האמת מאחורי התמונה!!

ביילי_007

New member
האמת מאחורי התמונה!!

התמונה הזאת צולמה ליד הר הבית ב6 באפריל. ע"י צלם החדשות רוויארס, שרואים שוטרים ישראלים תופסים ילד ומרוב הפחד השתין במכנסיו, התמונה כמובן מאוד מרגשת ונוגעת ללב. כמובן שפלסטינים נצלו את התמונה למטרות של תעמולה אנטי-ישראלית, גזענית ופושעת, כי הם הבינו את כוחה של התמונה אשר שווה יותר מאלף מילים. הם פזרו ופרסמו את התמונה בכל רשת אפשרית, אימיילים, אינרטנט, וכו.. אבל הם לא פרסמו את התמונה השנייה שמראה שהילד אכן זרק אבנים על שוטרים וחיילים, צביעות של אותם אנשים רשעים שיושבים ברשות הפלסטינית... התמונה נלקחה מאתר honest press - שמטרתו לאמת את המידע שזורם לעולם מידי הפלטסינים, זה ארגון אמריקאי ישראלי.

האמת? הפואנטה...

אני מתעלם לרגע מהשימוש שעשו בתמונה תועמלני הרשות הפלשתינית...זו טיבה של מלחמת יחסי ציבור. אני רוצה להתייחס בעיקר לעניין עצמו. הילד זרק אבנים, נכון. מישהו שאל את עצמו למה? נכון, הוא ´חונך´ על שנאת העם היהודי-ישראלי... השאלה שלי היא מי חינך אותו. התשובה הפשוטה שלי היא שאנחנו חינכנו אותו. אותו ילד, ראה מאז ימי ינקותו עשרות רבות של מקרים בהם השפילו חיילים, שוטרים, או סתם אזרחים-מתנחלים אותו, את חבריו, את משפחתו. החל מהמחסומים וכלה במעצרי שווא. איך סיפר בסוף השבוע האחרון המפקד הפורש של משטרת חברון? אזרח יהודי החשוד בעברה, המקסימום שניתן לעצור אותו בלא שיגיע לשופט, הוא 24 שעות, במקרים מיוחדים ניתן להאריך זאת ל-48 שעות ואילו כשמדובר באזרח ערבי שנעצר על אותה העברה, המעצר הוא באופן אוטומטי ל-96 שעות. ללא משפט. ללא שיתראה עם עו"ד וגם אז, פעמים רבות הוא מובל לבית משפט צבאי... בית משפט שהדבר האחרון שניתן לומר עליו זה שהוא שופט משפט צדק... זו רק דוגמא אחת מני רבות אחרות לסבל, ההתעללות וההשפלה לה הוא "זכה" מאיתנו... אנחנו חינכנו אותו. הפחד הרב בו היה שרוי הנער (הוא השתין במכנסיים. זו לא מטאפורה) היה מוצדק. אנחנו מתעללים בהם. בנערותי הייתי חבר בנוער מאיר (תנועת הנוער של כהנא) וב´זו ארצנו´. גם אנחנו זרקנו אבנים, שרפנו ניידות, אנחנו טופלנו בכפפות של משי. הם מטופלים ביד ברזל. יקירי, פרופורציות. זו מילת המפתח.

חבר´ה...

