האקס שלא עוזב

האקס שלא עוזב

והכוונה היא במחשבה וברגש. היינו ביחד שנה, מתוכם גרנו חצי שנה ביחד, ומאז עברו ארבעה חודשים. אני סיימתי את הקשר לאחר התלבטויות רבות, בגלל דברים שהפריעו לי כבר לאחר מספר חודשים ביחד. יש בו משהו שמרגש אותי, שאני לא מצליחה לשכוח. משהו בגרעין שלו שאני מאוד אוהבת, ומצד שני משהו אחר שמאוד היה לי קשה לקבל. אני יודעת שלמדתי מהקשר לקח חשוב. שיתפתי אותו בקשיים שלי בקשר בשלב ממש מאוחר, כך שהוא לא ידע תקופה ארוכה על כל הספקות שלי. אני מרגישה שהיום ההתנהגות הזאת רק תרמה להתרחקות שלי מהקשר, וברור שהייתי צריכה למצוא דרך לשתף אותו ולשקף לו מה עובר עליי, ואולי משהו היה משתנה, מעצם זה שמשהו בתקשורת האינטימית היה נפתח יותר . (ובסוף הקשר כשכבר שיתפתי, הרגשתי שאני כבר לא מסוגלת רגשית לתת צאנס אמיתי) עדיין קשה לי להתגבר עליו. אני נורא רוצה מישהו חדש ורציני ומצד שני דווקא בשתי הפעמים שבהן עברתי את מחסום שלושה הדייטים עם מישהו התחלתי לחשוב על האקס בטירוף, ולהיות עצובה מאוד מהפרידה, ומעצם זה שהוא חסר לי. אני לא יודעת אם אני צריכה לעשות משהו. אני יודעת שהוא רצה אותי בצורה אבסולוטית, ולכן מבחינה מוסרית נראה לי שהאופציה היחידה בשבילי לנסות ללחזור אליו, אם רק יש בי אמונה גדולה שאפשר לשקם, ואמונה גדולה שלקשר יש עתיד לטווח הרחוק. ואין לי מספיק בטחון בזה. סתם רציתי לשתף, ואשמח לשמוע תגובות.

nowonder

New member
שיהיה לך בהצלחה

אבל לא הבנתי את הבחינה המוסרית. לחזור לאקס כי זה הדבר המוסרי לעשות? יוזמה: אפשר אולי להוסיף את זה לתוכנית של חיים הכט "מה אתה היית עושה". ולבדוק כמה היו חוזרים לאקס.

chenby

New member
אני לא אתפלא

אם איזה נפיל מערוץ איכסה 2 רושם את הפורמט הזה עכשיו.

היא התכוונה

שזה מוסרי לחזור לאקס רק אם היא בטוחה לגביו, אחרת היא סתם תוליך אותו שולל.

chenby

New member
זה לא האקס שלא עוזב

זה את שלא עוזבת.. עכשיו עלייך לבדוק עם עצמך טוב טוב - ורק את בעלת התשובות לכך אם זה עדיין שלבי האבל מהפרידה.. פשוט עוד לא התגברת והזמן יעשה את שלו עוד כמה זמן.. אם את רואה את עצמך מתחתנת איתו או לא, או את רואה משהו אחר עבורך בכלל.. או אם באמת מי שהוא עם כל מה שהוא - חסר לך. כשתקבלי החלטה אצלך, את כבר תדעי איך לפעול. בינתיים, קבלי חיבוק, ולכי תראי איזה משהו מצחיק, תמחקי קצת, תמקדי את המיינד שלך בדברים שיעלו לך חיוך שיעשו לך שמח... גם האושר שלך נמצא רק אצלך..

דווקא לי נשמע

כמו געגוע לקשר כלשהו (יש תקופה כזו במהלך ההתגברות על פרידה) ולא לאקס. אולי את באמת צריכה עוד קצת זמן...

מריוס זכריה

Member
מנהל
אם יש בך אמונה גדולה - לכי על זה

בהרבה קשרים זה לא ברור אם יש סיכוי לקשר או לא. מה שאני מבין מדברייך הוא שמבחינתך השאלה פתוחה והנסיון עוד לא מוצה. לא משנה באיזה שמות את קוראת לזה - אמונה, מוסר - העניין הוא שאת רוצה למצות את הקשר עוד. השאלה עכשיו היא כפולה: 1. האם הוא עדיין רוצה/מוכן? נסי ותדעי. 2. מה לעשת אחרת מבעבר? על זה כבר ענית בעצמך. בעבר לא דיברתם על מה שמפריע לך, ועכשיו, אם יהיה פרק ב', תדברו על זה. ואז או שילך או שלא. כשתהיו ביחד, את מוזמנת לכתוב על עניינים ספציפיים ביניכם, ולראות מה הפורום יכול לעזור. אבל בינתיים נסי קודם להחזיר אותו. בהצלחה.

