האמת על ברלין

arik7788

New member
האמת על ברלין

אני חי בברלין 28 שנים ואני בן לניצולי שואה מפולין בלי הנוסטלגיה של הייקים היהודים בדור השלישי או הרביעי שמגיעים לגרמניה בתקופה האחרונה.
האמת שאני לא מבין מה יש להם לחפש כאן.
העיר מוצפת בנאצים אני מאמין שכל גרמני שלישי רסיסט ואנטישמי וזה לא רק האני מאמין שלי יש סקרים.
העיר מוצפת בערבים וטורקים שרק מחכים להזדמנות לפגוע ביהודים שחיים בעיר הזו.ואם הישראלים החכמים יעברו ברחוב עם המגן דויד על הצוואר או ידברו בעברית ליד חמולה מלבנון או פלשטין אז כל הסיכוים שהם יקבלו בקבוק או אגרוף על הראש.
הגרמנים לא אוהבים זרים במיוחד לא יהודים ועוד יותר ישראלים.אני נתקל כמעט כל יום בגרמני עוין ושונא יהודים.ואם מישהו ראה איך זרקו אבנים ובקבוקי מולטוב על בית פליטים שגרו בו צוענים מרומניה.היה מבין היכן הוא חי.
כל גרמני שאני פוגש בגלל עבודתי כסוכן נדלן ולא יודע שאני ישראלי כי אני פוחד לומר שאני יהודי.כי אולי הוא יגלה היכן אני גר ואז ימתינו לי איזה 10 קרחות עם קעקועים של צלבי קרס על המצח והצוואר ויפרקו לי את העצמות .אולי אתם לא יודעים מה עושים כאן אנשי העסקים היהודים הם מעלים אחרי קנית הדירות את שכר הדירה במאה אחוז בגלל סדקים בחוק הגרמני
והשינאה עולה ועולה ולא רק אצל הגרמנים שמיליונים מהם חיים מלשכת הסעד בברלין.י
אוכל לתת אלף דוגמאות שהגרמנים לא השתנו הם רק לא מסוגלים היום לעשות מלחמות.היום הם מתרכזים בבליעה של אירופה כלכלית הטנק והרובה הפכו לשטרות כסף.
האמת שלא צריך להיות מודאגים מהירידה של הישראלים לגרמניה במיוחד לברלין.לדעתי הם נפולת של נמושות שבאו לחיות על חשבון משלם המיסים הגרמני.הרי ישראלי שמגיע לגרמניה לא דובר גרמנית ועד שהוא יתחיל לגמגם בשפה האבלית הזו יעברו שנים לי לקח 15 שנים להבין את הבדיחות על היהודים והטורקים.
רוב הישראלים מה20 אלף שכאילו הגיעו לגרמניה ב3 שנים האחרונות הם הומוהים ולסביות שחיים בגטו במזרח ברלין נפגשים בפייסבוק באתר ישראלים בברלין ומתכננים את מסיבת הגראס הבאה.באמת שלא מובן מה יש להם לחפש בברלין.האם הקונדומים מתפוצצים בארץ.
והכי מתאב אותי לקרוא איך שיש הרבה ישראלים שמספרים שברלין היא גן עדן ובמדינת ישראל הם אכלו מרורים
הנופלת העגומה הזו של ישראלים שמבזים את מדינת ישראל שרצים ברחובות ברלין עם וזלין מטפטף מהאחוריים
גורמים לי לחזור לארץ מולדתי
ואל תשאלו למה אני חי עם הגרמנים הטובים והאמיצים על האדמה שאפר יהודי מרחף עליה עדיין
תמיד חשבתי שאני העונש שלהם על שחיסלו לי את המשפחה באושויץ
אבל מתברר שיש עונש יותר גדול
וזה הישראלים שמגיעים לכאן
ייאלה אני חוזר ארצה!

אספרסו2

New member
יאללה כותבים עם שני ל

יאכלו אותך בארץ בלי מלח,זאת לא ארץ לאשכנזים.

arik7788

New member
אני לא אשכנזי רגיל כשנולדתי שכב לידי תימני

ואל תלעג לי כוון ששכתי ל
אני אומנם אשכנזי אבל אישתי מרוקאית
אומנם ברחה ממני
אבל אני עצבני תזהר

arik7788

New member
זהירות מגלה שאתה פיקח

ואתה בטוח יודע מה ההבדל בין חכם לפיקח

elley

New member

יאללה, תחזור לארץ.

