האצומי ושינויים

האצומי ושינויים

בעקבות הדיון על דורון נבון, עלתה בי שאלה: האם מישהו יודע בעקבות מה החליט האצומי לשנות את דרכי האימון שלו?

WaveGal

New member
לבורים../images/Emo19.gifשביננו, תוכל להרחיב?

מה היה השינוי בדרכי האימון של האצומי?

השינוי

לפי מה שהבנתי מהשיח בין אנשי אקב"ן ובין אנשי הבודו טאיג'יטסו, בשלב מסוים בחייו שינה האצומי את האימונים, על ידי כך שהוריד את רמת האינטנסיביות של האימונים, וריכז את תשומת ליבו בדברים אחרים (מה שהוביל, בסופו של דבר, לפיצול בארץ של קבוצות הנינג'יטסו השונות). השאלה היא האם אפשר לקבל תשובה עניינית ולא מלחמות עולם על למה ומדוע...

tengu

New member
תשובה רשמית ל"למה הצומי השתנה"

אף אחד לא יודע באמת.

bennyTKD

New member
../images/Emo32.gif זה מזכיר את 'ש פרס', לא?!

זה מזכיר קצת את ההודעה של 'ש פרס', לא?! יש לי סוד, אבל אני לא יכול לגלות לכם...

budoka

New member
תשובה לא צבאית

כי היא מתחלקת לשתיים.
1) אחרי שהוא היה חולה מאד, לטענתו מאימון יתר, הוא הרגיש שאם הוא ממשיך להתאמן באותה צורה, הוא ימות טרם זמנו. 2) באותה תקופה התחילה השיטה להתפשט מחוץ ליפאן, ובארה"ב וקנדה אי-אפשר להתאמן באותו אופן מבלי להיות חשוף לתביעות נזיקין. למרות זאת, מי שבא למורים מסויימים של בוג'ין קאן בארץ וביפאן, מוצא אימונים אגרסיביים למדי. תומר

שי רגב

New member
בודוקא, בקשר לסעיף 2 הנ"ל...

למרות כל הנסיונות להסביר לי, עדיין לא הבנתי לאשורו של עניין למה מתכוון האטצומי כאשר הוא אומר: "The Israeli Style" (הבנתי שהוא טוען שהישראלים עובדים אחרת מ-"שאר העולם", בנינג'יטסו/בודו-טאי-ג'יטסו...). האם ידועה לך ההבחנה הזו? ומשמעותה ?? תודה וכל טוב!

budoka

New member
כן, גם אני שמעתי ממנו את זה

הוא מתכוון בעיקר לגישת ה- NO NONSENSE של הישראלים לגבי ביצוע טכניקות. דגש מובהק יותר מאשר ברוב העולם על בסיס, רוח לחימה והמיקוד בביצוע. מוטי נתיב סיפר לי פעם סיפור משעשע שקשור לעניין הזה. הוא נסע להעביר סדנה לאנשי בוג'ינקאן פינלנד, וכל פעם שהוא ביקש ממישהו להתקיף, ההוא היה תוקף במין שאנטי אירופאי כזה, אתה יודע, אין מה למהר וכו'. כשהוא חזר לארץ ובא לאימון, הוא ביקש מתלמיד לתקוף. בערך 3 מאיות השניה אח"כ, האגרוף כבר כמעט היה לו בתוך הפרצוף. אורח החיים הישראלי והאיום הימיומי גורם לישראלים לחיות בקצב אחר וברמת ערנות שונה לגמרי, וזה מתבטא גם באופי האימונים. האצומי, כנראה, אוהב את זה. תומר

למעלה