אני יודע שכולנו רגילים שהאינטרנט בחינם, ואני יודע שכולנו בטוחים שאם מישהו מבקש תשלום תמורת שירות אז הוא בטח רמאי (חוץ ממני כמובן), אבל אם פעם היינו מוכנים לשלם סדר גודל של כ-3000 ש"ח תמורת האנציקלופדיה העברית (שתופסת שני מדפים, מתבלה, לא מתעדכנת, לא ידידותית לסביבה והשימוש בה שקול להרמת משקולות), נראה לי שעדיף לשלם סכום שנתי שהוא פחות מ-10% מזה ולקבל את מה ש-Ynet מציעים. ממספר הצצות חטופות התרשמתי מהם לטובה.
"מנוי". מינוי זה כשאתה מחליט למנות את x לתפקיד y. למשל, בשנת 2003 היו 4 מינויים לתפקיד הנחשק z. to subscribe זה להירשם כ"מנוי", ואז - ברשותך "מנוי" (לבריכה, לעיתון וכו').
השדרנים בגלגל"צ צריכים לומר: "לַמְנויים בחברת פלאפון" משום שהכוונה לאנשים שבידם טלפון נייד של חברת פלאפון. כך לפי היועצת הלשונית של הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו. כל הסיפור הוא, לפי מה שהבנתי: "אני מנוי ולכן יש לי מינוי".
(ואני, כחו"לניקית) כבר משלמת 12 ש"ח בחודש על הזכות לקרוא את ynet. אני שוקלת ולא ממהרת כי קראתי ביקורת מאד לא אוהדת של מאיר עוזיאל על האנציקלופדיה הזאת. (אם מתעלמים, כמובן, מהיותו כותב בעיתון שהוא קונקורנט לעיתון האב של ynet).
אני ממליץ על wikipedia האינציקלופדיה הזאת טובה הרבה הרבה הרבה יותר מהאינצקלופדיה של ווינט, והיא תשאר לעד חינם (הרשיון שלה הוא GNU). הם טורחים בימים אלו גם על גירסה עברית, אבל בינתיים מדובר בגרסה די עלובה.