(ותעזוב אותנו בשקט).

סיימת?

יצא לי להכיר בן אדם נחמד מאוד בן גילי שהגיע מגרמניה למרות שאינו יהודי ולא חייב לאף אחד שום דבר, הגיע לישראל והתנדב שנה במוסד לקשישים. פשוט ככה.
בכל הזמן הזה הוא יכל לעשות עוד מיליון ואחד דברים אחרים.

די לטיפשוּת.

דוגן1

New member
מישהו אומר לך לא לחזור ? ...

הערבים, הערסים והדתיים מחכים לך כאן, תעשה חיים.

ואם אתה רוצה לנפוש אתה מוזמן לקחת רכב ולנסוע לסוריה או לבנון, תוך כדי זה שבעודך מקשיב לרדיו שברכב, אתה שומע בחדשות את דברי הטעם של נשיא איראן ויושב ראש מפלגת חיזבאללה הלבנונית. ואם תרצה להחליף למוזיקה תוכל גם לשמוע את יצירות הפאר של עופר לוי, אייל גולן ואבי ביטר.

אני מגיל 21 (שזה כמעט 20 שנה) מת לעוף מכאן לאירופה ובקרוב תהיה לי הזדמנות (לצערי יש המון דברים לסדר בדרך כדי שאנחת שם מסודר מבחינת לימודים, מגורים והכנסה קבועה, אז כרגע אני עדיין תקוע בלבנט).

הודעות כמו שלך רק מגבירות לי את החשק

ואגב, שלא תחשוב שאני מייצג את ה"מיינסטרים" כאן, נראה שגם הדיעות שלי לא פופולריות במיוחד בפורום הזה.

arik7788

New member
אוסיף לך עוד משהו על ברלין

אני כמעט ולא מכיר ישראלי שהצליח כאן יש מעט מאוד ישראלים שאפשר לספור על כף יד אחת שהצליחו
הבעיה בברלין זה יוקר המחיה שכר הדירה גבוה במידה ואין דירה קנויה
האוכל כאן יקר במידה וורוצים לאכול נורמלי
המסעדות יקרות
לסגור כאן חודש ולחיות ברמה נאותה לזוג דרוש לפחות 2500 עד שלושת אלפים אירו לחודש
המשכורת הממוצעת בברלין לעובד ממשלה זה 1500 עד 1700 נטו לחודש
אל תשכח שבכדי להסתדר היום בברלין צריך לדבר ולכתוב גרמנית שוטפת והתחרות מאוד גבוהה
ומבחינה חברתית הישראלים חיים בגיטו חברתי
העולם הזה בנוי לתקופה של חצי שנה עד שנה ואז מבינים שאין כמו בארץ
כל מה שכותבים באינטרנט הישראלים אם תשים לב רובם חיים מלשכת העבודה או הסעד וחלקם בא ללמוד כאן
נכון שאם יש דרכון גרמני אז אפשר לשבת להם על לשכת העבודה אבל תוך חודש או חודשיים ישלכו אותך לטאטא את הרחובות או לנקות בבית זקנים
לאיזה נאצי את הטוסיק.ואם מסרבים לעבוד אז אין כסף.ואם אין דרכון גרמני אלא רק דרכון רומני פולני או אחר אז לא מקבלים שקל תמיכה.כי צריך לעבוד לפחות שנה
בכדי שיהיו זכויות.באמת ידוע לי שלא קל בארץ השמש מכה הערבים כל הצרות שתמיד היו ויהיו
אבל אם תשאל לעצתי.עדיף לאכול לחם ומיים בארץ ולא להגיע לגרמניה.
ואם בכל זאת תגיע יום אחד אתה מוזמן לפנות אלי.ואני אראה לך את הישראלים שגרים בעיר הזאת בדירות על מזרונים בריצפה או באכסניות ואין להם מה לאכול
אפילו כרטיס לשוב ארצה אין להם.בלי ביטוח רפואי .גמורים ומתביישים.
זו התמונה העגומה שיש מתחת לשטח
ואם יש מישהו שיספר כאן שזה לא נכון אז הוא שקרן.
בגרמניה ממש לא קל לחיות
ואם בא איזה מחושש אחד לברלין עם דרכון גרמני ויושב להם על לשכת הסעד אז זה נכון שמשלמים לו את שכר הדירה ונותנים לו 350 אירו למחיה לחודש
וכותב שהכל כאן חלום גן עדן.תביט רק על האצבעות שלו שנעשו שחורות מהטבק הזול שהוא מגלגל.תשאר בארץ זה המקום ליהודים.

