*הארה*

מיטללל

New member
*הארה*

אני בת אדם רעה. לא יודעת מאיפה להתחיל. בזמן האחרון {ומהמסיבות הברורות} הבית מלא מריבות. בין ההורים שלי. ביו ההורים של לאחותי. בין אחותי וביני. וביני לבין ההורים שלי. יש המון מתח. המון אנרגיות שליליות. זה משהו שאני לא יודעת איך להפסיק. ובאמת הבית הפך להיות מקום שלא כל כך נעים להיות בו. אני רואה את רצף האירועים ולאן זה הולך. שאר בני הבית מאוד מדחיקים וממשיכים הלאה. ביום שבת האחרון התפתחה שוב מריבה ביני לבין אמא שלי. אני אפילו לא זוכרת כבר על מה. במהלכה אמרתי לה: "את תראי שאלוהים יעניש אותך על כל מה שאת עושה לנו". אחר כך התקשרתי לידיד שלי, סיפרתי לו מה שהיא עשתה ואמרתי לו-"דיי אני לא מסוגלת יותר היה עדיף לי בלעדיה. שרק יקרה לה משהו". ((מובן מובן מאליו שהתכוונתי לזה)). אחר כך סיימתי לדבר איתו, ופתאום התחלתי לשמוע צרחות: "אני לא רואה", "אני לא רואה", מסתבר שפתאום היא לא ראתה כלום בעין אחת. הייתה היסטריה בבית. ((היא לא סובלת או סבלה משום בעיות בראייה)). אחרי כמה דקות היא שטפה את העיניים, והכל חזר להיות בסדר. אני גם חזרתי לדבר איתה. מתוך הבנה שכל מה קרה לי בגללי ((קצת מאמינה בכל "השטויות הנ"ל)). היום יצאתי איתו שוב. אחרי אחר הצהריים של עוד מריבות. נכנסה הביתה, אמרה לי ישר לסגור את המחשב, צעקה שאני פרזיטית {מה שאולי נכון אבל יש דרך להגיד כל דבר}, דיברתי עם ע´ והיא הרימה את השפורפרת והתחילה לצרוח! ובאופן כללי מאוד עצבנה אותי. אחר כך אמרתי לה שלי נמאס ממנה. שהיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה. שאיתי לא תדבר. אחר כך יצאתי איתו. לפני שהלכתי היא רצתה לתת לי נשיקה-דחיתי אותה. חזרתי לפני פחות משעה. היה כיף מאוד. חוץ מאירוע אחד שלא מתאים להודעה זו. בכל מקרה, אני חוזרת והיא יושבת בסלון ובוכה. שאלתי אותה מה יש לה. והיא אמרה שהכל "בגלל הקללות שלי". {למרות שלא היו "קללות"}, ככה היא יושבת בסלון מחזיקה את העיניים ובוכה. ניסיתי שוב לדבר איתה, לבדוק מה קרה לה, ללא הצלחה. בגלל הכל, למרות הכל, אני לא מסוגלת להתעלם ממנה. מהכאב שלה. ממה שיש לה. חשוב ואולי אף צריך להבהיר, לפני "האירוע" והאירועים שנגררו בעקבותיו, הכל היה מאוד רגוע בבית. שנות ההתבגרות שלי עברו יחסית ללא מריבות גדולות. תמיד הייתי קרובה אל שניהם. ברור לי שגם אני אשמה בכל מה שקורה פה. אבל אתם לא פה. אתם לא רואים את ההתנהגות היומיומית שלה ואת השפעותיה על שאר בני הבית, בפרט על אחותי. היא משדרת חוסר יחס. הרגשות היחידים שהיא מוציאה הם כעס וזלזול. בכל זאת עכשיו היא יושבת על הכורסא בשלון, עם ראש כלפה מטה ובוכה. וזה דיי הורג אותי. מצטערת על האורך. מיטל.

nutmeg

New member
כמה נוח לכעוס

על האנשים הכי קרובים! אני מאוד מצטערת לשמוע שכך הדברים בבית, מיטל. לדאבוני לא יהיה פתרון למתחים ואנרגיות שליליות או מה שלא יהיה אם לא תשימו את הדברים על השולחן ותדעו לפחות מה קורה. יכול להיות שאמא שלך עוברת משהו שאתם לא יודעים או שאפילו לא נהיר לה לגמרי... ולך יש "גיל התבגרות מאוחר"... או שזו קומבינציה של המון דברים (מה שבדרך כלל). חוצמזה שאם "כעס וזילזול" היו הרגשות היחידים שאמא שלך מראה, היא לא היתה בוכה. צריכים להתחיל לדבר על הרגשות ולהפסיק להתנהג אותם. יכול להיות שאם תהיה הראשונה שעושה זאת תעזרי לכולם.

dana2909

New member
מיטלוש

כבר המון זמן שככה קשה לך בבית, ואת משתפת אותנו בכל מה שעובר עליך. וממש כואב לראות כמה קשה לך. אין ספק שזה תהליך שמשפיע על כל בני הבית. אם אחותך יותר מסתגרת בתוך עצמה (מה שאת קוראת משדרת חוסר יחס) ואת מחצינה. אין טוב יותר או טוב פחות, כל אחד בדרך שלו. אל תשפטי את עצמך בצורה חמורה מדי, כל אחד מגיב בלחץ אחרת, והחוכמה זה לדעת מתי להתנצל. אתן צריכות אחת את השניה עכשיו, שלא תתפרק לכן המשפחה. תחזיקי מעמד יקירתי.

