האנטישמיות!!!!!

האנטישמיות!!!!!

חברים יקרים השבוע יוצא לאור המסכים סרט אנטישמי חדש בככובו של מל גיבסוןאני יסביר למי שלא מעודכן מה הסרט!!!! זה סרט על הימים האחרונים בחייו של ישו תפיסתו והריגתו ע"י הסנהדרין כביכול!!! הסרט הוא בעל סצינות קשות מאד על איך היהודים עינו והרגו אותו והכל מצונזר לילדים רק מבוגרים יכולים ליראות את הסרט מה שאומר שכולם מבנים שזה סרט קשה לצפייה אני גר בניו יורק ואני אומר לכם שיש פה כל פעם מעשים נגד יהודים ועכשיו זה יחריף בכל העולם כי ברגע שאנשים יהיו בטוחים מי הרג את ישו הם יפעלו מתוך רגשות נקם מה אתם חושבים על הנושא ואיך אפשר אולי לפתור את בעית השנאה הזאת? שלכם מייק מניו יורק!!!!!

Mr Majar

New member
תגובה.

מייק שלום. זה ממש מבעס, אבל ע"פ המקורות ההיסטוריים ליהודים היתה יד מרכזית בצליבת ישו. אומנם בסרט מוצג המושל כבובה של היהודים (ככה מספר לי חבר שכבר ראה את הסרט בנט). אבל לצערי אין לשכוח שלכהנים יש חלק גדול, כי היה להם הסכם שהם ישמרו על השקט ובתמורה לא יתערבו להם בניהול המקדש. ועם זאת, אני מסכים איתך שהסרט יכול לעורר גל אנטישמיות, ואני יכול לדמיין שאתה שם סובל מזה הרבה יותר ממני, ומצד שני אני לא מאמין שהסרט יצור אנטישמיות אלא יעורר אותה. עם סגולה או לא עם סגולה?

שלומפער

New member
אי אפשר להכחיש הסטוריה

היהודים אכן הרגו אותו. צריך לעמוד מאחורי ההסטוריה. אם יש לזה השלכות אנטישמיות זה רק נובע מבורות. לא יודעים להבדיל בין ה"סנהדרין" עם כל מה שהיא מייצגת. לבין יהודי רגיל שחי היום בעולם. ולא מסכים עם כל מה שהם עשו. בדיוק כמו שאי אפשר לומר שהנוצרים עשו את השואה בגלל שמי שעשה אותה היה נוצרי... המפתח הוא הסברה ולא התכחשות.

קצת דיוק היסטורי לא יזיק

1. היהודים לא הרגו את ישו, לכל הדעות. בזמן בית שני (אם אכן ישו חי אז, והוא אותו "ישו הנוצרי" או "ישוע" או "בן פנדירא" המוזכר בתלמוד במסכת סנהדרין ושבת) לא הייתה ליהדוים בארצם סמכות להוציא להורג. השלטון היה בידי נציבי רומי ופונטיוס פילטוס הנציב הוא זה שהוציאו להורג. לכל היותר, חכמי ישראל סייעו בידו והסגירו את ישו, כיוון שערער על סמכותם והסית את הציבור נגד ההגמוניה ההלכתית והמנהיגותית של הסנהדרין. 2. אם ישו הוצא להורג בצליבה, הרי שאין זו אחת מארבע מיתות בית דין, ומכאן שלא נהרג בידי היהודים. (מצד שני; קיימא לן "כל הנסקלין נתלין" וראה תרגום אונקלוס על הפסוק "כי קללת אלוהים תלוי" תשרגם "צליבא"). 3. ישנן דעות אחרות לפיהן היו שני "ישו", וזה המוזכר בתלמוד אינו אבי הנצרות של ימינו (ראה אברבנאל ועוד). 4. אין בכל האמור כדי לערער על העובדה שחכמי ישראל דנו את ישו כ"חייב מיתה" מאחר שהכריז על עצמו כמשיח וכפר בתורה ובדברי חז"ל. במילים אחרות, ישו היה בסך הכל "יהודי טוב" אך נונקונפורמיסט מושבע, עם קצת שגעון גדלות. סביר להניח שללא שגעון הגדלות שלו ("אתה אמרת") היה סיכוי שיביא לרפורמות רציניות בעם היהודי, ואולי אף אנו כיום היינו נשכרים מכך.