את הסכסוך הערבי ישראלי אי אפשר לפתור בכמה מילים, בזה אני בטוח.. אין ספק שחיים תחת כיבוש אינם חיים, וכל מאבק שנועד להשתחרר מכיבוש הוא מוצדק. שום טיעון אחר אינו קביל לגבי מי שנולד במחנה פליטים והיה רוצה לצאת ממנו. השאלות הן כאלה: 1. האם לא ניסינו את כל האמצעים שברשותינו, על מנת "לסגור" את הסכסוך הזה בדרך שתסיים את סבלם של הפליטים ותביא לסיום השנאה? האם לא הסכמנו פעמים רבות לפשרות שנראו לנו רחוקות מאד מן הצדק האבדולוטי, ולו רק כדי להתפשר עם גורמים שידענו שהם חזקים מאיתנו? (אני לא מדבר על הפיכתם של הפליטים לאזרחים ישראלים, מפני שאת זה אין באפשרותנו לעשות מבלי לאבד את המדינה היהודית היחידה בעולם. התכוונתי לדרכים שיניחו גם לנו וגם להם להתקיים בכבוד). 2. האם הפלשתינים עשו כל שביכולתם על מנת להגיע לסיום הסכסוך מהר ככל האפשר, ולו במחיר של התפשרות כואבת עם החזקים מהם? האם מטרתם העליונה היא לצאת ממחנות הפליטים ולהגיע למצב שבו תינתן להם הזדמנות שווה לחיות את חייהם כאזרחים בעלי כבוד? שתי התשובות הן "לא", אבל ה"לאו" מן הצד הפלשתיני חזק יותר. לדעתי, הם, בגיבוי מדינות ערב, ויתרו על כל הזדמנות היסטורית להביא לסיום הסכסוך במחיר של פשרה עם הצד החזק, בשל העובדה הפשוטה שרובם מעדיפי "הכל או לא כלום". אז זאת התוצאה: כל עוד אנחנו חזקים ומחזיקים מעמד, להם אין כלום. אבל זה מה שהם מעדיפים, כל עוד אין באפשרותם לקבל הכל!!! מישהו חושב שאני טועה? אם כן, תקנו אותי..

all

New member
אחת ל-

הרבה מאוד זמן, אני נתקל בחשיבה מקורית וניתוח עצמאי של המצב. בדרך כלל אני שומע בפורומים - "ארבע רגליים טוב, שתי רגליים רע" (מושג שגנבתי ממרד החזירים בחוות החיות של אורוול). השמאל עם הססמאות הריקות מכל תוכן שהוא צורח והימין עם ססמאות ריקות משלו. לפני כ-3000 שנים נשאל אחד הגנרלים הגדולים בתולדות יפן (שחכתי את שמו), מהו הדבר החשוב ביותר בניהול מלחמה. האיש ענה - "דע את אויבך", אחר כך הוסיף "לא, זה בעצם הדבר השני בחשיבותו, הדבר הראשון הוא -"דע את עצמך". וכששרון אמר -"עדיף להלחם על גדות הירקון מתוך קונצנזוס מאשר להלחם על גדות הירדן מתוך מלחמת אחים". הבנתי שהאיש מבין את העם שלו הווה אומר -"יודע את עצמו (את העם שלו)". ועם זה מסוגל לעשות כמעט כל דבר כשהוא יודע שהצדק איתו, אך כשיש לו ספק בצדק הזה, רוב האנרגיות מתבזבזות על מלחמות עם עצמו.

היי עופר...

אני חולק עליך לא רק בקשר לתשובה לשתי השאלות אלא גם ובעיקר על הדרך בה אתה בוחן את העניין. - אין חולק על העובדה שאנחנו עשינו מאמץ כלשהו ואף הסכמנו לדברים קשים לנו. - אין חולק גם על העובדה כי הפלשתינית עשו מאמץ עצום מבחינתם כבר בתחילת הדרך כשוויתרו על חלקים עצומים מהחלום שלהם. הם וויתרו על 78% ממה שעבורם נחשב פלשתינה. צרתם (ואולי גם נחמתם) של הפלשתינים שבתחילת הדרך (וכנראה שגם עכשיו) הם לא ממש פוליטיקאים. לשיטתך, גלעד, היה אסור להם לוותר על כל מה שמעבר לקו הירוק כבר בהסכם העקרונות. מפני שבהמשך הדרך, כל וויתור שלהם נוגס בשטח הקטן שנותר מעבר לקו הירוק. מטרתם של הפלשתינים היא לקבל 100% מזכויותיהם המינימליות. להיות עם ריבון בארצו. אתה מדבר על סבל? הם סובלים כבר עשרות שנים...כולנו יודעים שבסופו של דבר לא תהיה לנו הברירה אלא לתת להם את זכויותיהם. עבורם, עדיף לסבול עוד כמה שנים מאשר לוותר על חלק מזכויותיהם עבור חתימה על סיום הסכסוך. וויתור לנצח.

שמע..