דוגן1

New member
אפשר לשאול אותך משהו...

למה אתה כל הזמן סוגר כרטיסים ישנים ופותח כרטיסים חדשים ?

לא יותר נח להשתמש באותו כרטיס של תקופה מאוד ארוכה של בוא נאמר ... חודש ? ...

arik7788

New member
האמת שכחתי את הקוד הכניסה ולא היתה לי סבלנות

אבל האמן לי אני אמיתי

דוגן1

New member
והייתי כותב לך תגובה יותר רצינית בה אני מסביר

לך למה אני לא קהל היעד המתאים לניסיונות המיסיונריים שלך, אבל הפורום הזה לא יוכל להכיל אותה

arik7788

New member
התגובה שלך מסבירה שאתה לא יכול לענות ברצינות

אגב אני לא מסיונר
לא חי בארץ .
ברחתי מתשובות של אנשים מהסוג שלך בזמנו שתמיד חושבים שמישהו כותב משהו בכדי לחפש משהו
נתקלתי במקרה באתר בשם ישראלים בגרמניה ובאתרים שונים באינטרנט שבהם מהללים את ברלין ואכמה טוב שם
אז החלטתי לספר את האמת איך חיים כאן הישראלים.
זה לא אומר שברלין לא עיר יפה נקיה .ואפשר לטייל בה
רציתי רק להוריד את המסך מהאיפוריה של הרבה ישראלים שחושבים שאפשר לבנות בית כלב וילד והם מוגנים מה שלא נכון
לכן תהיה קצת פוזטיבי ותענה אם יש לך מה לומר
בלי התקפה אישית כי אתה לא מכיר אותי או אני אותך
ואם לא נעים לך לקרוא מה שכתבתי אז תמשיך הלאה
בכל אופן שיהיה לך יום יפה

דוגן1

New member
פירשת את תגובתי באופן לא נכון

לא התכוונתי לכך שהתגובה שלי תהיה אגרסיבית כלפיך, אני מבין שישראלים ש"יורדים" זה דבר שמדאיג אותך ואתה פועל בהתאם ואין לי בעיה עם זה. התכוונתי לכך שהתגובה שלי אמורה לתאר את ההשקפות וההזדהויות שלי באופן מפורט וזה לא דבר שמתאים לפורום הזה.

הפורום עוסק בישראלים החיים באירופה ואינו עוסק בניתוח הדברים איתם אני מזדהה. ויותר מכך הודעה כזאת לא תהיה פוליטיקלי קורקט (והנה דוגמא לדבר אירופאי שאני לא אוהב, אתה בטח מתמוגג מאושר, אבל אני לא אוהב את זה רק מסיבות פוליטיות, זה פשוט מעוור ומגביל את האנשים).

אני יכול מקסימום, כדי להבהיר את העניין בשבילך, לנסות לתאר את זה בקצרה:

למרות שדיעותיי הפוליטיות "פרו-ישראליות". בניגוד אליך, מבחינת הזהות שלי, הזהות שלי בעיני עצמי, אינה "ישראלית" ויותר מכך אינה "יהודית".

בשיא הקיצור אני רואה את עצמי כ"אשכנזי, ימני, חילוני". ותפרש את זה איך שאתה רוצה.

אני דור שני למהגרים מאירופה שנאלצו לברוח למזרח התיכון כדי שלא יחסלו אותם בשל היותם "יהודים".

מבחינתי אירופה היא הבית הרוחני ובטח שלא המזרח התיכון, המזרח התיכון מבחינתי הוא המקום המרוחק ביותר ממני מכל המקומות על פני כדור הארץ מכל בחינה אפשרית.