Ttl Frdm

New member
אם כבר נכנסים לדיון ...

אז: א. בהשמטות הצנזורה מופיע קטע שמתאר את הוצאתו של ישו על ידי הסנהדרין להורג. ב. אחרי שהיו מוציאים אדם לסקילה היו תולים אותו בדיוק בצורה של צליבה למען יראו ויראו (שמעתי את זה מאחד הרבנים שלי{לשעבר...}) ג. אין על מה להתחרט, אני גאה בזה שהרגנו אותו, ובדיוק בשביל האנשים שהמציאו את האנטישמיות הקמנו את צבא ההגנה לישראל. (ושיבואו להריח קצת נפלאם מלמטה) נ.ב. קטע מענייין שקראתי בעיתון בשבת השחקו ששיחק את ישו חטף מכת ברק אמיתי כשהוא שיחק את קטע ה"דרשה על ההר" כמו"כ כשהשחקנים הרומאים הכו אותו היתה להם טעות והוא חטף מכת שוט אמיתי בגב (יש אלוהים או אין.... :-> )

אכן כן...

הרמב"ם הלכות מלכים פרק יא הלכה י כתב: "אף ישוע הנוצרי שדימה שיהא משיח ונהרג בבית דין... אבל על כך כתב האברבנאל שאינו ישו מייסד הנצרות. לסיכום הנושא ראו מאמרו של ד"ר ישראל בר ניר בלינק המצורף

שווה לפנות שעה לקריאת הקישור שצירפת

מאמרו של ד"ר ישראל בר ניר מחכים ומרחיב אופקים. עקב ההסטוריה המשפחתית והלאומית, של סבל נוראי (ואין כאן שום גוזמא כידוע) מפירות האנטישמיות. דעתי האישית מאד מתלהמת בכל הנוגע לכך אז אחסוך מכם את הסערה הזו.

Yael יעל

New member
מל גיבסון שינה את הפרטים

על פי הגוספל - שהסרט מבוסס עליו - פילטוס הנציב היה בובה של היהודים. התיאורים הגראפיים הקשים ללא ספק יעוררו רגשות עזים בנפשות הבוכיות על ישו, בפרט שההרגשה הכללית לאחר הצפיה בסרט היא שהדברים התרחשו ממש עכשיו מעבר לפינה. מה שמפריע לי זה התהודה הרבה שהסרט מקבל בפריים טי-וי. ובכל כלי התקשורת. בראיון עם דיאן סוייאר השאלה האחרונה שמל נשאל היתה "מי אכן הרג את ישו?" ותשובתו היתה "כולנו הרגנו אותו". חבל שבסרט הוא לא נתן לזה ביטוי. קשה לי להאמין שזה רק יעורר דיון מעמיק כפי שמל גיבסון הסביר בכל הראיונות הרבים שנתן השבוע, ולדעתי זה קצת מגוחך להאשים אותנו ולהתנקם בנו על משהו שקרה לפני אלפיים שנה. אגב אביו של מל ידוע בדעותיו הפשיסטיות ואע"פ שבנו מתנער מכל קשר - משום מה זה "לא עובר מסך". ללא ספק האנטישמיות שמימלא עלתה מאז האינתיפאדה רק תיגבר. אני חושבת שחשוב שיהודים יצפו בסרט הזה בבחינת להיות מוכנים לאי אילו האשמות שיצוצו, כי זה יקרה. לכו לראות את זה. בפרט אם אתם גרים בחו"ל.

rigoletto111

New member
כן, אבל זה ממש לא אמין היסטורית

שפילאטוב היה בובה של היהודים. להיפך, הוא צלב יהודים בסיטונות. השליחים העדיפו להציג זאת ככה מתוך טינה ליהודים ולממסד היהודי. לא שהסיפור שישו קם לתחייה ממש אמין היסטורית...

rigoletto111

New member
זה כל הכיף ../images/Emo70.gif

לא צריך להסביר לאף אחד, וממש לא אכפת לי אם הנוצרים ישנאו אותי יותר או פחות אחרי הסרט. זו בעייה של היהודים שחיים שם, לא שלי.

rigoletto111

New member
התלמוד הפיץ איזו פנטסיה פרועה

ומוטרפת על ישו במסכת סנהדרין, שאין בה כנראה שמץ של אמת. ככה האברבנאל הגיע ל"שני ישו" (עוד לפני שהגיעו ל"שני קוני למל"). שאר מה שכתבת די נכון - צליבה היתה דרך הוצאה להורג רומית ולא יהודית, ונציבי הרומאים נהגו לשלוח לעולם שכולו טוב כל מיני נביאים , מחשש למרידות. פילאטוס ממש לא היה צריך לחכות להזמנה שנייה.

