האפר של אנג´לה

Y A E LY

New member
האפר של אנג´לה

בזמן האחרון שמעתי לא פעם על הספר האפר של אנג´לה. לאחר חיפוש קצר ברשת האינטרנט גיליתי את הפרטים היבשים: מאת- פרנק מק´קורט. הוצאה- מעריב- הד ארצי. והכריכה האחורית של הספר: אנג´לה, נערה אירית שהיגרה לארצות - הברית כדי להימלט מהרעב הגדול של אירלנד, פוגשת ביום הרה גורל את מלאכי מק´קורט, אירי גם הוא, שהגיע ליבשת הנחשקת מסיבות זהות לאלה שלה. היא נכבשת בקסמיו ונישאת לו, ובהיותם שניהם קתולים אדוקים, מתחילה מיד להביא לעולם ילדים. מלאכי הבעל מתגלה כשתיין כרוני, שאינו מסוגל לפרנס את משפחתו, ואנג´לה נאלצת לבקש את חסדי משפחתה שבאירלנד ולשוב למולדת הישנה עם בעלה השיכור וילדיה, כדי לנסות שם את מזלה. את הסיפור הזה מביא לקוראים פרנק מק´קורט, בנה הבכור של אנג´לה, שמתאר ילדות של רעב עד כדי קבצנות, בסגנון קולח, מלא הומור וסוחף כל - כך עד שאי - אפשר להניח את הספר מהיד. הדבר היחיד שאביו הלא - יוצלח של פרנק מסוגל להעניק לו הוא סיפורים - סיפורי אגדות איריים עתיקים ושירי גבורה לאומניים - ופרנק שותה את דבריו של אביו בשקיקה וחי אותם כדי לברוח מן המציאות העגומה שבתוכה הוא חי. פרנק ואחיו, שאחדים מהם מתים במרוצת השנים מהזנחה ומתזונה לקויה, שורדים את ילדותם העשוקה בלי לאבד את שמחת החיים הבסיסית של ילדים, והתיאורים הקשים לעתים, שמובאים מפיו של פרנק הילד ואחר - כך הנער, מלאי הומור וחן. גם כשהוא מתאר את הסחבות ששימשו חיתולים לאחיו, את ראש החזיר שקיבלה אמו בחינם כדי שישמש כארוחת חג המולד ואת איסוף הפחם משולי הדרך כדי שיהיה במה להסיק את התנור - גם אז לא מאבד פרנק מק´קורט את דרך ההסתכלות המיוחדת שלו על החיים, ורואה בכל מאורע הרפתקה. ההומור והרגישות שבהם מספר פרנק מק´קורט את סיפורו עושים את "האפר של אנג´לה" לספר קלאסי, ואין זה פלא שהוא נמצא בראש רשימת רבי - המכר בארצות - הברית זה חודשים ארוכים. "איש לא כתב מעולם על ילדות של עוני בצורה כזאת," כתבו המבקרים על הספר. העובדה שפרנק מק´קורט נותר בחיים כדי לספר על כך מדהימה. במשך שנים רבות היה פרנק מק´קורט מורה לכתיבה בבית - הספר תיכון והופיע עם אחיו מלאכי במופע בידור מוסיקלי שעסק בילדותם באירלנד. הוא חי בניו - יורק סיטי. מלבד הפרטים היבשים על הספר רציתי לשמוע מכם-> במיוחד מאלו שקראו ואהבו או לחילופין לא אהבו על הספר, בכל זאת- המטרה של הכריכה האחורית: היא בסך הכל לקדם את המכירות של הספר- לא להראות לנו את הפרטים המעניינים.... מכיוון שהשבוע קניתי כבר חמישה ספרים (בכל זאת שבוע הספר...)- בינתיים אני רוצה לשמוע מכם ולהחליט האם אני אקנה את "הנסיכה הקסומה"- או לחילופין את "האפר של אנג´לה" לצערי הרב אין לי תקציב לשניהם.... אשמח לשמוע כל פרט ולו הקטן ביותר שיגביר את תאבוני לספר זה או לחילופין ל"נסיכה הקסומה".... המון תודה.

rutile

New member
כדאי מאד !!

את הנסיכה הקסומה אני לא מכירה, אבל "האפר של אנג´לה" וגם ספר ההמשך ממש מצויינים, נותנים קצת פרופורציות לחיים השבעים שלנו, ושרים שיר הלל לכח הרצון .

Y A E LY

New member
שם המשפחה של מלאכי זהה לשם המשפחה

של הסופר= מק´קורט... <סתם פרט ששמתי לב אליו כרגע>

ציפי ג

New member
הזהות בשמות המשפחה

לא מקרית. הסיפור הוא על חיי הסופר כילד. זהו ספר שחודר לנימי הנפש. מספר על ילדות עניה ביותר באופטמיות. כמה דמעות זלגו מעיני כאשר קראתי את הספר הזה. את הנסיכה הקסומה לא קראתי. אבל אני חושבת שמדובר בשני זאנרים שונים לגמרי. לכן, לו אני את, הייתי שואלת באיזה מצב רוח אני, לפני שהייתי קונה את הספר.

לאה_מ

New member
כי זה ספר אוטוביוגרפי

"האפר של אנג´לה" ספר מצויין - רגיש, אמיתי, עצוב, מצחיק - צחקתי ובכיתי במהלך קריאתו. מצד שני, גם על "הנסיכה הקסומה" לא כדאי לוותר (אם כי רצוי לקרוא באנגלית, ואז אולי קל יותר למצוא משומש במחיר זול).

ועוד המלצה שאין בה חידוש..

לאפר של אנג´לה. ספר שאהבתי. קליל. מהנה. מיוחד בדרך שלו
. את הנסיכה הקסומה לא קראתי. אם יש לך אפשרות, אולי תנסי לקרוא עמוד-שניים אקראיים מהספר, ולראות איזה סגנון יותר מושך אותך כרגע.

גנגי

New member
ספר נפלא ומרגש,

הסופר מתאר את ילדותו (העגומה) בהומור וברגישות מדהימים. אני יודעת שמה שאומר נשמע "לא תקני פוליטית", אבל הרגשתי, כשקראתי אותו, שהוא כותב כמו אישה, מפני שיש לו זווית ראייה כל כך רגישה, שאני לא רגילה לראות אצל גבר. יש עוד סופר שחשתי כך לגביו: קוטזה, זה שכתב את "חרפה". גם עליו אני ממליצה בחום. אגב, יש לאפר של אנג´לה יש ספר המשך נפלא: "ככה זה". הוא מספר את ההמשך, שהוא עגום ומרגש לא פחות, ולא מאכזב (כצפוי מספרי המשך, בד"כ). כדאי לקנות כבר את שניהם.

למעלה