האקים פץ 72 100%

miss_t

New member
בהחלט אפשר להעריך

אבל עדיין- התנהגות כזו במשחק לא תמיד תהיה בקו אחד עם התנהגות בחיים. כמו שאמרת, בין היתר, אני מאמינה שזה בגלל גילו הצעיר של הכותב. אני מאמינה בכך שאדם יכול להשתנות אני מאמינה גם, שככל שגדלים- לומדים. לומדים המון, מתפתחים ומפתחים תכונות. האם בצעירותך ידעת תפוסי התנהגות בחברה? האם היה לך ידע נרחב לגבי התנהלות החיים? אני לא יודעת אם אני ברורה כל כך או לא, אבל אני יכולה לומר שאני מרגישה הבדל גדול בחיי- בין תקופת חטיבת ביניים לבין עכשיו. יש ברשותי ידע רחב בתחומים רבים שעוזר לי להבין ולדעת כיצד להתנהג במצבים שונים. עוד נקודה- ברשת- קל מאוד לכתוב ולזרוק לאוויר קללות- הרי אף אחד לא מכיר אותך, אין שום דבר שיכול לעצור אותך מלכתוב מה שרק תרצה (כמובן בתחומי התקנון וכו'), תחת המעטה הזה שאף אחד לא מכיר אותך- הוא הרגיש שהוא יכול לכתוב מה שהוא רוצה, בלי מחסומים. אני מאמינה שזוהי לא צורת הדיבור שלו בחיי היום-יום, יתכן שכן, אבל שוב- אין לדעת. ד"א- האייקון
-- אין לי משהו אישי נגדך כמובן. אני מניחה שאת מבינה שהשתמשתי בו רק כדי להבליט את התגובה- כמו בשימוש בשאר האייקונים התפוזיים. אשמח לתגובתך

D amaged R oses

New member
שוב פעם אותו דיון כמו פעם קודמת ../images/Emo6.gif

מלכתחילה, תפסיקו להגיב להאקרים האלה.. זה באמת בזבוז זמן
[גם אם משעמם לך בעבודה סיון! לכי תגנבי לאיציק ירקות.. או תנסי לגנוב את שלי
החזרתי את הגינה
]

spongbob

New member
../images/Emo110.gifלמה לי?!

דווקא גלית ויעל הרעה מניבות פירות.

D amaged R oses

New member
כי אתה פשוש!!

נעשה בשבילך את העבודה הקשה ונקטוף לך הכל
נסיך ממש...........
!!!

deisy

New member
../images/Emo12.gif למה לי?

גם לך יש פירות לא רעים בכלל

לבנדר א

New member
אם דיון נפתח שוב

זה לרוב בגלל שהנושא לא ממש מיצה את עצמו בפעם הקודמת וחוזר להיות רלוונטי.
אני, האמת, עם ליאת; אי אפשר לשפוט את הילד ואת כל מהותו ועתידו של סמך הצצה אחת. מה, אתם אף פעם לא התנהגתם באופן מגעיל? אני כן.
ומעשים דומים יכולים להתפרש אחרת מכל מני כיוונים. אולי פשוט ככה הוא רואה את מייפל, משחק שבו גונבים ומרמים אחד את השני, וזה חלק מה... נו, הדרך שלו לשחק, והוא חושב שככה עושים כולם. ואני לא יודעת יותר ממכם מי זה הילד הזה, מאיפה הוא בא או בן כמה הוא, אבל כמו ליאת אני מאמינה שאנשים משתנים. בלי קשר לגיל.

