האמת!

verysane

New member
האמת! ../images/Emo124.gif

לא, זו לא הכרזה, אבל האם גם אתם מחפשים אותה - את האמת? האם לא נוכל לדעת לעולם מהי ה"אמת"? האם המגבלות שלנו (הסובייקטיביות הבלתי נמנעת) מונעות מאיתנו לחשוף את המציאות? אולי בעצם מה שאנחנו חושבים כהמגבלות שלנו הן לא, כי הן עצמן (המגבלות) הן חלק מהאמת? איך נדע לבטח? אנשים שמחפשים את אלוהים, שמנסים להגדיר את מה שנכון או לא נכון, את הטוב ואת הרע, המציאות מול הדמיון, האמת המדעית מול האמונה. לא למדתי פילוסופיה, אין לי ידע רב בעניין זה, אך אני אבודה ומבולבלת בשאלות כגון אלו. אני הולכת ללמוד בשנה הקרובה מדעיים מדוייקים, אבל מטילה ספק בכל דבר, אפילו במתמטיקה. המתמטיקה, שיוצאת מנקודת הנחה שמשהו הוא "נכון" או "לא נכון". המתמטיקה שהיא חוקים שלא ברור אם ישארו בעלי משמעות בעולם משתנה. המתמטיקה שהיא קירוב למציאות. האם בכלל יש טעם לחפש את האמת?

איילת פ

New member
למצוא מציאות...

מתמטיקה היא דרך להסתכל על החיים שלנו, על המציאות - המתמטיקה מבוססת על 28 אקסיומות (אם אני לא טועה).משקפיים אחרות דרכן אפשר להתבונן ולנתח את המציאות הם הפסיכולוגיה, למשל.הפסיכולוגיה גם היא מבוססת על מספר אקסיומות כך למשל :מייחסים לתקופת הילדות השפעה מכרעת על עיצוב אישיות האדם הבוגר.דרך נוספת דרכה ניתן לבחון אתה מציאות היא דרך הדת והאמונה - האקסיומה שם היא כי יש אל או אלים או כוח עליון.וזה רק חלק...תראי כמה "אמיתות" יש, ואני לא חושבת שיש הכרח לבחור ! אני האחרונה שייעץ לך להפסיק לחפש ... (גם אם החיפוש גובה ממך מחיר כלשהו, כגון העדר משמעות זמנית) ואולם אני הראשונה שאייעץ לך מלהפסיק ולחפש אמת מוחלטת, אוניברסלית, כרגע - תדאגי לעצמך - תחפשי את האמת שלך !!! ורק אח"כ תדאגי לשאר העולם .

verysane

New member
אבל איך למצוא אמת משלי...

אם בכל האמיתות ניתן להטיל ספק? אני לא דתייה ואולי זה הדבר האחרון שאני אבחר להיות. אני לא מחזיקה באמונה באלוהים. אני חושבת שזה ניתן להאמין באלוהים (עניין של הגדרה) אבל לא מבינה את הקשר בין אמונה באלוהים לבין דת. בקשר למדעים, אני מאוד סקרנית, אבל גם מטילה ספק מאוד גדולה. טענת בהודעתך השנייה כי אנחנו יכולים להגיע ל"אמת". אשמח אם תתייחסי לזה בהרחבה. אני מודה לך על ההתייחסות.

sleeper22

New member
את יכולה

ללמוד "אמיתות" של אחרים ומהן להגיע אל האמת שלך. מה את בוחרת. איזו נקודת השקפה על העולם את בוחרת שתעזור לך להגיע אל המטרות שלך. לדעתי החיפוש צריך להתחיל מ-מה המטרה/חלום. ומהמטרה תוכלי לגבש אמת שתעזור לך להגיע לשם. לכל אחד יש מציאות אחרת, שנובעת מהאמת שהוא בחר אפשר גם לבחור חלום אחר. והחלום יהפוך למציאות שתהפוך ל"אמת" שלך לכן השאלה היא לא מה האמת אלא מה המטרה

verysane

New member
זה מעניין...

להגדיר אמת לפי מטרה! :) אומנם ראינו שה"אמת" היא דבר גמיש, אבל האם אתה חושב שהיא עד כדי כך גמישה? אמונה עיוורת בדבר מסויים לא תמיד מניבה תוצאות. הלוואי והייתי חושבת שזו הדרך, החיים היו כל כך קלים!

sleeper22

New member
כל אחד

חי באשליה אחרת. אחד חי בחלום שבו שולט בו אלוהים. אחד חי בחלום שבו חוקי הטבע רנדומליים. כל אחד עם השקפה אחרת ובעצם חי בעולם אחר. בהתאם השקפה שלו והאמונות שלו הוא מצליח/לא מצליח להגיע לחלומות שלו. אני בגישה שההנאה הכי גדולה של אדם זה לשאוף לחלום שהוא יצר, הוא יודע שאין לו משמעות אבל הוא משמעותי לו (והכי חשוב שהוא בחר אותו, כי אדם אוהב זכות בחירה ולהרגיש חופשי). הרעיון המרכזי...במקום לחיות בחלומות של אחרים... לשאוף לחיות בחלום שלכם. ויותר חשוב מלהאמין ב"אמת" כלשהי, אני חושב...זה שאדם יאמין בעצמו כי בשבילו, הוא האמת היחידה. כל השאר זה אשליות...(שאולי הוא יצר גם
)

