הארה שלי

mga-abir

New member
הארה שלי

הארה הינה תוצר חוויתי סובייקטיבי. לדידי הארה היא הרמוניה אשר מובנה הוא להיות מודע לכל הנקלט באמצעות החושים. להיות מודע לחשיבה ולחווית הרגש-להיות מודע לעצמי בכל עת ככל האפשר. להיות מואר הווה אומר לשאת תודעה המתפתחת מעצם ההתבוננות בעצמי.אין זה דבר של מה בכך. לשמחתי תהליך זה חל עלי מתוך התפתחות עצמית מתוך בסיס נתוני. היכולת להתבונן בתהליכים החלים מבלי לפתח משמעויות הנובעות מרמת תודעה בסיסית (אינסטינקטיבית או רגשית-שכלית. וכך התוצאה היא שהמודעות העצמית הופכת אובייקטיבית (כן מודעות עצמית אובייקטיבית אשר אינה נגועה בשקולים הנובעים מרמת תודעה בסיסית.לראות את החיים כפי שהם ולא כפי שאני מציירם. לא לראות בחיים התמודדות אלא חוויה. בברכה אביר

urifelsher

New member
הארה הינה תוצר חוויתי סובייקטיבי.

במילה אחת לאאאאא.והוסיף ציטוט של מישהו ההארה שאליה הגיעו/מצאו משה ישו הרמבם אושו ועוד היא אותה אחת רק שזה בא לידי ביטוי,במילים אז כל אחד וכיונו.זה כמו כמה ידים שונות שמצביעות על אותו ירח,לפעמים בכלל מכיוונים שונים.אבללללל הירח הוא אחד אורי

urifelsher

New member
אוביקטיבי סוביקטיבי זה דואליות

והתודעה שלנו מעבר לדואליות וטוב שכך

mga-abir

New member
נדמה לך

מהי תודעה לדעתך.? מה היא מכילה.? אם קבעת את שקבעת, ודאי תוכל להשיב תודה אביר

urifelsher

New member
קביעה זו באה מחוויה לא מלימוד

ולכן כיוון שאני חווה מצב שבו לתודעה אין דואליות כלל. אין לי איך להוכיח את זה מדעית/שכלית.פשוט ככה זה. קבל את דברי האמן/אל תאמין זוהי בחירתך.מצב זה שאני חווה אותו קורה לעוד מספר לא קטן של אנשים שאני מכיר.ומצב זה הוא בעצם הטבע שלנו כך כולנו אמורים לתפקד.אבללל טבע זה מכוסה בשכבות של אבק(אגו,פחדים,האחזויות בחפצים בעבר ברעיונות) ולכן רובנו לצערי לא חיים במצב טבעי זה לאדם.הדרך למצב חוויתי זה פשוטה מאד, נקו את האבקכל כך קל עד שזה בלתי אפשרי. בהצלחה אורי

R2

New member
למה אתה חושב

שמשה ישו הרמבם אושו הגיעו להארה..?אולי לא האם תוכל להוכיח..?

Tal_Ya_Tal

New member
היי R2 ../images/Emo42.gif כל מתחילי הדתות../images/Emo42.gif

ראו את האור אך לא כן ההולכים בעקבותיהם. הם אלו שסלפו ויצרו את הדתות, כהוליך העוור את הפיסח
בספרו ´בן כוכב אחר´ ממשיל שלמה קאלו משל. הוא מספר על בן כפר שבו אנשים הכירו רק שני צבעים: שחור ולבן שיצא לעולם הרחב וגילה שקיימים עוד צבעים בעולם. מרהיבים ביופיים הרבה יותר מאלו המוכרים לבני כפרו. חזר אל הכפר בהתלהבות ורצה לספר להם על הצבעים הנפלאים שגלה בעולם הרחב. א ב ל, נתקל בבעיה. איך יגדיר בפניהם את הצבע האדום למשל?! האם יאמר להם שהוא ´לא לבן´ אך גם ´לא שחור´?!? אז מה הוא אם כן?!? הרי הם מכירים רק את הלבן ואת השחור. הוא מטכס עיצה בינו לבינו ומתאר כמייטב כשרונו את הצבעים הנפלאים שראה במסעות נדודיו. האנשים, בני הכפר, שותים בצמא את דבריו, כותבים על פיו ספרים שמצטטים את תאוריו הססגוניים על אותם צבאים נפלאים וספרים אלו הופכים בידיהם לכתבי קודש. ל´תורה מסיני´
לימים, קם עול ימים אחר, שהסתקרן מתיאוריו המהרהיבים של הבן הנודד והחליט לצאת בעצמו למסע על מנת לראות במו עיניו את פלאי העולם המגוונים. לאחר העדרות ממושכת חזר אף הוא אל הכפר והכריז: "כל אשר סיפר לכם פלוני על הצבעים, הוא שקר וכזב. לא כך הם נראים! הוא שקרן ורמאי, סקלו אותו באבנים, רגמו אותו כי כזבן הוא בן כזבנים". "אני ראיתי את הצבעים. ואין הם נראים כפי שהוא תיארם. אני אתאר לכם איך נראים הצבעים. הם כאלווכאלה וכהנה וכהנה..... עד בלי דיי". ושוב ישבו ורשמו את דבריו בספרים, מתארים בתיאורים מפורטים שיהפכו מאוחר יותר לאבן שואבת, לאבן החכמים, לאורים ותומים של הדורות הבאים
וכעבור עוד זמן, שוב נעור בלבו של נער יוזמתי וסקרן דחף הנדודים ושוב יצא לו לדרך עול ימים וחזר שבע מסעות חוויות ונסיון חיים. ושוב כמו בפעם הקודמת חזר ואמר:"לא כך נראים הצבעים הרבגוניים" "זרקו את הספרים, השליכו את האורים ותומים, כי לא כך הם פני הדברים." ושוב ישבו זקני העדה ורשמו מיפיו כל מילה ומילה וכך הם פני הדברים עד עצם היום הזה. מסקנה, שמי אשר רוצה לדעת איך הם הצבעים, עליו לצאת לחפשם ולראותם במו עיניו!!! או כפי שאמר סידהרתא: עלי לחוות את ההארה בעצמי במקום לחסות בצילו של הנאור". ולמה סיפרתי לך את הסיפור הזה?!? כי לפי הסיפור הזה, משה הצליח יותר מישוע.!!! אותו לא רגמו או סקלו באבנים. את ישוע צלבו. אילו חי בתקופתו של משה, אולי היה נרגם באבנים. א-ב-ל באמת שאינני יכולה לערוב לכך שהרמב"ם או בהאגוון שרי רג´ניש (אושו) הגיעו אל ההארה. למרות, שאיני יכולה לאמר זאת בודאות. L&L TALYA