D amaged R oses

New member
את מגיבה לי כאילו אני מסכימה איתן

אני הייתי מה"צד" של ליאת בפעם הקודמת, אבל אני בכלל חושבת שמלכתחילה אין טעם לענות להם.. פשוט למחוק את ההודעות וזהו, הם לא יפרסמו אותה הודעה 50 פעם, רוב הסיכויים שהם מפרסמים ובורחים, או אוווולי בודקים פעם אחת... סתם על העצבים והמריבות של כולם.

icy woman

New member
אני מסכימה עם קים

לגבי דיון שנפתח שוב (הפעם הקודמת טסתי לי לאיטליה לפני שהסתיים הדיון הקודם..) אבל בעקרון, אני חושבת כמו דפנה. אכן, אנשים מתבגרים ונעשים שקולים יותר בהתנהגותם, אבל לדעתי, לאורך כל הדרך, מה שמכוון זה ערכי היסוד ואיך אנו רואים את העולם ומבינים אותו. קים, אם הילד הזה רואה במייפל הזדמנות לרמות ולגנוב- זו בדיוק הנקודה. הנה, למה את לא רואה את זה באותו אופן? למה צעירים אחרים בפורום לא רואים את זה כמו דביר? נכון, הרבה ילדים/ צעירים מרמים, מתחמנים (העתקה במבחנים, האק זה או אחר), - לרוב כדי לקבל סיפוק אישי, כי החשיבה המוסרית חברתית עדיין לא בשלה. סליחה על ההתיימרות, אבל מאופן כתיבתו של דביר, ניסוח המילים, תגובתו לתגובות אחרים- אני רואה דלות וחסרים. נכון שאנשים משתנים ליאת, אבל שינוי ממשי בהתנהגות ראיתי אצל אנשים שמשהו קרה להם בחיים (משבר, טראומה כלשהי- הכוונה לטראומה נפשית, לא פיזית), או שעברו איזשהו תהליך, וגם זה במסורה. בעקרון, התנהגות בסיסית לא משתנה- כי עדיין, התנהגותינו היא פועל יוצא של הבנת העולם. נכון, אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד, אבל לרוב זו כרוניקה דיי ידועה מראש. וקים- בלי קשר (ואולי בעצם עם)- תקראי את כלב יהודי של אשר קרביץ

deisy

New member
אי אפשר להכליל אף פעם

אבל... בגדול... אפשר להבחין בחינוך של ילד לפי צורת הביטוי שלו גם על גבי הרשת... לגבי שינוי בעתיד - ליאתי, אנשים משתנים כל הזמן, השאלה באיזו סביבה הם חיים והאם הם מודעים בכלל לעובדה שיש להם משהוא לשנות בכלל... נכון שאי אפשר לשפוט ילד בגיל צעיר על איך ומה הוא יהיה כשיהיה מבוגר, אבל ברוב המקרים, ילד שחונך לקללות, מכות, גניבות ופריצות - לא יבחל בהם גם בחיים האמיתיים... אני, באופן אישי, מרגישה בעיקר רחמים על כאלה ילדים, לא נכנסת בכלל להגיב להם כי מן הסתם לא אצליח לחנך אותם, זה עצוב לי מאוד (כן, יש לי רגישות גבוהה מאוד לילדים...), אבל הרבה מה לעשות אין.... הלואי בשבילו שדרכיו ישתנו, אבל אני מסכימה עם איריס שצריך לקרות משהוא די משמעותי בחיים שלו כדי לגרום לזה...וקודם כל הוא צריך להיות מודע לעובדה שיש משהוא שצריך להשתנות אצלו - אחרת... כך הוא גם יתנהג כשיגדל, כי מבחינתו אין בזה משהוא רע... ככה חונך וככה גדל וזה מה שהוא מכיר...