איילת פ

New member
כוונתי הייתה

שבאשר ל"אמת" אוניברסלית, אני כלל וכלל לא פוסלת את החיפוש אחר אותה אמת, כמו גם את היכולת למצוא אותה, נהפוכו . פשוט "לנוכח הפוץ-מודרניזם" (כדברי עלי מוהר) - מדברים כיום על שלל אמיתות סובייקטיביות. אם נביט בעבר לרגע נראה כי חשבו שמצאו אמת אחת : עד למאות האחרונות כמעט כולם האמינו באל .כיום המצב שונה .אנחנו מבינים שאנחנו משתנים, שאנחנו דוצקים עד שמוכח אחרת ומדי פעם אכן מוכח אחרת .ההשתנות הזו - זה גם סוג של יציבות, סוג של אמת, לא ??? ועוד שאלה, האם באמת אין לך אלוהים ???

verysane

New member
אז יש דבר אחד בעולם שאנחנו צופים

אותו כולנו והוא יציב - ההשתנות. כמובן שלא נוכל לדעת לבטח שלעד דברים ישתנו, וכמו כן, אולי ההשתנות שאנחנו מרגישים היא "מקומית". כלומר, כמו שאנחנו לא מרגישים את התזוזה של האטומים בתוך בלילה של בצק, כך גם החיים שלנו - נשארים אותו גוש בצק שנדמה שאינו משתנה בכללותו. אז אומרים "הכל משתנה חוץ מהשינוי עצמו", אבל זו סוג של אמת שגם בה לא נוכל להיות בטוחים. (מעציב אותי). ולגבי אלוהים, לא. ב-א-מ-ת אין לי אלוהים. מה זה אלוהים?

verysane

New member
ודאי.

הרבה מהערכים שלי אפילו נובעים מהחינוך המסורתי שקיבלתי, אבל אין להם קשר לאמונה באלוהים.

איילת פ

New member
אולי

אני לא מבינה אותך כראוי. בואי ונתחיל מההתחלה וברר קודם כל, מהי "אמת" - בעבורך ?

verysane

New member
אמת ../images/Emo42.gif

אמת בשבילי זו המציאות. מהי המציאות? ממה אנחנו מורכבים או בתוך מה אנחנו מורכבים? 'התמונה הגדולה'... חוקי הטבע - אמיתיים או המצאה שלנו. מאוד מאוד מבולבלת!

N E T A 2005

New member
אין מה לעשות

אי אפשר להתעלות מעל הסובייקטיביות. למרות זאת עדיין שווה לפתח כלים (כמו שניסו עד עכשיו בעזרת המדע וכיו"ב) שייעזרו לנו להגיע אל האמת הזו. (עדיין המדע הוא יותר מדברים אחרים למרות שגם הוא מוגבל למשל) באמת כמו שאמרו פה,תשאלי שאלות,תנסי לתת תשובות,תטילי ספק בכל דבר כי זה טוב,וככה תרחיבי את ההבנה שלך.מעבר לזה את לא יכולה לעשות כלום,בשום אופן לא נוכל להגיע לאמת האובייקטיבית ניראה לי. תראי בשבילך מה טוב ומה לא טוב,תחקרי הכל,תנסי להבין למה אנשים אומרים את מה שהם אומרים ומאיפה זה נובע(לפעמים אנשים אומרים סתם שטויות במיץ והם פשוט טועים) חוץ מיזה תתנחמי בזה שמלא אנשים רוצים להגיע לאמת הזו,ואולי עוד אפשר למצוא את הדרך. חשבתי להמציא איזה מכונה מגניבה ככה שמוצאת אמת או משהו..חח..

איילת פ

New member
אני מקווה

שלא השתמע מדבריי כי בשום אופן לא נוכל להגיע לאמת אובייקטיבית, מה שכן הצעתי זה לברר תחילה מהי האמת שלה !במה היא מאמינה ?!

verysane

New member
כבר המציאו את המכונה הזאת ! ../images/Emo13.gif

התשובה האולטימטיבית - 42! (מהמדריך לטרמפיסט בגלקסיה של דגלאס אדאמס). אני מאמינה במדע כי אני רואה את התרומה העצומה שלו והשימושים שלו בדיעבד. עכשיו, כשיש בידנו את הטכנולוגיה וכשהשמיים הם הגבול. אני לומדת את המדע כי אני מאמינה שאפילו אם הוא לא האמת ואפילו אם אנחנו לעולם לא נתקרב לאמת, הוא תורם לנו ומשנה את עולמנו (ובכך המשמעות). אני שואלת, משערת, מטילה ספק, מנסה להבין... יש לי כמה תשובות, אבל אני עוד יודעת שהדרך ארוכה. לגבי מה טוב ומה לא - שוב, זה המושגים המקומיים שלנו. ההמצאות שלנו - המוסר שאנחנו המצאנו ושמשרת אותנו בתור חברה. תודה על התייחסותך.

למעלה