ולא שאין דברים טובים בישראל, ואפילו יותר מכך יש גם הרבה ישראלים שהם "כמוני" במובנים רבים (מלבד העובדה שרובם מצביעי שמאל, אבל גם האירופאים ברובם מצביעי שמאל אז מהבחינה הזאת אין הבדל). וכשאני מסתכל על אותם ישראלים שדומים לי אני מרגיש שגם הם "נמצאים בטעות במזרח התיכון".

אין שום קשר ביני לבין אותו עם מזרח תיכוני דתי שחי כאן ב"ארץ כנען" לפני אלפיים שנה, נכון אולי בגנים שלי יש שרידים גם מאותו עם קדום ונכון שבתקופה שאירופה היתה דתית נראה שאבותיי לא התנצרו אלא המשיכו להחזיק בדת של אותו עם קדום דווקא.

שני הדברים הללו הם חסרי חשיבות לחלוטין מבחינתי.

נולדתי בישראל, אבל עשיתי שירות סדיר, עשיתי מילואים, שילמתי מיסים, הייתי אפילו מעורב פוליטית כדי לנסות לשנות לדברים שאני מאמין בהם. מילאתי את כל חובותיי למדינה שבה נולדתי, אני לא חייב לה כלום יותר. (ולמרות זאת תמיד דיעותיי ישארו פרו ישראליות).

מצבי הכלכלי כאן לא טוב, מבחינה מקצועית בתחום שלי (שלא משנה כרגע מה הוא) המערכת מערימה עלי אינסוף קשיים. ככה שאין לי שום סיבה לא לנסות את מזלי באירופה, תוך כדי שימוש במתנה הנוצצת שקיבלתי מהפולנים (דרכון).

אם אכן המציאות באירופה היא כמו שאתה מתאר אותה בהודעותייך השונות, בכרטיסיך השונים: כל ישראלי שמגיע לגרמניה הופך להומלס ונרקומן תוך שלושה ימים, לאחר מכן הוא מותקף באופן תדיר ע"י גלוחי ראש ניאו-נאצים וכשהם מסיימים עם גופו הפצוע המוטל מדמם על המדרכה, אז מגיעה סיירת של ערבים ותורכים שזיהתה שהוא ממוצא יהודי לפי הריח (למרות שיש לו חזות אירופאית ואין עליו שום סממן יהודי או ישראלי) והמשיכה להפליא בו את מכותיה וכשהוא הולך להתלונן במשטרה אז הגרמנים (שכולם כמובן נאצים ללא יוצא מהכלל) מאשימים אותו וזורקים אותו לתקופת מאסר ממושכת, שם להפתעתו הוא נתקל בכנופיה הנאצית ובכנופיה המוסלמית שתקפו אותו קודם והופך לשיפחת מין שלהם. ובניגוד להומואים שמהווים 99 אחוזים מאוכלוסיית גרמניה ולכן יהנו להיות שיפחת מין של גלוח ראש או תורכי (הם לא רק הומואים יש להם גם סטיות נוספות כמובן), הוא לא יהנה מכך כי בעוונותיו הוא נמשך לנשים.

אם המציאות היא כך, אז אני אגלה אותה כבר שאחיה שם ובטח שאני לא אבטל תכניות בגלל מישהו שכותב הודעות מוטות ומגמתיות בפורום כלשהו.

קיבלת תגובה רצינית ומכובדת, ואגב אם מישהו יתשכנע מההודעות שלך, זה צריך להיות אדם בעל אינטלגנציה נמוכה במיוחד, אבל זה בסדר מבחינתי, אין לי בעיה שתשאיר את הטיפשים המקומיים פה, אני גם ככה לא ממש אוהב אותם (את הטיפשים הכוונה).

ומתנצל מראש מכל מי שנפגע מההודעה במובן כלשהו.

elley

New member
דוגן, אתה לא קולט שהוא טרול?

למה אתה מבזבז עליו אנרגיה? לא חבל?

