האניה קסרטה 1948

אפרתי345

New member
האניה קסרטה 1948

בתעודת עולה של אבי - חיים בן ציון שינדלר ז"ל - מוטבעת חותמת תאריך העלייה - 8 לדצמבר 1948 וכתוב שהגיע ארצה באוניה קסרטה. מגיגול וחיפוש אחרי אוניות שהביאו עולים בשנות קום המדינה מצאתי מאמר העוסק בהבאת מטעני נשק מוסווים באניות סוחר, שם מובא שהאניה קסרטה הגיעה ארצה ב-6 לדצמבר 1948,מדובר על משקל של 51480 טון (הנשק? משקל האניה?) ושיתכן שהביאה גם סירות מחץ. להלן הקישור http://www.palyam.org/OniyotRekhesh/arms1a
ההפרש של יומים בתאריך יכול לנבוע אולי מהנפקת תעודה יומיים אחרי ההגעה. אך למיטב ידיעתי, אבי ואמי שהו קודם עלייתם בקיבוץ הכשרה לעליה של בני-עקיבא בלינץ אבלסברג שבאוסטריה - אבי היה המורה לעברית ואמי - מדריכת בני עקיבא, ואילו האניה קסרטה הגיעה ככל הנראה מאיטליה.
אני מחפשת פרטים על הפלגת האוניה קסרטה (באחד הגיגולים הוזכרה כאוניית מעפילים, אך באתר שמפרט את האוניות לדורותיהם אין פירוט עליה) וכן, על קיבוץ ההכשרה של בני עקיבא בלינץ אבלסברג. ראיתי שבארכיון המדינה יש רשימה של עולים באניה הזו אך היא אינה מקוונת עדיין. תודה מראש על כל פרט - אפרת

גם בארכיון הציוני המרכזי יש רשימת האניות

וסביר שעם תאריך מדויק - תוכלי לבקש חיפוש מרחוק (בתשלום סמלי).

הפלגה מאיטליה - בהנחה והיו קודם לכן באוסטריה - הגיונית מאוד. אם תציצי במפה, תראי שהמרחק מ - Linz Ebelsberg לצפון איטליה אינו רב (יחסית, ובמונחים של הגעה-לצורך-הגירה). לאוסטריה הרי אין נמל, ובאיטליה היה בימים ההם נמל פעיל מאוד. גם סבי - אשר הגיע ממערב אוקראינה - עשה את כל הדרך לאיטליה, ובסופו של דבר עלה שם על אניה ארצה (בשנות ה-20 של המאה ה-20).

אפרתי345

New member
הארכיון הציוני

תודה על התגובה המהירה. שלחתי פנייה כולל מילוי טופס משפחה, אבל הם כותבים באתר שזה יכול לקחת כמה חודשים. בכל אופן, בידי נמצאת הזמנת חתונת ההורים והיא מתאריך ראש חדש אדר ב' (נדמה לי ה-3 למרץ) וכן תמונה של אמי מנגנת באקורדיון בפני מעגל חוגגים, שההורים אמרו עליה שזו חגיגת הכרזת המדינה שהם חגגו באותו קיבוץ הכשרה בלינץ אבלסברג. כלומר, ב-15 למאי עדיין הם באוסטריה. כמה זמן לקח אז לאוניות להפליג? ואיפה ניתן למצוא חומר על קיבוץ ההכשרה ההוא?

לאפרתי 345 - ארכיון בית העדות

הוא הארכיון המטפל בכל הקשור לתנועות הנוער הדתיות ובעיקר ב"בני עקיבא".
ייעודו של "בית העדות" מחקר מורשת הציונות הדתית והוא נמצא במושב ניר גלים.
משמש להשתלמויות, למחקר, לימי עיון, להדרכות למסעות לפולין ועוד. ברשותו ארכיון, שחלקו הקטן כבר החל לעלות לאוויר.
את יכולה לפנות לארכיון (בדף הראשי מימין יש קישור) שלהם המכיל קטלוג מקוון. אם תתקלי בבעייה אנחנו פה.
אחת מהארכיבאיות שם היא...חברה בפורום שלנו - דניעל.
הלוואי והיא תציץ .
בהצלחה!
לאה

אפרתי345

New member
בית העדות ומחנה עבעלסבערג

תודה לאה, הקישור אמנם לא עובד, אבל מצאתי את האתר והוא מדהים, אם כי מבחינה דיגיטלית כנראה עוד בשלבי התחלה.לא מצאתי בינתיים את ה"קיבוץ" באבלסברג -לינץ. זכור לי שאמי סיפרה שהקבוצה המקורית אתה הבריחה את הגבול מהונגריה לאוסטריה נטשה אותה בשלג, כיון שהייתה חולה ולא יכלה להמשיך לצעוד וקבוצה אחרת אספה אותה וכך הגיעה אל לינץ אבלסברג. אבי הגיע לשם כשהבריח את הגבול מפולין (קרקובאי במקור), כך שאני לא יודעת אם זה היה קיבוץ מארץ מסוימת או אוסף של פליטים. אני מנסה להעלות פה תמונות משם, בתמונה הסרוקה זה לא כתוב אבל מצאתי עוד אחת שכתוב למטה מזרחי במחנה עבעלסבערג באוסטריה.

אפרתי345

New member
ועוד תמונות

עם הכרזת המדינה - אמי מנגנת באקורדיון, אני לא מזהה שם אף אחד מהנוכחים ולמעלה עם חברות מהונגריה.

למעלה