אייבורי

New member
unflushable

זה הכינוי הרישמי אליבא דה COUPLING לבן זוג שלא עוזב אבל קצת יותר מטריד עבורך, זאת הבעיה של אי שביעות רצון כאשר הייתם יחד, היית לא מרוצה ועזבת עכשיו את לבד ואת שוב לא מרוצה את מרוצה מהתשובה שלי?

קודם כל...

קחי את הזמן להתגבר על האקס לפני שאת מתחילה לצאת עם בחורים אחרים... כי עם כל הכבוד, זה לא פייר כלפם... היית רוצה שמישהו יצא איתך כשהוא עדיין לא בטוח אם התגבר על האקסית שלו? קחי את הזמן... תהיי עסוקה... אל תסתכלי על תמונות של האקס, מכתבים, דברים יפים שהביא (אם הביא) כי זה רק יקשה עלייך ויזכיר לך את הטוב שבו... ואת הדברים הטובים בקשר... קחי דף ותרשמי לעצמך למה עזבת אותו... ותראי, האם סיבות העזיבה שלך מוצדקות? (נשמע שהן מוצדקות) ואם הן מוצדקות... האם יש סיכוי לשינוי? (נשמע שלא) כל פעם שאת מתגעגעת לאקס ולקשר ביניכם ול"אהבה" קחי ת'דף הזה ותקראי ת'סיבות למה עזבת אותו... גם אני הייתי שם... גם אני הייתי בקונפליקט אם להישאר עם בחור כי יש בו המון דברים שאני נורא אוהבת... אבל גם היו בו דברים שהפריעו לי נורא וזה היה פגיעה בעקרון... אז עם כל הכבוד לטוב שבקשר... זה לא מחפה על פגיעה בעקרונות... למרות שאת לא צריכה דף בשביל לזכור למה עזבת אותו... פשוט כל פעם שאת נזכרת בטוב תנסי להזכר בסיבות לפרידה ומבטיחה לך שעם הזמן הרצון הזה לחזור יעלם... ושהרצון לחזור יעלם ובאמת תתגברי עליו... אז תתחילי לצאת לדייטים עם אחרים...

מסכימה עם חן לגבי תקופת האבל

נשמע שהיו לך סיבות להפרד ושלקחת את הזמן ונתת לעצמך להתלבט (לא קיבלת החלטה פזיזה). היו בקשר גם דברים טובים ואליהם את מתגעגעת, אבל אם תחזרו להיות יחד ולא תעשו שום שינוי הדברים שהפריעו לך קודם יחזרו. קשה להפרד מהחלקים הטובים ונראה לי שעוד לא התגברת ואת צריכה עוד קצת זמן. אחרי שתעברי את תקופת האבל תהיי פנויה יותר לתת צ'אנס אמיתי לקשרים חדשים והפעם גם תדעי טוב יותר לזהות ולהגיד מה חשוב לך ביחסים. אם את בכל זאת בטוחה ברצון שלך לחזור (ללא קשר לתוצאה כי אף פעם אי אפשר לדעת מה תהיה התוצאה הסופית ולאן דברים יתפתחו בהמשך) אז שווה לנסות אבל לדאוג שדברים יהיו שונים הפעם. לשתף אותו מההתחלה במה שחשוב לך ולראות אם היחסים יכולים להיות אחרים וטובים יותר עבורך.

תודה לכל המגיבים!

האם אתם חושבים שבנתיים עד שלא אתגבר עליו לא כדאי לי לצאת עם אחרים? כי יש לי דווקא רצון לצאת, למרות שזה לא קל, אז למה לא בעצם איך אני אדע מתי ממש התגברתי? לא נראה לי שזה קורה ברגע אחד, זה תהליך מן הסתם ואייבורי ממש אהבתי את התגובה שלך. ואני בהחלט מרוצה ממנה!

chenby

New member
הדבר היחיד שאני יודעת שבטוח עלייך לעשות

זה מה שמעלה לך חיוך על הפנים. אם זה לצאת, צאי, אם זה לראות מלא סרטים, לשמוע מוסיקה, לחפור באינטרנט, לקרוא ספרים, לקחת קורס, כל מה שעושה לך טוב ואפקטיבי לך. תעשי. החיים שלך הם עכשיו.

ברור שיש רצון

גם לי יש רצונות להרבה דברים... אבל מי אמר שהרצון הזה הוא הדבר הנכון? כי אם לא התבגרת עליו ואת יוצאת עם אחר... פתאום את מחליטה שהאקס זה מי שאת רוצה... וזה להוליך את היוצאים איתך שולל... כי הם בטוחים שאת באה ממקום נקי... ממקום שבו השארת את העבר הזוגי בעבר ואת מוכנה לזוגיות חדשה...

למעלה