הארה ביהדות

capital

New member
אז למה אתה מדבר הרבה?

אני מציע לך לשיר קוקוריקו, הגיע הזמן להתעורר

אינקה

New member
להצביע לאמת

ניתן בהחלט גם במילים. ולעיתים יש גם להסביר דברים שונים או לפתח דיון שיתרום לידע של אחרים. אבל נראה לי מהתגובה שלך שכנראה פגעתי בך איכשהו בתשובה שלי. אם כן, דע לך שלא הייתה לי כוונה כזו, ואשמח לדעת מדוע הינך חש כך.

אינקה...

לא פגעת בי כלל וכלל
ניסיתי להצביע בדרכי המגושמת על האמת בפניך ע''י 30 המלקות ש"החזרתי" אותם אליך, וניסיתי לרמוז לך שאני עצמי אינני זקוק להן. נכון הוא הדבר שאינני מסכים עם רוב דעותיך אבל אז מה? מי מאיתנו יכול לטעון שהוא ורק הוא אוחז "באמת"? התירגול, הלמידה, התובנות וההתנסות שלי בזן בודהא-דהראמה הן שונות משלך ומן הסתם גם ההיפך הוא הנכון, ומכיוון שכל אחד הוא אדם קצת אחר בהכרח השוני קיים. כל טוב לך,
, שנטידווה

chataka

New member
טוב ויפה אבל השמר לך מפני

הקוסמיק פי.סי. אם אתה עדיין חושב שאמת היא אשלייה אופטית פרי המיינד שלך, סובייקטיבית ואינבידואלית, מבחינה לוגית זה מחייב אותך להכיר גם באמיתה (לכאורה) הזו כסברה או הנחת מוצא- לכל היותר. כלומר - אם האמת שלך נכונה רק לגביך, לגבי כל האחרים אתה תמיד טועה (בפוטנציה), ווייס ורסה. אין לי כוונה לנסות להוכיח אותך על טעותך כי זה לא יעזור. ברגע שתחווה ידיעה שחורגת מגבולות המיינד שלך, אולי נוכל לדבר על האם כן או לא קיימת מציאות אובייקטיבית מעבר לתפישה הספיכו-מנטלית שלך. ד"א- אני, חוצמזה שאני תמונה מדברת בתוך הראש שלך, קיימת לגמרי בפני עצמי ובעלת משמעות לגביך, עוד מלפני שהכרת אותי, והרבה אחרי שתשכח את המילים האלו.

chataka

New member
:) יופי. אני אשמח אם תבחר לענות

לשאלה שלי למעלה על הקשר בין יצירה לסבל

chataka היקרה

מפאת קוצר הזמן שנותר לי לפני שאני עוזב את המחשב לא אוכל לענות על שאלותיך כפי שמן הראוי (בשבילי) שאעשה. אבל מעט הזמן שנותר לי מספיק כדי לכתוב את הדברים הבאים וגם להציע הצעה. אז ככה: לגבי שאלתך הראשונה לא חקרתי באופן מספק את הזיקה בין יצירה וסבל לכן לא אוכל לענות על שאלה זו כרגע. לגבי שאלתך השניה הצעתי היא שנפתח שירשור חדש ששמו יהיה "מהו המיינד?" מסכימה?

chataka

New member
בוודאי :) תפתח כשיהיה לך זמן

ואני אצטרף, אולי עוד נגיע לעניין היצירה והסבל בהמשך המשך יום טוב

למעלה