לבנדר א

New member
איך אני אוהבת

לסתור טענות של אנשים.
ב'מת, זה עושה לי את היום. "אכן, אנשים מתבגרים ונעשים שקולים יותר בהתנהגותם, אבל לדעתי, לאורך כל הדרך, מה שמכוון זה ערכי היסוד ואיך אנו רואים את העולם ומבינים אותו." אבל ההודעה הזו של דבירקינג לא בהכרח מעידה על תפיסת העולם שלו. נגיד, שגיאות כתיב? הכרתי בחורה שכתבה עם מלא שגיאות כתיב, באמת מלא. היא אחד האנשים הכי חכמים שאני מכירה. ניסיון לסקאם? פרחח, אבל זה לא נראה לי חמור. נגיד, מלא ילדים גונבים פירות ממטעים. כשאני הייתי קטנה, גנבתי כסף מההורים שלי כדי לקנות ממתקים. אתם חושבים שהיום אני מכייסת אנשים בזמני הפנוי? שטויות, אני נזכרת בזה ומגחכת. "קים, אם הילד הזה רואה במייפל הזדמנות לרמות ולגנוב- זו בדיוק הנקודה. הנה, למה את לא רואה את זה באותו אופן? למה צעירים אחרים בפורום לא רואים את זה כמו דביר?" כי לא כולם אותו דבר. "סליחה על ההתיימרות, אבל מאופן כתיבתו של דביר, ניסוח המילים, תגובתו לתגובות אחרים- אני רואה דלות וחסרים." אבל זה כל מה שיש לנו- ניסוח, של כמה שורות, באינטרנט. "נכון שאנשים משתנים ליאת, אבל שינוי ממשי בהתנהגות ראיתי אצל אנשים שמשהו קרה להם בחיים (משבר, טראומה כלשהי- הכוונה לטראומה נפשית, לא פיזית), או שעברו איזשהו תהליך, וגם זה במסורה. בעקרון, התנהגות בסיסית לא משתנה- כי עדיין, התנהגותינו היא פועל יוצא של הבנת העולם." אבל אנשים כן יכולים להשתנות. אולי את צודקת, אולי דביר כאן יגדל להיות רוצח שכיר, אבל אולי הוא לא. אולי הוא יגדל וילמד ויחווה דברים וישתנה. ואני מאמינה שיש יותר סיכוי שזה יקרה אם אנשים לא ישפטו אותו, אם יתנו לו מבט שני וסיכוי.

icy woman

New member
גם אני אוהבת../images/Emo13.gif

Iמורידה את הכפפותI "אבל ההודעה הזו של דבירקינג לא בהכרח מעידה על תפיסת העולם שלו. נגיד, שגיאות כתיב?"- לא! לא שגיאות הכתיב (יכול להיות שהוא סתם דיסלקטי וזה בכלל לא מעיד על דלות), אבל זה: "יטמבל , תענה מהר, כוסאמק, ילה סתום תפה" ועוד..זה בהחלט מציג תמונה של אלימות (אמנם מילולית, אך עדיין אלימות). אין שום תחושה של זולת (ואגב, גם אני גנבתי כסף מההורים שלי- לתרום לקק"ל חחח
)ואגב, גם לילדים יש גבולות. גנבת מהוריך, אולי גם מדודים, שכנה- חשבת ללכת לגנוב בבתי זרים? "כי כולם לא אותו הדבר"- נכון
האחד מתיחס לחוקים (גם אם הם לא מוצאים חן בעיניו) והשני חושב איך לעקוף את החוקים "אבל זה כל מה שיש לנו- ניסוח, של כמה שורות, באינטרנט" לפעמים זה מספיק
לא אגיד לך - כשתגדלי -תביני, אבל אביא לך דוגמא- אני מראיינת אנשים לעבודה. דעתי מתגבשת תוך מספר משפטים, לרוב תוך דקה שתיים אני יודעת מי עומד לפניי- מתוך מאות אנשים, אפשר לספור את טעויותי על יד אחת. (וזו לא התיימרות- זה ניסיון!) "אבל אנשים כן יכולים להשתנות. אולי את צודקת, אולי דביר כאן יגדל להיות רוצח שכיר, אבל אולי הוא לא. אולי הוא יגדל וילמד ויחווה דברים וישתנה." - יכול להיות שאת צודקת. הלוואי! "ואני מאמינה שיש יותר סיכוי שזה יקרה אם אנשים לא ישפטו אותו, אם יתנו לו מבט שני וסיכוי"- אולי אשמע לך כמו שיווק לאיזו סדנא פלצנית, אבל אנשים לא משתנים בשל שיפוט אחרים ולא מתנהגים כמו שהם מתנהגים בשל שיפוט- השינוי מגיע מבפנים. מתוך הבנת הטוב והרע.

