האמת שאני די מאושרת

kiticat

New member
האמת שאני די מאושרת

שמצאתי את הפורום הזה.... יש לי מצב מתועב שכבר נגרר לאורך חודשים. ככה- קודם כל אני בת 17 וחצי, די בריאה מלבד סוכרת שהתגלתה בשלהי אוגוסט השנה. בהתחלה סברו שזהו סכרת מסוג 2 ולכן התחילו עם גלוקמין. הגלוקמין לא הוריד את הרמות (300-400), ולכן הועברתי לאינסולין. כיום מטופלת בNPH והומלוג. בבוקר 24, בערב 19-24 NPH, והומלוג בהתאם לכמות הפחמימות היומיות. כיחידה עד יחידה וחצי לכל 15 גרם. מאוזנת כבר שלושה שבועות מאז תחילת הטיפול באינסולין. ביקור אצל פרופ´ רז בהדסה- ששמע על ההשמנה והמליץ לחזור ולקחת את הגלוקמין בנוסף. אז שתי כדורים- ערב וצהריים. כנראה שזו איננה סכרת נעורים שכן היא אינה אגרסיבית (בדיקת האנטי גד אם אני לא טועה עדין לא הגיעה לידי. ביוקרטיה) וישנם ימים שיספיקו לי הכדורים והNPH בלבד. ממרץ שנה שעבר- ניסתי להוריד במשקל. אני 175 ואז 76-77 קילו. כיום 80. כאשר במרבית החודשים הייתי 75-74. בגילוי הסכרת (אוגוסט) הגעתי ל72 קילו. מאז עליתי למרות שהרגלי האכילה שלי פשוט מצומצמים. (לכל הדעות, אם לא הייתה בעיה גופנית- כבר מזמן הייתי מגיעה לתת משקל), אבל מאוזנים. הידע התזונתי שלי בנושא נרחב- שכן עשיתי מחקר לפני ההחלטה להכנס לזה. אבל בזמן האחרון העלייה ממשיכה- כמה גרמים כל שבוע, אבל ההכנסה הקלורית מצומצמת עד כמה שאפשר. כרגע לא עוסקת בספורט עיקרי- אבל נוכחת במכון כושר. מה שלאחורנה הבאתי- זה שכנראה אני שותה יותר מידי. בימים טובים 5-6 ליטר מים (ואולי חמישית-שישית מזה דיאט קולה או תה), ובימים אחרים- יכול להגיע גם ל9 ליטר. בנוסף חשוב לציין שאני בת 17 וחצי כאשר את המחזור הראשון קיבלתי לפני כשנתיים- והוא לא מסודר. (סברה לגבי ההורמון אסטרוגן) הייתי אצל דיאטנית בקיץ שעבר (למרות שזו הייתה מראש נועדה לכישלון, כי מדובר על אחת שנותנת תפריט. אני לא מאמינה בכך שכן אי אפשר לחיות לפי תפריט שהיא נותנת לכל גבר/אישה ובכל גיל. אני מאמינה בייעוץ והכוונה- מה שהיא לא עשתה, למרות שניסתי להשמיע את טענותיי.) ולצערי הרופאים די מנפנפים ודי אדישים לגבי הבעיה הזו שדי מפריעה לי לנהל חיים תקינים וחסרי דאגות לגבי מה שהכנסתי לפה היום. בחודשיים האחורנים המצב הגיע לשיאו- כאשר ממש מרגישה את זה. ואישית יודעת שאי אפשר להתקיים על בקושי 800 קלוריות (במקרים הטובים) ביום, וככל שאדע יותר בתחום, כך אוכל לקבל יותר יחס. המטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר נתונים ומידע ואז לבקש מהרופא הפניה לבדיקות דם ובמקרה הצורך לרופא מומחה. לכך היא לא תוכל לסרב. אבל היא אינה מתייחסת אליה ברצינות, ולא מעלה סברות שונות לגבי העניין הזה. כל עזרה שתוכלו להעניק לי- תעזור מאוד ותקדם אותי. בכבוד רב.

השמנה וסוכרת אצל בת 17

חתלתולה מתוקה, הסיפור שלך לא ממש מובן. אני חושבת שנפלו כל מיני טעויות בעריכת הטקסט שלך. אולי הדבקת אותו מתוכנה אחרת, אינני יודעת. ראשית לגבי השמנת היתר שלך. אמנם אינך רזה לכל הדיעות, מדובר בהשמנת יתר קלה. קשה לי להאמין שדרגה כזו הייתה גורמת לך לסוכרת מטיפוס 2, אלא אם כן מדובר בסוכרת עם רקע מאד תורשתי שמופיעה אצל אשנים צעירים במשפחה. חכי שתקבלי את התוצאה של האנטי-גאד, אני מקווה שזה יבהיר את העיניין. חוץ מזה לגבי הסוכרת את נמצאת בידיים מאד טובות. פרופ´ רז לא הפנה אותך לדיאנית אמונה עליו? בכל מקרה את מספרת כל מיני דברים בעלי אופי אנדוקריני ושאינם בהכרח קשורים אחד עם השני. למשל הנושא של ההשתנה המרובה, המחזור הלא סיר וכו´.. פרופ´ רז אינו אנדוקרינולוג, לכן אולי רצוי שתבקשי הפניה לאנדוקרינולוג כדי לברר את כל הסוגיות הללו.

