האנקויזיציה

האנקויזיציה

בקשר לאינקויזיציה באירופה (לפני 600 שנה) , מה בדיוק עשו לאלה שלא הודו שהם מכשפים? כאילו סתם הרגו אותם או שהיה בזה עוד משהו... ועוד שאלה: למה עשו להם את זה? מה הקטע של להיות מכשף? ו... זהו. לשאלות יש מטרה כלשהי אז אל תכתבו לי שהן סתמיות.... והמבין יבין. ב
ענקית , שבי ה|שבלולב| :) דיקלה

לא פיה

New member
דווקא בתחום הזה

לא חסרים ספרים בספריות. אם את באמת מתעניינת הייתי ממליצה לך ללכת לחפש (זה נשמע כמו עלבון, זה לא
). אם את לא מחובבי הספרים, הייתי ממליצה על הסרט "צייד המכשפות" עם וינונה ריידר. גם סרט טוב וגם מבהיר פחות או יותר מה היו הבעיות הנפשיות של האנשים בתקופה ההיא.

לא פיה

New member
אוי, אופס...

"צייד המכשפות" הוא על התקופה הקולוניאלית בארה"ב, לא האינקוויזיציה באירופה. sorry about that.

RainBird

New member
זה מאוד אבל מאוד תלוי. אם היית אישה ממעמד גבוה שהודתה בכישוף, היית פשוט מצביעה על המשרתת שלך ואומרת שהיא שד בתחפושת והיא זאת שהסיטה אותך לאט לאט למאגיה ואז היית אומרת כמה אווה מריות מתפללת ולוקח אל ליבך את ישו. ואם היית משרתת או שהיית מספרת סיפור משכנע שזו חברה שלך לעבודה, או אם היית בורה או טיפשה כמו רוב האנשים פשוט היית כבר על המוקד. ואם זה מנחם, היית מתה קודם מחנק של עשן אז לא הרגשת את האש. ארדן

Dia Leoghann

New member
קצת מאוחר...

אתמול בלילה היה סרט בערוץ שתיים - שם הורד. אם ראית אותו היית יכולה לראות בדיוק באיזו דרך נוראית וחולנית הדברים התבצעו. דרך אגב זה סרט מומלץ לכולכם. ובקשר לשאלה שלך: בדרך כלל, אם כבר הגעת לידי האינקוויזיציה היית מודה שאתה גם מלפפון חמוץ אם אלו היו ההאשמות כלפיך. אבל אם בכל זאת לא היית מודה, ונמצא אשם, היו פשוט שורפים אותך. אם כן היית מודה, סביר להניח שהיית נרקב בכלא במשך עשרות שנים, כך שעדיף היה כבר להישרף. למה עשו את זה? תשאלי את האפיפיור..... כישוף היה עבודת שטן פשוט. נשמה שעובדת את השטן צריכה להיטהר באש.

סרט ממש מצויין דרך אגב

גם הספר, אם כי הוא לא ספר קל לקריאה. גם אני ממליץ לראות אותו.

תודה רבה רבה על כל התשובות

אני אחפש את הסרט או את הספר
, אני מקווה שאני יאהב , מישהו יודע אולי מי המחבר של הספר? זה מאד יעזור לי. ב
ענקית , שבי ה
:) דיקלה

אומברטו אקו

כדאי יותר לקרוא את הגרסה העברית, כי באנגלית אין תרגום לקטעים בלטינית. ספר נוסף שלו שממליצים מאוד (אם כי עוד לא קראתי) הוא "המטוטלת של פוקו"

כרמית.

New member
אגב לא בכל המקומות נשרפו.

אני כבר לא זוכרת את הרשימה של התפלגות המקרים, אבל באנגליה למשל תלו מכשפות ולא שרפו. כך למשל יודעים שקטע מסוים בספר הצללים הגרדנריאני הוא "מפוברק". כתוב שם משהו בסגנון "אל תגלו את הסודות כי תישרפו", אבל באנגליה אף פעם לא שרפו מכשפות.

לא פיה

New member
הערה בעקבות צפייה ב"ז´אן ד´ארק"

הכנסייה העלתה למוקד כל אדם שנאשם בכפירה (אל תשאלי אותי מהי ההגדרה המסויימת לכפירה מפני שאני חושבת שהם המציאו את ההגדרות לפי רצונם ולא לפי חוקיות מסויימת). הדרך היחידה להנצל היתה לחתום על מסמך המעיד שחזרת לחיקו של אלוהים וישו. ז´אן ד´ארק הובילה את צבא צרפת לנצחון על האנגלים בתקופת האינקוויזיציה בגלל שהייתה בטוחה שאלוהים מכוון אותה באמצעות קדושים שדיברו אליה בחזיונות, והועלתה על המוקד באשמת כפירה לאחר שלא הסכימה לחתום על מסמך בו היא מצהירה שלא היה זה אלוהים שדיבר אליה אלא קולות אפלים וזדוניים. אגב- לאחר מותה האשמות נגדה בוטלו ו-500 שנה לאחר מותה נהפכה לקדושה.

לא פיה

New member
אה, והפרט חשוב

כשהועלתה למוקד נקראה "מכשפה". הכנסייה לא היתה נגד אנשים שעסקו בכישוף באופן ספציפי אלא נגד כל מי שנחשב כסכנה לטוהרת הכנסייה.

כרמית.

New member
ז´אן ד´ארק מעולם לא הוגדרה כמכשפה

ולא נשרפה כמכשפה. ז´אן ד´ארק נשפטה כרלפסה, כופרת ששבה לסורה. האינקוויזיציה, יש לזכור, לא שרפה רק מכשפות, אלא מגוון רחב של אנשים במגוון רחב של "פשעים". ז´אן ד´ארק היתה נוצרייה, שהאמינה בישו והאמינה שאלוהים הנוצרי שלח אותה. היא לא עסקה בכשפים וגם הכנסייה הנוצרית לא חשבה כך.

L e s t a t

New member
לא בדיוק

היא האמינה שקדוש מסויים או קדושה מסויימת מתקשרים איתה ושלחו אותה לקווסט.

לייתר דיוק,

היא טענה ששני מלאכים(קולות), מלאך ומלאכית, מתקשרים איתה, ונותנים לה הוראות.

לא פיה

New member
טוב, יש כמה גירסאות

בהתחשב בעובדה שזוהי פיסת הסטוריה ישנה למדי, יש כמה וויכוחים ופרשנויות בנוגע למה שהיא ראתה בדיוק. וכרמית- ברור לי שז´אן דארק לא היתה מכשפה, כל הטענה שלי התבססה על זה- היא לא נשפטה על כישוף אך האזרחים בכל זאת כינו אותה "מכשפה", משום שבעיניהם לא היה הבדל בין כופר זה או אחר. כאן ניסיתי להסביר מדוע הכנסייה רדפה אחרי אנשים שעסקו בכישוף ומדוע הרדיפה לא הייתה דווקא נגדם אלא נגד כל מי שלא נהג לפי דרכה של הכנסייה.

למעלה