deisy

New member
המשפט האחרון שלך

לדעתי הוא לב העניין.... ממנו הכל מתחיל ..... אבל אני גם חושבת שהזמן והנסיון חיים מביא לתובנות האלה...

miss_t

New member
מה שרואים משם לא רואים מכאן

איריס, אני מאמינה שאת מביעה את דעתך בצורה זו מכיוון שיש לך יותר מגע וקרבה לצעירים. אני מסכימה עם רוב הדברים שקים אמרה- אנחנו לא מקבלים שום מידע עם הנער וערכי היסוד שלו מכמה שורות. לא בהכרח משבר יגרום לשינוי. אמנם ברוב המקרים יתכן שזה כך,לפעמים השינוי בא מבפנים- כמשהו בך רוצה להשתנות- כשאתה מתחיל לשים לב לפרטים, לסביבה... האם לא נתקלת בצעירים שלא השקיעו בלימודיהם, היו בעייתים, וכעת אחרי כמה שנים מסיום הלימודים הם השתנו, התקדמו ושגשגו?

icy woman

New member
וזה היתרון שלי-

ממרומי גילי המציאות יותר ברורה לי (הרבה פעמים-לצערי) ליאתי- ראיתי ילדים שלא השקיעו בלימודים והם ילדים מקסימים וראיתי ילדים שמקבלים 100 בכל מבחן אבל (וסליחה על הבטוי) הם חארות. זה לא שייך לאינטלגנציה, אלא לתפיסת הערכים הבסיסיים. אנשים יכולים לשנות התנהגות- רק אם הם מודעים לכך ורוצים. וכמובן, אם יש דמות שמכוונת אותם לראות

deisy

New member
ליאתי

,"לפעמים השינוי בא מבפנים- כמשהו בך רוצה להשתנות" - זו ההתחלה שצריכה להוות שינוי... ויש סוגים שונים של שינוי.... אם ילד לא יכיר בעובדה שיש לו בעיה והיא דורשת שינוי - זה לא יקרה... אז נכון שאי אפשר להכליל, אבל ילד שמדבר בצורה כזו, רוב הסיכויים שחי בסביבה כזו, רוב הסיכויים שחונך ככה ולכן הסיכוי שמשהוא ישתנה הוא מועט... כי מבחינתו הכל בסדר! הסביבה שלו ככה, החינוך שלו ככה.... ושוב, הוא ישתנה אם יקרה משהוא משמעותי בחייו שיגרום לו לשינוי הסביבה וצורת המחשבה של דרך החינוך שקיבל... הנסיון והזמן מביאים אותי להכיר בעובדה שזה לא קורה הרבה, אם כי בהחלט קורה! ואת יודיעת מתי זה קורה יותר? כשאדם "מועד" בגיל מאוחר יותר.... בגד"כ אם הוא "נולד" לזה זה לא קורה... וקים, כל ילד גונב מהורים... יש גילאים שהם גילאי "מרד" או התנסות.. לא משנה איך תקראי להם.. גם הבן שלי גנב ממני כשהיה קטן יותר.... אבל הוא היה מודע לעובדה שזה לא נכון וזה אסור! ואני בטוחה שגם את היית מודעת לעובדה שזו לא דרך חיים אלה משהוא אסור.... הילדון הזה שכותב כבל עם ועדה בפורום ציבורי שהוא פורץ ויפרוץ, השפה שלו מלאה בקללות.... מצטערת, נכון לכרגע זה מראה על חינוך לקוי ודרך חשיבה לקויה... אם זה יעבור או לא - זו שאלה טובה, שברוב המקרים לא משתנה מכיוון שלחינוך בגיל הצעיר יש השפעה מאוד גדולה.... אלה אם... משהוא יקרה לו בחייו והוא יבין שדרכו שגויה, והדבר הזה צריך לבוא בגדול... וקים,

deisy

New member
../images/Emo3.gif

ה"וקים," האחרון לא אמור להיות שם
סתם תפוז עושים לי באלגן

למעלה