מה הקשר בכלל?

אנחנו היהודים הרגנו את ישו נו אז? בדיוק כמו מחיית עמלק שהיא "מצווה" מגוחכת ואכזרית כך גם לזכור את מה שכמה רבנים עשו לישו לפני 2000 שנה ולהאשים את כל היהודים על שהרגו איזה חולם חלומות דבילי זה אכזרי ומטופש

נויה לי

New member
זאת לא ההיסטוריה

ליהודים באותה תקופה ניתנה הבחירה פעם באני לא זוכרת כמה זמן לבקש חנינה לאחד מהנידונים למוות. הסהדרין פשוט לא בחר בישו אלא באדם אחר שהיה נראה להם יותר חשוב להצלה לא זוכרת את שמו של מי שניצל אבל היהודים לא הרגו את ישו הם פשוט לא בחרו להציל אותו. הם לא יכלו להציל את כולם ויחד עם ישו היו עוד יהודים שנצלבו.

../images/Emo45.gif

אנלא מכיר את פרטי הסרט אבל מדבריך נראה שאכן יש בו משום גועל נפש. אם כי אני חושב שמקור הבעייה זה דוקא קהל היעד של הסרט, דהיינו העולם, או ביתר דיוק, העולם הנוצרי, שעדיין מחזיק באמונות פאגניות מטומטמות וחסרות שחר ומשייכים מעשה שהיה או לא היה לפני למעלה מאלפיים שנה לאנשים שחיים היום, בחיי שהם מפגרים מטומטמים אינפנטילים עד כאב מעוותים חסרי צורה וחסרי שכל בהמות מהלכות על שניים. שילכו להזדיין. בחיי שאנלא מבין הרי באותה מידה שאני מקושר איכשהו לסנהדרין שהרגו אני מקושר לישו שנהרג, וגם למריה הזונה שבגדה בבעלה, אז למה שלא יעשו סרט שיתאר את הבגידה הנוראה של מריה ביוסף המסכן, עם תמונות פורנו קשות, שזה יהיה גם רק למבוגרים, וגם יאשימו את כל היהודים בבגידה קולקטיבית במריה המסכנה? אני אפילו מוכן לקנות את הסיפור שאלוהים הוא זה שזיין אותה, ואז מה? למה עם אלוהים מותר לבגוד? בגידה היא בגידה היא בגידה, אפילו אם מי שדופק אותך הוא אלוהים. ישו החמור הזה. אני ראיתי סרט אחר ישן שלדעתי הוא התשובה לסרט הזה, "ברייאן כוב עליון" הוא מציג את כל מה שהתרחש אז בירושלים וביהודה בצורה משעשעת מגוחכת מטומטמת נפלאה ובטח הרבה יותר אמיתית מזה של הגיבסון הזה, פשוט סרט ענק!!! חובה לראות! ואם אני נוצרי, הייתי הורג בעצמי את ישו המניאק רק בגלל שהוא הבן של אלוהים המחורבן שדופק את העולם כל פעם מחדש.

ברוריה2

New member
רב הנוצרים המודרניים לא מזדהים

עם הפרשנות הקתולית הקיצונית של גיבסון והכת שלו ובטח שלא בארה"ב. מי שזה מאד מעניין אותו שיצפה בסרט "הפיתוי האחרון של ישו" של סקורסזה שם מוצג ישו באדם מתוסבך עם דילמות אנושיות ומבנה אישיות רעוע. אמא שלו, אגב, מוצגת שם כזונה כשרה. כמו כן, מצטרפת להמלצה על "בריאן כוכב עליון" שמלבד היותו פרוע ומצחיק, גם נותן הצצה לרצינות שבה לוקחים הרבה נוצרים את סיפורי הפסיון.

למעלה