kiticat

New member
אני לא מדברת על הסוכרת-

אם כי על ההשמנה. האמת היא שאני עברתי לא מעט רופאים ויועצים בתחום- שזה כבר יצא לי מהחורים. ממה שהבנתי במקרה שמדובר בסכרת מסוג 2- פרופ´ איתמר רז, הוא אומנם טוב, אבל כנראה שאאלץ להסתפק באנדרוקלוגית שליד הבית. הסכרת היא אכן תורשתית- אבא, שתי סבתות רבא. וכנראה לאור העובדה שבעבר הרחוק הגעתי ל102 קילו אכן השפיעה. על 80 קילו- אני אכן מדברת על השמנה ולא רק אי נוחות. מה גם שבמהרה זה תופס תאוצה. אם אני אכן יאכל כמו שאני אמורה לאכול על מנת לספק לגוף צרכים מינמלים ביותר. לצערי- הניסיון מלמד, שהרופאים בסביבתי- ויסלחו על הביטוי "לא מזיזים את התחת". רופאים פרטיים כן עושים משהו וזה עולם אחר לדעתי. אולי הייתי קצת מבובלבלת. ההשמנה- קראתי המון, ולכן עולות לי שני דברים שעלולים לרמוז על ההשמנה. הראשון זה כמובן לגבי המחזור הלא סדיר- מכאן אולי שיש בעיה עם האסטרוגן. הסברה השנייה- היא לגבי הכליות- הבנתי משהו לגבי הורמון שמופרש ביתר- שהוא משפיע על השמנה. תוך שלושה שבועות-חודש, עליתי מ72 ל78. ומאז אני נאבקת על כל גרם שאני מכניסה לפה- עד כדי כך- שבמצב אחר הייתי בעצמי מגדירה את המצב כהפרעת אכילה. ומאז- עליתי עוד שתי קילו וחצי. אבל כמה זמן אפשר לחיות על מינימום קלוריות ביום? רציתי לשאול לגבי ההורמון של הכליות- איך וכיצד זה משפיע ואם יש לגיטמיות לחשש שזה הגורם להשמנה?

kiticat

New member
רק אוסיף-

שכרגע- הדרך היחידה לעצור את ההשמנה לגמרי- היא לא לאכול דבר.

השמנה

אני מבינה את התסכול שלך. 102 ק"ג זה כבר עניין אחר ביחוד בגיל כה צעיר. נראה שהצלחת לא רע, אולי בשל הופעת הסוכרת שגרמה לך לרזות. אם כך ההרזיה לא הייתה פיזיולוגית ומובן כי תעלי בחזרה בנקל. לצערי, עם כל הצער, עדיין כל אדם יכול לרזות אם הוא צורך פחות קלוריות ממה שהוא שורף. אם יש לך תחושה שאינך כמעט אוכלת, הפתרון כדי לצאת מהתיסכול הזה הוא להוציא הרבה יותר קלוריות ע"י הגברה משמעותית של הפעילות הגופנית. לא פעם אשנים משוכנעים שהם אוכלים מעט מאד, אבל מחקרים מוכיחים כי חלק נכבד של אותם האנשים אינם מעריכים נכון את הצריכה שלהם. מה שאת יכולה לעשות כדי לדעת איפה את עומדת, וזו אינה בדיקה שמכוסה ע"י הקופה אבל מאידך היא לא מאד יקרה, הוא לעבור בדיקה קלורימטרית שתחשב כמה קלוריות הגוף שלך תורך במנוחה. זה אינו כולל את הקלוריות שאת צורכת כדי לכסות את הפעילות הגופנית. כך שאם תרדי מהקלוריות במנוחה את חייבת לאזות. לגבי ההורמון שהזכרת. זו אחת הסיבות שהמלצתי לך לראות אנדוקרינולוג/ית. לא מדובר בהורמון מהכליות אלא מיותרת הכליה. לנשים שמנות עם מחזור לא סדיר אים בד"כ כל בעיה בהיצור האסטרוגן. הבעיה שלהן היא בד"כ העדר ביוץ ולכן העדר הפרשת פרוגסטרון. לבסוף, אם את מרשה לי עקיצה קטנה, את בת 17 וחצי, בטח תלמידת תיכון. אולי כדאי שתשקלי להקדיש יותר מאמצים בליטוש העיברית שלך ופחות ברפואה!

kiticat

New member
קשה לי להאמין

שאני מוציאה פחות מ600-800 קלוריות ליום. אבל שיהיה. בנוסף אני גם חזרתי השבוע לעיסוקיים הספורטיים שלי, ואני יודעת טוב טוב לחשב את מה שאני אוכלת. אין לי נטייה לנשנש (כי אני פשוט לא עושה את זה) ואני אוכלת רק מסודר. כאמור אני בת 17 והעובדה שהרופאים בקופה שלי- לא עושים כלום עד שתמוטט להם ואז זה כבר הסיפור של בית החולים- לא אומר שלי לא אכפת מעצמי. יש בעיה. ורק חבל שאף אחד לא מתייחס. תודה בכל אופן.

למעלה