האצה ב- Citroen ZX

Metheny

Member
האצה ב- Citroen ZX

מישהו יודע אם האצה גרועה זה משהו ידוע ב-Citroen ZX ? האוטו פשוט מאיץ בצורה מחרידה בהשוואה לכל אוטו שנוסע לצידי בכביש. ברמזורים אני צריך לתת פול גז רק כדי לא "להישאר באבק" של המכוניות האחרות. הייתי במוסך והם נסעו איתי לנסיעה קצרה. שאלתי אותם והם אמרו שהם לא שמים לב שההאצה איטית. ממש מוזר...

מה שנת היצור של הרכב? ZX לא ידוע...

בתור רכב שמאיץ בצורה מחרידה, בהשוואה לשון רכב אחר.בעעיתך קשורה למערכת הדלק, ההצתה, או מצמד שחוק, או שלושתם גם יחד. פרט את שנת היצור . בברכה צביקה

Metheny

Member
1994

המצמד הוחלף לפני כ-3 שנים, אבל מאז ומתמיד (ב-5 שנים שיש לי את האוטו) אני זוכר שזה היה ככה. בטיפול האחרון ניקו לי את הפלאגים (כי הייתה תופעה של גמגום/קרטוע בהאצה, מה שעכשיו נעלם בעקבות הטיפול).

חן 1111

Active member
זה הדגם עם ההזרקה החד נקודתית

הוא אכן מתנהג בעייפות. במיוחד בהאצות ביניים. למעשה אני זוכר שהפליא אותי שה-1400 מאותן שנים הרגיש יותר חזק ונמרץ מה-1600. אתה צריך להתרגל לזה. זה יותר עניין של תחושה מאשר באמת של ביצועים. גם למשוך יותר את ההילוכים יכול לעזור.

RaananHs

New member
מצטער על הירידה,

לא מנסה לצאת גבר או משהו אבל- זה לא המכונית, זה הנהג.
ע"ע משיכת הילוכים, העברות כוח, והיגוי אלים

סיטרואן ZX ומהירות

אז נכון שה-ZX היא לא הדבר הכי מהיר על הכביש (אלא אם כן אתה נוהג על הוולקן - בגירסת ה-1.9 שלה שאז אתה לבטח אחד המהירים על הכביש) אבל השילוב של משקל נמוך (945 ק"ג) ביחד עם שלושה הילוכים ראשונים קצרצרים צריכה להבטיח האצה לא רעה ברמזורים - ואני לא מדבר על לקרוע את הרכב, תמשוך את ההילוך עד 3000 סל"ד ומבטיח לך שבחמישים מטרים הראשונים תהיה כוכב הצמתים. מעבר לחמישים מטר האלה מצטרפים אליך כבר כל היפנומטים...

Metheny

Member
אז כנראה שמשהו באמת לא בסדר

אמנם אין לי את גירסת ה-volcane, אלא avantage. אבל המצב רחוק מלהיות כפי שתארת. ניסיתי כבר למשוך הילוכים, ורואים שבהאצה עצמה בהילוך ראשון אני ממש לא בקצב, לא משנה גם אם אני נותן פול גז. כנראה שמשהו לא בסדר. אני אנסה לעשות עוד גיחה למוסך, אולי הפעם הם יסכימו איתי ...

be_roo

New member
בכלל לא בטוח

אם גרסת ה-2 ליטר היא אינדיקציה, אין לך מה לדאוג, גם היא היתה איטית בהאצות ביחס לרכבים אחרים עם נפח מנוע דומה. מנוע חזק מעולם לא היה הצד החזק שלה.

ceyal

New member
תלוי על איזה גיר נפלת.

אם זה ה CL35 - אתה בצרות. ההילוך הראשון קצר - אך בינו לבין השני יש בור עצום. בור? זה ממש תהום. כדי להאיץ בעליה למשל אתה צריך למשוך את הראשון לקו האדום כדי לא ליפול למלכודת הדאת. אבל מה שכן - אחרי שהאוטו מתאושש - (וזה לוקח כמה שניות) - השאר ממש תענוג.

Metheny

Member
אני אבדוק את סוג הגיר

באמת שמתי לב שהטורים נופלים מהר, ותהליך העברת ההילוך חייב להיות די מהיר כדי "לתפוס" את הטורים לפני שהם נופלים. אבל הלואי שרק עליות היו הבעייה שלי...

למעלה