ל יב י

New member
מיטל, בת כמה אמא שלך?

אני שואלת כי אולי היא בגיל המעבר ועוברים עליה שינויים הורמונלים שמשפיעים עליה קשה וזה בכלל לא קשור אלייך. אני ממש לא מאמינה שאם קיללת אותה זה משפיע. ממש ממש לא. אני שומעת מדברייך שאמא בסה"כ נורא אומללה ומשוועת לתשומת לב, ליחס חם, לפינוק. אולי כדאי לנסות ללכת ליעוץ משפחתי. אולי אם אמא במצב כ"כ גרוע ולא מצליחה לגרד את עצמה מהריצפה, אולי את יכולה לעשות את הצעד ולהזמין פגישה אצל יועצת משפחתית? בת כמה את אני לא זוכרת אבל את נשמעת מספיק בוגרת בשביל לקחת על עצמך מטלה שיכולה לעזור למצוא את קצה החוט בדרך החוצה מהמצב הנורא של כולכם. אל תאשימי את עצמך בכל, יכול בהחלט להיות שאת לא "טלית שכולה תכלת" ואם יש מצבים שאת יכולה להמנע מהם, מה טוב, אבל אל תאשימי את עצמך בכל מה שקורה לאמא, זה לא נכון ולא הוגן ורק גורם נזק.

מיטללל

New member
וכמה שעות אחרי...

תראו אני מודה לכן על התגובות :). אבל לא הייתי צריכה לכתוב את ההודעה... זאת לא "בעייה". זה המצב וזהו. וצריך להתרגל אליו ולנסות לחיות איתו. הם לא ילכו לפסיכולוג. הם יפרדו ברגע שלאחד מהם יהיה אומץ. והם יבנו את החיים שלהם אחר כך בצורה שהם יצליחו. אם הם יצליחו. המאבק בנפש של אמא שלי הוא בין "הבית" וב"חוץ". היא לא רוצה להיות בבית. והיא כל הזמן מנסה להתרחק ממנו. אם זה על ידי כך שהיא חזרה לקשר עם חבריה מהתיכון {האתר "חברה"-תיזהרו ממנו} או העובדה שהסיכוי למצוא אותה בבית לפני שעה 21 בערב הוא דיי אפסי. אבא שלי תקוע בלגיד לנו כל היום שכן היא השתגעה. והיא תצטער על זה, כמו שבסוף תמיד קורה "לרעים". ושנמאס לו לחיות. כן ככה הוא אומר לנו. אני לא רוצה את תגובות הנחמה שלכם. אני מעריכה אותם אבל נמאס לי מהרחמים האלו. אני יכולה להעיד על עצמי שלאט לאט זה פחות כואב. בעצם פחות כואב זאת לא ההגדרה. אבל לומדים להדחיק. להמשיך לשאוף ולנשוף, למרות הכל.

dana2909

New member
תבדילי..

בין לרחם ובין לנחם. יש בך הרבה כעס, ואין שום סיבה שלא תשתפי אותנו, במיוחד אם זה גורם לך להרגיש יותר טוב (ככה זה כשמשתפים..) המצב חרא.. מה יש להגיד מעבר לזה? לא הרבה. אבל.. אם את חושבת שבגלל שאת תגידי לנו להפסיק אנחנו נפסיק להיות פה בשבילך את טועה ובגדול. אף אחד לא מרחם עליך, לעומת זאת, אם תרצי לבוא ולפרוק פה ג´יפה, אנחנו נהיה פה בשביל לשמוע ולתמוך, ותמיד יש איזה כתף מיותרת..

zimes

New member
לגבי הראיה של אמך -

זו תופעה של לחץ (נפשי). שווה להרים טלפון לרופא עיניים, כדי שיסביר.

nutmeg

New member
האמת?

הכי עצוב היה לי לשמוע מהכיוון של הילדים איך אחד ההורים, או שניהם, נמצאים בתקופה בה הם כל כך מרוכזים בעצמם - שכל השאר מתגמד והופך למשני. זו באמת חוויה מפוקפקת עבור הילדים. אני מקווה שאם אי פעם זה יקרה לי, יהיה מי שינער אותי כמו שצריך.

אושר מ

New member
כפיש כבר אמרתי לך יקירתי

פה הרחמים לא משחקים תפקיד. אנטי בטוחה שאף אחד פה לא מגיב מתחושבת רחמים... וכפי שעוד אמרתי לך, התגובות פה אולי פחות משנות, אלא העובדה שהוצאת את זה החוצה. ואם להבא את לא רוצה להוציא את זה פה, את יודעת איך להשיג אותי.