R2

New member
לא רוצה להיות זקן בכפר שמחכה לחדשות

ולא רוצה לשמוע תיאור לצבעים שאחרים ראו אז מה זה מעניין אותי אם אושו או הרמב"ם הגיעו להארה,או משה וישו. אולי רק הידיעה שמישהו הגיע למקום ההוא.תתן לנו תקווה שאפשר. ולכל אחד תהיה לו חוויה אחרת תיאור אחר צבעים אחרים. אז איך תוכלי לערוב לי שמשה או ישו חוו הארה,או שהם בכלל היו. אולי שניהם סיפורים של זקני הכפר ששמעו עליהם מאחרים שבדו את הסיפור והזקנים כתבו..?

Tal_Ya_Tal

New member
לך וחפש את ההארה בעצמך../images/Emo42.gif../images/Emo8.gif../images/Emo42.gif

זה ב-ד-י-ו-ק מה שניסיתי לאמר לך. אי אפשר ללמוד מהארתם ומנסיונם של אחרים. רק מנסיונך שלך ומחוויתך אתה. אין ערובה. אך לאחר שמושתקים כל קולות הפקפוק והספיקות של האגו, אפשר להתרחבר לידע הפנימי. זהו ידע הלב. הזוכר איך היינו ´לפני´ ש´נפלנו´ אל תוך עולם האשליה הזה. ואם תשקיט את המיינד, (תשקיט את הרעש הפנימי) תעלה האמת ותצא לאור. L&L TALYA

R2

New member
זוכר..זוכר

גם אני זוכר שהייתי ילד,אבל אלה זכרונות,אי אפשר להחזיר את הגלגל, מה אני אגיד לך ,לא בא לי להשקיט את הרעש הפנימי. אני אחכה ואחכה אולי הוא ינשור ממני לבד..?

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo50.gifב-ה-צ-ל-ח-ה../images/Emo42.gif../images/Emo9.gif../images/Emo42.gif

urifelsher

New member
להוכיח ע"י ניסוי מדעי,בקשר למישהו

שמת,איך ע"י סינאס????? לא ממש מדעי,לאאא?? לא אין הוכחות.ישנה ידיעה או שאין

R2

New member
לא לזה התכוונתי

ואני לא מחפש אמונה בארבעתם,ולא מעניין אותי לדעת אודותיהם.

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo62.gif../images/Emo42.gifמה זאת הארה../images/Emo42.gif|נו

בספר ``עם של אדונים-שיחות עם המורה`` מתאר שלמה קאלו (שטוען שהגיע להארה) .``רצונך לדעת הארה מהי? הטה נא אזנך, הסכת ושמע: א. כשזוכים להארה, מפסיקים לשאול שאלות לחלוטין. עיוור מלידה, שפקח עיניים ורואה אור- היוסיף לשאול עליו שאלות? כלות השאלות ונמחקות להן. אין טעם להן. ב. מבחינה פיזית, נמתח הגוף כמיתר. אין כדרגת המיתוח הזה. ספונטני, טבעי, מוחלט. ג. חום נובע מאזור הלב. חום ממשי. אי אפשר לסבול בגד על החזה. כף היד תחוש בו ממרחק רב. ד. התיאבון נעלם. הזוכה להארה חי את האמת. ענייני הגוף אומרים לו מעט מאד. נתפש הגוף כפי שהרגל הנעולה תופשת מציאותו של גרגיר חול על פני הנעל. ה. התאוות מתקלפות לחלוטין. סוף. אין תאוות. אפשר בשקט לעלות למיטה עם היפהפייה האטרקטיבית בעולם. לא יפותה הנאור. הגוף נשמע לחלוטין לאדון שזכה להארה. ו. טבע הנאור הוא הטבע המוסרי למופת. אין צורך לגביו בחוקים ובאיסורים. תחושת ה``שלי`` נמחקת לחלוטין. רכוש, טובין, ממון, אינם אומרים דבר עוד. שזכה להארה, מתקלף לחלוטין מכל הטומאה, חי את הנצח, האינסופי הוא, אלמוותי, חלק בלתי נפרד מן הממשות. חדווה כלו, אמת האושר, השלום, שאין עמו אכזבה. החרות המוחלטת, האור, האהבה הטהורה, המנצחת כל. זו הארה. מתקיים כל הנ``ל- קיימת הארה חסר פרט אחד- אין זו הארה``. L&L TALYA

למעלה