דוגן1

New member
טרול מבחינת התכנים המופרכים, אבל נראה (לי

לפחות) שהוא פועל מתוך אידיאולוגיה ורצון להשפיע ולא סתם מתוך הרצון להציק נטו שאופייני לטרולים.

אבל אולי אני טועה. ואם כך אתה צודק, סתם ביזבזתי את הזמן, אבל זה לא נורא ממילא העבודה שלי מתבצעת בבית מול המחשב, והכתיבה בפורומים זו מעין חלק ממה שהוא הפסקת מנוחה.

בכל אופן תודה לך על הניסיון לפקוח את עיני במידה והוא אכן "טרול הצקות נטו".

דוגן1

New member
כמה כייף להיות אנטישמי חובב איסלאם...

הרי להיות שמאלני קיצוני זה מדד לרמה גבוהה לא ? (לפחות בעיני השמאלנים הקיצוניים עצמם)

אגב איזה תואר אקדמי יש לך ?

arik7788

New member
יפה כתבת.

יפה כתבת.
אני לא מבין גדול בפוליטקה ועזבתי לפני שנים רבות את הארץ
וביו השורות הבנתי שהחלטת לגור בגרמניה
אני מאחל לך הגירה קלה ושתהיה מאושר ומעושר כפי שנכתב פעם אין נביא בעירו.
העולם קטן ונכון שהרבה ישראלים בארץ שטופי מוח מסיבות שונות ונכון שלא פשוט להתקיים מנטלית ובמיוחד מבחינה כספית אם אין קצת מזל והורים מסודרים
אבל הבעיה היא אחרת ואתאר לך אותה בצורה הכי אובייקטיבית באוצר המילים הדל שלי.הבעיה כרגע במיוחד בברלין שהשתנתה מבחינה קיצונית בגלל הזרים הרבים החיים בה במיוחד הערבים.הם שולטים העולם הסמים הזנות והמעדונים בברלין והם מאות אלפים.המצב הגיע שרחובות שלמים שבמחוזות שלמים כמו גרויצברג ונויקלן שאם תעבור ברחוב לא תדע מה מוכרים בהם הכל כתוב בערבית הם אלימים מאוד כי החוק הגרמני אין לו שיניים והם לא פוחדים מהקנסות הקלים.הם לא מחפשים אינטגרציה
הם הפכו את ברלין לבמה פוליטית ועל כל רפורט הם מאשימים את היהודים.
אילו הית רואה איך שומרים על הקהילות היהודיות בברלין על הגנים ובתי הספר היה נדמה לך שהנה עומד מישהו להתפוצץ.ובגללם הגרמנים הנאצים מצאו אוזן קשבת באוכלוסיה כי הם הוזנחו שנים בפוליטקה.זה דומה לתמונה של שס בארץ.
ובנינו האם אתה חושב שיהיה לך קל עם דרכון פולני.בגרמניה חיים מאות אלפי פולנים שחיים מהיד לפה עובדים בשיפוצים וניקוי דירות.
שלא לדבר על הרומנים הבולגרים ועשרות אלפי הצוענים .ברלין נראת גדולה אבל היא כמו כפר קטן.ואם אחזור לרגע לספר על הישראלים.מצחיק ומעציב יחד לראות מה עושים הישראלים ואיך הם מנסים להתקיים.הם למשל עובדים בעבודות שבארץ לא היו מעיזים לעבוד.והם בקושי גומרים את החודש.והאמן לי להצליח בברלין קשה מאוד
במיוחד אם אתה לא איש עסקים.לא חשוב איך אתה מתאר את המצב הפוליטי דתי ימני שמאלני בארץ.יש לנו בעיה בעולם.פשוט לא אוהבים אותנו כי אנחנו השקר לנצרות.
חבל מאוד שהמדינה לא עוזרת ומשקיעה ביורדים אילו היו רק 20 אחוז ממה שנותנים לבטלנים ועובדי האלילים שחיים על חשבון משלם המיסים אני בטוח שהתמונה היתה אחרת והרבה היו נשארים בארץ .בעוד 25 שנים הבעיה כנראה תחריף כי אז החסידים יהיו הרוב במדינה.בכל אופן אני מאחל לך הצלחה בחול או בארץ.והחשוב שנפרגן אחד לשני.

למעלה