האני ביי או למה?

1 q w e r

New member
האני ביי או למה?

ההבדל במחיר הוא 5 דולר!.אז מה אתם הייתם קונים בתור אנשים שמעולם לא הטיסו מסוק?. תודה.

Get This

New member
כנס...

אז ככה...למה lama? בנוי משני מנועים זהים ואמינים...יתרון על מסוקים עם מנוע זנב שנשרף ונשבר די מהר. יציב מאוד ומאפשר למידה נוחה ללא הסתבכויות וריסוקים מיותרים. מסוק סלחן ולא "כזה" שביר. סוללת ליטיום.(אני לא יודע אם במסוק השני יש,אך אם אין,זה עוד יתרון ל lama.) זהו בגדול....כמובן שזה בגדר המלצה ודעה אישית מכיוון שהיה לי אחד כזה.

su27

New member
למה

למה למה? למה של E-SKY זולה בכ-200 שקל מאשר ההאני בי בארץ כמובן. זה שיקול של תקציב. הרבה העדפות והמלצות של אחרים. עניין של סמכות. ללא להבים בזנב, 2 מנועים "ראשיים". עניין של חוזק וגם של יופי ;}. זאת ההשקפה שלי, אתה יוכל להכניס את זה לסעיף ב'.

1 q w e r

New member
כנס

אבל אני לא קונה בארץ!.אז תתיחס בבקשה לשאלה שלי כאילו ההבדל במחיר הוא 5 דולר.

avivik

New member
מצטר להמלצות על ה LAMA

גם המסוק הבא של ESKY אחרי ה FP לא עולה הרבה יותר מה LAMA (אני מדבר על ה CP2). המחיר לא צריך להוות שיקול פה בין שני המסוקים שציינת. ה LAMA די לא דומה ל FP. או לכל מסוק אחר לצורך העניין. אחרי כמעט חודשיים שהטסתי את ה LAMA קניתי את ה FP ואני צריך ללמוד כמעט מהתחלה איך להטיס. נכון שה LAMA עזר לי מאוד מבחינת אוריינטציה ושליטה בגדול על מסוקים, אבל שליטה במסוק שהוא לא בעל שני זוגות להבים היא אחרת לגמרי. לכן אתה צריך לשאול את עצמך מה כדאי לך לרכוש קודם, כמה כסף יש לך להשקיע, האם תרצה להמשיך הלאה למסוקים מתקדמים יותר, כמה זמן פנוי יש לך להשקיע בלימוד ועוד ועוד. אין ספק שה LAMA יותר פשוט. ויש כאלה שגם טוענים שהוא כל כך פשוט שהוא לא עוזר בכלל ללמוד להטיס מסוקים "אמיתיים". אני חולק על כך אבל לכל אחד דעה משלו (גם אם היא לא נכונה
)

sharonx

New member
לדעתי האישית HONEY BEE FP

אני חושב שעדיף להתחיל בהאני ביי. אני התחלתי מהסימולטור. קניתי האני ביי ואמנם בהתחלה היה קשה אבל אפשר לרחף נמוך או מעל שיח (מומלץ מאוד). תוך 3 שבועות אני עושה כבר הקפות מהירות, פירואטים וממש נהנה. לאמה זה נחמד לכמה ימים הראשונים. אבל צריך להתאמן בסימולטור, ללא ספק. עם תרצה לדעת עוד על האני ביי או שתרצה עזרה בהטסה, דבר איתי. בהצלחה.

1 q w e r

New member
האם אפשר ללמוד להטיס ...

האם אפשר ללמוד להטיס את המסוק לבד כמו שאפשר את lama?.

avivik

New member
גם כן חיובי

הרגע חזרתי מטיסה
אין לי צל של ספק שעם מדריך תוכל ללמוד בצורה הרבה יותר טובה ואולי גם מהירה. אבל לי אישית אין את הזמן ו/או הרצון לעשות את זה עם מדריך. להיפגש עם מישהו מתי שמתאים גם לי וגם לו, כסף לשיעורים, ללמוד רק בסופ"ש כי בשעות שאני מגיע הביתה אני לא מתכוון ללכת וללמוד להטיס מסוקים בחוץ, ועוד ועוד שיקולים.... אז החלטתי ללמוד לבד. הטסתי את ה LAMA כחודש והגעתי לרמה די טובה. במקביל התאמנתי (ועדיין מתאמן) על הסימולטור, וביום ראשון שעבר קיבלתי את ה HB FP. ומאז אני מטיס כ 3 פאקים בערב, כמעט כל ערב. אז בהתחלה בקושי הצלחתי להרים אותו מהרצפה, והיום אחרי שבוע וחצי אני מרחף פאק שלם בלי בעיה. אולי אם מדריך הייתי עושה את זה יותר מהר. ואולי לא. מה שבטוח - זה אפשרי ללמוד לבד. באיזשהו שלב נופל לך האסימון ואתה קולט את העניין. סימולטור, סימולטור, סימולטור. זאת מילת הקסם.

1 q w e r

New member
על איזה סימולטור טוב ואם ...

על איזה סימולטור טוב ואם אפשר זול אתם ממליצים?

avivik

New member
הכל פונקציה של כמה כסף יש לך

יש את ה FMS שהוא בחינם (צריך שלט כמובן 300 ש"ח בארץ, 150 ש"ח בחו"ל). הוא טוב אם אתה מתחיל עם ה LAMA. הוא די פשוט ולא מסמלץ באופן ריאליסטי טיסה של מסוק. לריחוף התחלתי הוא סבבה. מעבר לכך כבר יש את הסימולטורים שמתחילים ב $30 ונגמרים באיזור ה $200. אני משתמש ב Real Flight G3.5 ומאוד מבסוט ממנו. יש לי דגם של מסוק שמסמלץ את ה HB FP בצורה מעולה. אבל זה סימולטור של $200, ולא כל אחד יכול/רוצה להשקיע סכום כזה. לא מכיר סימולטורים אחרים מעבר לשני אלה.

1 q w e r

New member
אתה יכול...

אתה יכול לתת שמות לסימולטורים ב30 דולר?.ובקשר לfms יש לי שלט,אני יכול לקנות כבל כזה שמתחבר לשלט ולמחשב לא?.

למעלה