האמת!

MayRosen

New member
האמת!

האמת היה היה איש אחד שרצה מאד להכיר באמת. הוא חיפש ויגע עד ששמע כי האמת לאמיתה מתגוררת אי-שם במערה שממוקמת על פסגת הר אחד. יצא האיש בעקבות האמת, עבר דרך קשה ומייגעת שבסופה טיפס במעלה ההר , נכנס למערה ושם הופתע לגלות את האמת. ומדוע היה האיש כה מופתע? האמת הייתה מאד מכוערת, היו לה פנים מכוערות ומקומטות. היה לה שיער מטונף וחסר צורה. אפילו העיניים של האמת היו עיניים קטנות וחסרות ברק. למרות כל זאת החליט האיש כי יישאר עם האמת וילמד אודותיה ואת דרכיה הנסתרות. כך ישב לו האיש, במשך 5 שנים תמימות וחקר את האמת, למד ממנה והכיר אותה לעומק. באחד הימים החליט האיש לעזוב, פנה אל האמת ואמר לה: "אני מתגעגע למשפחתי , אני רוצה לחזור הביתה" אמרה לו האמת: "סע לשלום. הבטח לי רק דבר אחד, אל תספר לכולם שאני מכוערת. אני רוצה שימשיכו לחפש אותי וירצו להכיר בי. אם ישאלו אותך אמור שאני יפה." טוב, אמר האיש ויצא לדרכו. גירסה שלי לסיפור שסיפר שלמה ארצי.

מאוד אהבתי...../images/Emo45.gifלא מצליחה להרדם../images/Emo10.gif

מישהו ער בטעות????? בכל מקרה אני חדשה פה אז קבלו אותי...נראה לי די נעים פה...

חכמולוג

New member
גם אני חדש

היי, נכון שזה לא אקטואלי אבל כמו שכתבתי למאי אני אומר גם לך יש סתירה בדברייך, את אומרת שאת "לא מצליחה להירדם" את מנסה להגיע למצב שבו ´לא עושים כלום´ אבל כדי להגיע למצב הזה את צריכה ,´לעשות משהו´, את צריכה להפסיק לעשות כל דבר שהוא, כולל לנסות להרדם ואז תירדמי. ובנוסף, אהבתי את הקובץ (ולא מצאתי בו שום סתירה) אז wellcome חכמולוג

liti

New member
מזכיר לי משהו...

בדיוק קראת באיזהשהו ספר על הפרדוקס הזה- הרי בסופו של דבר, בכדי להירדם, את מאמצת את המחשבות ואת כוח הרצון שלך ומנסה לכפות עלייך את השינה במקום שהיא תבוא באופן ספונטני, כפי שחכמולוג אמר הפתרון הוא להפסיק לחשוב על זה וצ´אט זה אכן פתרון מעולה. WELLCOME גם ממני.

MayRosen

New member
סתירות ועוד

חכמולוג יקר אנא אל תחפש סתירות תתרווח לך ותנסה ליהנות מהנושאים לדיון אנא הגב וחווה דעתך. שלך מאי הלא שקופה

MayRosen

New member
את צודקת...

אנסה לחפות על כך... ברוכה הבאה, אנא הגיבי וכך נוכל להחכים מדברי הבינה שבאמתחתך מאי

שאלה

היי, לא הבנתי אם המסר של הסיפור הוא שהדרך היחידה למשוך את בני האדם לחקר האמת היא להשלות אותם שהם יתוגמלו בדברים היחידים שחשובים להם, כלומר דברים שטחיים? מציג את האדם בצורה די לא מחמיאה, וגם מרמז שלמישהו (האמת עצמה?) חשוב אם האדם יחקור את האמת או לא. או שהמסר הוא שהאמת היא לא משהו ששווה לחקור אותו, כלומר היופי מסמל פה איזושהי הבטחה כוזבת. מה הכוונה?

MayRosen

New member
איך שאני רואה את זה

יש שתי מסקנות - 1.לא נעים לדעת את כל האמת. 2.האמת שיקרה! משפט סתירה. אבל אם משהוא אחר הבין את זה באופו שונה שיגיד

אז

אני מבין שהכוונה לפרשנות השניה. אגב, בסיפור האמת לא שיקרה היא ביקשה ממישהו לשקר בשבילה. כלומר אין סתירה...

למעלה