה כבר עוברת לתחום המדע הבדיוני.

המידע העצום

לדעתי כן יש גישה לידע עצום שנמצא בתוכנו . ואם אדם יצליח להביא את את הידע שקיים בד.נ.א למודעות אז הוא ידע להשתמש בדברים שקודם לכן הוא לא חשב עליהם. כל דבר שקיים הוא תוצר של מיליוני שנות אבולוציה ומכאן החכמה של הידע שנמצא בו. לדעתי תימצא בעתיד דרך ואולי מישהו בעבר כבר מצא דרך להתחבר לידע הזה. ואם מוצאים אז האדם לא יצטרך להתאמץ כדי לחוש ולהתחבר אליו. פשוט בתהליכים מוחיים רגילים. למשל אם אדם שיושן עובר שלבי שינה ידועים, הוא יעבור את אותם שלבי שינה . השוני הוא בתוכן של החלום שהוא חולם ואם הוא יצליח להתחבר למידע שיש ב ד.נ.א שלו ויצליח לתת להם את הפרשנות והמשמעות שיובילו אותו ליכולות מופלאות אז הכל יקרה תוך כדי שינה וכשהוא יתעורר הוא ידע את הכל וידע לשתף את כולם ביכולות שלו . לא מדובר על אמפטיה . פשוט מאוד ה DNA שלנו חכם מאוד, הוא עבר הרבה תנאים והיה צריך להתאים את עצמו להמון תנאים. אנחנו השכל נאמר תוצר לוואי של שלמות הפעילות החשמלית של המוח, לומדים את מה שלימדו אותנו. אבל יש לנו מערכת מוטורית ומערכת עצבים עצמאית... אנחנו "חדשים" בdna אבל כולנו בעצם מבינים שאנחנו באנו מהDNA ואם כך אז אנחנו כן יכולים להתחבר אליו. ה DNA שעבר המון צורות חיים והיה צריך להשתנות כדי להתאים את עצמו לסביבה, הוא DNA שאוגר בתוכו המון המון מידע שיכול רק לעזור לנו. לכן יש בו "זיכרון קולקטיבי" ומהזיכרון הקולקטיבי הזה אפשר להבין בני אדם טוב יותר ולא צריך את האמפטיה בשביל זה. "הזיכרון הקולקטיבי" של הגוף שלנו הוא מאגר מידע ענק שהוא סך כל האינטלגנציות והידע שהיה שהתנסה בכל התנאים החל מהיותנו חיידק שצריך לחיות בתנאי טמפרטורה מסויימים, ואחר כך כשהיינו אמבות או שמרים שבהיעדר חמצן במים מפתחים איברונים מיוחדים כדי בכל זאת לנשום במים ולשרוד, ואחר כל כשהיינו במיים והיו סכנות ונאלצנו לפתח "מחשב" (איבר מוחי) שידע לקבל החלטות מהר מאוד, וכלא כשיצאנו מהמים ונאלצנו להתמודד עם תנאים משתנים אחרים . הכל מרוכז בידע הזה והוא ב DNA שלנו זיכרון חכם . השוני בין היצורים בין קבוצות זנים והשוני בתוך כל קבוצה הוא מה בזיכרון יותר דומיננטי . אחד ההבדלים בין בני האדם עצמם הוא הנסיון והתמודדות שלהם ביומיום. והניסיון הזה מוציא לפועל משהו אחר מהזיכרון הזה . אבל השינויים האלה שקורים בתעבורה של העברת חלק זעיר בזיכרון הקולקטיבי אל אל המודע, הוא תעבורה זעירה משהו כמו פחות ממיליונית האחוז מהזיכרון הזה שלרובו אנחנו כאמור בכלל לא מודעים. אבל יש כנראה טכניקה להיות מודעים אליו. היות ואנחנו מודעים בעזרת מחשבה ולפעמים המודעות מתבטאת בתחושת רצון אז לדעתי זו חייבת להיות טכניקת חשיבה שהעיקר בה הוא התוכן כדי להצליח להיות מודעים ליותר מידע מהמאגר העצום של הידע. לדעתי זה מאתגר כי אם נדע אז נוכל גם לתקשר טוב יותר עם אנשים ובשכל לא נהיה בני 20 ולא נהיה בני 30 ולא נהיה בני 80 אלא נהיה בני מיליארדי שנים ויכולות להשתמש בידע הזה . נכון ישנם דברים שאנחנו מכחישים אבל בסך הכל עם רצון טוב וטכניקה טוב ותוכן אפשר להתגבר על ההכחשה ולהעביר חלק מהמידע הקולקטיבי אל המודע.

Levos

New member
הד.נ.א שלנו

מכיל רק מידע לבנית חלבונים, ואולי מידע על עברו האבולוציוני. אין שום סיבה שתהיה בו "חוכמת חיים" כלשהי. אין שום זיכרון, רק שאריות מהעבר שלא נמחקו.

erezsh

New member
דווקא

שמעתי על מחקר מדעי שטוען שבד.נ.א יש יותר מידע ממה שאנחנו חושבים. עד כמה ומה, את זה אני לא יודע..

למעלה