האפיפיור

הוא למד מרבותינו להסביר לפי התרבות הקיימת,

אין שום צורך להמציא

עין תחת עין ממש?! מה, לא ממש? הרי לך שכאשר רוצים, הכל אפשרי

עכשיו, יש לי 2 שאלות הקשורות למשיח צדקנו אותו הזכרת, ובעיקר לגאולה העתידה שאמנם ראויות היו לפתוח אשכול בשבילם אבל אתה הזכרת לי אז אני רושם אותם כאן
1. מה ימציאו היהודים בעוד 227 ימים כדי להסביר א המשך גלותם?
2. כמה זמן לפני סוףה 6000 יתחילו ההמצאות והתירוצים?

הנושא הזה מסקרן אותי מאוד, תשובות הגיוניות יתקבלו בברכה

שנים הצטערתי

שלא נולדתי לקראת סוף האלף השישי.אבל בסופו של דבר הגעתי למסקנה שתמיד יהיו תירוצים.
אתם יודעים,בסגנון הבירור האחרון וכו'..

זה כבר קרה בעבר

בסנהדרין מובא תנא דבי אליהו, שני אלפים תוהו ושני אלפים תורה ושני אלפים ימות המשיח, כלומר עד לפני כמעט אלפים שנה כולם ידעו שבסוף האלף הרביעי הגאולה צריכה להגיע, משהגיע הזמן ולא הגיעה הגאולה אז הגיעו התירוצים, בעוונותינו שרבו וכו'.

לא צריך להתרגש, הדת היא כמו פלסטלינה תמיד אפשר לתת לה איזה צורה שרוצים.

אלף שנה בעיניך

כיום אתמול כי יעבור... חכה שישים אלף שנה ואז בטוח משיח יבוא. ואם לא הרי יש שישים ריבוא אותיות ונשמות אז למה לא שנים? מה שבטוח שלעוד שש מאות אלף שנה יש מה לומר עד אז ... אלוהים גדול.

סרונטס

New member
אכו זה קרה

אבל לא במקור שאתה הבאת, אלא סיפור אחר לגמרי שהגיבור שלו הוא איש בשם בר כוזיבא או בר כוכבא. שהצליח לארגן מרד נגד האימפריה הרומית. ואפילו הצליח לכונן מחדש את מלכות ישראל ועבודת המקדש למשך זמן קצר. בין השנים 134 ל-137 לספירה.
רבי עקיבא שהיה גדול חכמי המשנה באותה תקופה הכתיר אותו כ- "מלך המשיח". בניגוד למלחמת החורבן בקיץ 69 לספירה, בה הספיקו שלושה ליגיונות רומיים לדיכוי המרד. הרי שאת המרד הזה נאלצו הרומאים לגייס פי ארבע ליגיונות הדרינוס חזר לרומא כמנצח אך ללא ההודעה לי ולצבאי שלום....
המרד של בר כוכבא ואנשיו הוטבע בדם רב מאות אלפים נטבחו יש מעריכים את מס' הקורבנות מעל חצי מיליון נפש. וגם לרומאים היה נזק עצום שניים או שלושה לגיונות נמחקו לחלוטין. מאותו הרגע הפכו רעיונות משיחיים מסוג שציינת לחלום ואוטופיה למעשה עד הקונגרס הציוני הראשון 1860 שנה.

קביעת זמן

נראה לי שהדיון פה הוא על חישוב הקץ יותר מאשר משיחי שקר דרך אגב שבתאי צבי היה יותר משמעותי מבר כוכבא במובן שרוב היהדות נהרה אחריו בנוסף אצל התימנים צצו הרבה כאלה לאורך ההיסטוריה.

סרונטס

New member
גם אז קבעו

זמן הלקוח כמדומני מס' דניאל עיין במס' סנהדרין בבלי ובירושלמי. ש"ץ היה משיח מטעם עצמו וכן שאר משיחי השקר,שום סנהדרין לא תמכה בהם למעט אדם אחד שמעון בר כוזיבא שעליו קרא ר' עקיבא "הוא מלך המשיח" היחיד שהעז לחלוק עליו היה חכם בשם בר תורתא או בר טורתא, שאמר "יעלו עשבים בלחייך עקיבא ועדיין בן דוד לא בא...."
הם חישבו 70 שנה מהחורבן , משם כמו שבעים שנה מחורבן הראשון לעלית זרובבל, וחיכו לנפילתה של אדום, סייע לחישוב אירוע דרמטי כהתפרצות הגעשית בפומפאי שכיסתה שלוש ערים גדולות של רומי בנות עשרות אלפי תושבים,האירוע קרה ותועד כעשר שנים לאחר חורבן המקדש ונראתה למאמינים כעונש משמיים לרומי על החורבן שביצעה בירושלים, ואחריה יבוא משיח.

מילא התרוצים

אבל חאלס עם כל ה"חבלי משיח" והפרשנות לכל אסון כסימן למשיח
ואתה זה לא אני אומרת אלא הרבי מקוצק שאמר:
אם המשיח רוצה לבוא עם חבלי משיח, שישאר בבית...

GUN1

New member
קראתי באיזה מקום

לא זוכר בדיוק שרבי אלימלך מליזינסק ביטל את כל חבלי משיח
את כל האסונות שהיו צריכים להיות.
והרבה אדמורים חשובים של התקופה ההיא הסכימו שכך הדבר.
אז להרגע הכל יהיה גוטע .

חישובי הקץ

חישובי הקץ למיניהם ומניינם קיימים בהרבה תרבויות וכולם ללא יוצא מן הכלל מגיעים לשעת האפס וכמובן שכלום לא קורה. אז מגיעים התירוצים השונים ומשונים. בחודש דצמבר של שנת 999 (המאה ה-9 למניינם) היה גל של מטיפים נוצריים שזעקו בכיכרות הערים כי העולם יחרב בליל ה-31 לדצמבר 999. המונים מכרו את רכושם ונתנו את כספם לאביונים ולסתם זרים כי היה ברור שזה הסוף ואין שום צורך ברכוש למחרת.
מסופר שבלילה ההוא התאספו רבים ברומא וזעקו לאל במרומים שיחוס עליהם וראה זה פלא – תפילתם נשמעה והאל הטוב חנן את העולם.

למעלה