מיטללל

New member
אני יודעת..

לא התכוונתי לזה ככה... אני יודעת שהתגובות הן מכל הלב. אבל אני חייבת להפסיק לקחת את כל המתרחש ללב. למען בריאותי הנפשית. :) תודה

אושר מ

New member
לא מסכימה (ונכנסת לדיון פילוסופי)

אני חשובת שצריך כן לקחת ללב. אם את עושה משהו סתם, מבלי לקחת ללב או יותר רחב לעצמך, אז להמ לעשות את זה מלכתחילה? כל דבר שאני עושה אני מרגישה שהוא צריך להיות אישי. שיש לי סיבה לעשות אותו. נכוןש אני נפגעת יותר, אבל אני קמבלת גם הרבה יותר לדעתי. אם תרגילי את עצמך שלא לקחת ללב מתי כן תקחי ללב? אי אפשר שלא להפגע. צריך לדגעת איך להסתדר עם זה, אבל בהחלט צריך לקבל את זה כחלק מהחיים.

מיטל, אם יש לך כוחות קוסמיים כלשהם,

האם את מוכנה לשאת תפילה עבור המבחן באזרחות מחר? ובזמן שאת עושה את זה, אנא ממך... חשיבה חיובית הנה דבר חשוב, אבל אני מתקשה להאמין שמילים שנאמרו ברגע של כעסהינם אלו שגרמו לכך. אל תייסרי את עצמך. ובנוסף, הרי ששום נזק לא נעשה לבסוף.
שירה

shellyland

New member
מיטללללוש

קודם כל
(ולא מרחמים!) עלה בי רעיון כשקראתי את השירשור הזה: למה שלא תתני לאמא שלך לקרוא אותו? היא ואבא שלך כל הזמן משתפים אותך (שלא בצדק!) ברגשות שלהם, תני לה לראות פעם אחת איך את מרגישה, בלי לדבר או לריב או לצעוק. פשוט שתשב ותקרא. מה יכול להיות? אולי זה יקרב קצת בין שתיכן ותוכלו לחלוק את הכאב אחת עם השנייה, ואולי לא, ואז המצב נשאר בדיוק כמו שהיה. ואולי היא גם תוכל לראות איך זה נראה מהצד שלך ושל אלה שתומכים בך.

מיטללל

New member
לא אפשרי

קודם כל אני לא רוצה שהם ידעו על זה שאני כותבת בתפוז. הם יתחילו לעקוב אחרי ההודעות שלי. ויש דברים שקורים לי בחיים שאני לא רוצה שהם ידעו. לפחות לא בגרסה הבלתי מצונזרת :). מעבר לכך.. זה לא יעזור. זה לא דברים שהיא עושה בכוונה. נראה לי שהיא אפילו תמצא דרך לסובב את זה ותכעס עליי על כך שאני פורסת את בעיות המשפחה בפומבי.

זה מאוד מבלבל

להיות האדם הבוגר בבית, כשיש שני אנשים מבוגרים שמתנהגים ללא שליטה וללא יכולת לקחת פיקוד על החיים שלהם ושל בנותיהם. לא נראה שאת יכולה למנוע מעצמך לקחת ללב, אבל כמו שגם בעבר התרעתי בפנייך, המזג החם שלך עלול להביא אותך למצבים שאחר כך מאוד תצטערי עליהם (ראה דוגמת המקרה האחרון). לדבר זה טוב, להביע רגשות זה טוב, אבל הריבים האלה חייבים בשלב מסוים לעבור לשלב פרקטי של "תעשו משהו כבר, כי אי אפשר יותר". אני זוכרת גם ימים בהם עוד האמנת שזה עשוי להסתדר ביניהם, וכנראה שניהם לא מספיק חזקים כדי לקבל עכשיו החלטה. נשמע לי, ואת תתפלאי, שדווקא אמא שלך עוברת משהו שאין לך אפילו שמץ של מושג מהו, ומרוב הכעס שלך עליה, את לא מנסה אפילו לשמוע. עם כל האגואיזם שלה, אני משוכנעת ששומדבר שהיא עושה לא נובע מרוע או מחוסר אהבה אלייך ואל אחותך. אל תנסי להעמיד עצמך במצב שלה, אבל אוזן קשבת, רגועה ופתוחה, אפילו לשעת שיחה אחת איתה, עשויה לשנות משהו בגישה שלך אליה, ואולי לגרום לה להבין שאת לא נגדה, אלא רוצה לסיים את המצב הנוראי הזה כמה שיותר מהר, וכמה שפחות כואב.

מיטללל

New member
נצליח לגרד את השקל שישים.

אני צריכה למצוא עבודה. עבודה שלא קשורה לאכול. או לסקרים. ושלא ישלמו בה 16 שקל לשעה. רעיונות? מחשבות?

למעלה