לפני כמה וכמה שנים, גם אני הייתי תמים יותר וחשבתי ב ד י ו ק כמוך. גם עכשיו קשה לי לומר שאתה "טועה", מפני שלא מדובר כאן בצדק אבסולוטי אלא בתהליך של פתרון סכסוך פוליטי מהמסובכים בעולם. בכל זאת, טעותך נעוצה בכך שאתה בוחן את העניין רק מתחילת הסכמי אוסלו, ולא מתחילת הסכסוך הלכה למעשה. שטחה של ירדן היה גם הוא חלק מפלשתינה המנדטורית, כלומר הסכמת הפלשתינים להקמת מדינה ריבונית בגבולות 67, פירושה לא ויתור על 80% מפלשתינה המקורית, אלא על הרבה הרבה יותר. כיום, 70% מאזרחיה של ירדן הם פלשתינים למהדרין. ובכל זאת, הרבה מאד זמן (ליתר דיוק מאז ספטמבר 71) לא שמעתי פוליטיקאי פלשתיני שקרא להפלת הממלכה ההאשימית, לא במאבק מזויין ולא בשום אמצעי אחר. במשך שנים החזיקה ישראל בעמדה, ש"שתי גדות לירדן, זו שלנו זו גם כן", וכאשר אש"ף זכה לנציגות באו"ם, לאחר מאמצים אדירים לכך מצד ערפאת, הנוסחה שונתה ל"המדינה הפלשתינית היא ירדן". מידה רבה מאד של צדק יש בעמדה זו, מאחר שלאורך כל ההיסטוריה (עד 1921) היה שטחה של ירדן חלק בלתי נפרד משטחה של א"י. דרך אגב, נשיא סוריה, אסד, ניסה להכניס כוחות צבא לירדן בספטמבר 71, כאשר נשקפה לחוסיין סכנת הפיכה מצד הפלשתינים, בנסיון ברור להשתלט על המקום כמו שעשה בלבנון, אלא שישראל עצרה אותו באיום ברור של הכרזת מלחמה על סוריה. תשאל מה האינטרס? אז ככה: חוסיין (היום זה עבדאללה) שומר על השקט בגבול ישראל-ירדן, (למרות האוכלוסיה הפלשתינית העויינת שבירדן, ולמרות סמיכות הגבולות שלו עם מדינות עויינות ביותר לישראל) ובתמורה לכך זוכה להגנה על שלטונו מצד ישראל והמערב. מדוע לדעתך פירסמו שלטונות ירדן בהבלטה רבה את העובדה שבימים אלו סיכלו נסיון להברחת קטיושות לגדה? האם זה מסייע למעמדם בעולם הערבי? ממש לא. אבל זה כן מסייע להם להמשיך להחזיק בשלטון (הם זוכרים היטב את שרון והתבטאויותיו בקשר לירדן ומדינה פלשתינית..). ערפאת אמר בשנות ה- 70 כי "איננו רוצים שלום אלא נצחון, ונצחון בשבילנו פירושו השמדת ישראל ולא שום דבר אחר". העובדה שכאן לא סומכים עליו ומקשים עליו מאד להשיג את מטרותיו, מקורה בזיכרון ארוך טווח, ולא רק באטימות לסבלם של הפלשתינים. ומדוע לדעתך בחרה ההנהגה הפלשתינית בטרור כאסטרטגיה? טרור הוא השיטה היחידה בעולם שמסוגלת להפיל, ואף הפילה בעבר דמוקרטיות יציבות (כאלה המבוססת על רוב דמוגרפי גדול). שיטה אחרת להשמדת ישראל היא חיסול הרוב הדמוגרפי ששומר כאן על יציבות הדמוקרטיה. מכאן ההתעקשות על "זכות השיבה" עד כדי הפלת הסכם שיכול היה לסיים את סבלם. ההנהגה הפלשתינית רוצה הכל. הכל=השמדת ישראל, ומאוחר יותר השתלטות גם על ירדן. כל עוד לא השיגו את זה- הם מעדיפים לטרפד כל נסיון לסיים את הסכסוך. בעניין אחד אני מסכים איתך לחלוטין - ייתכן שלו הסכימה ישראל כעת לסגת ללא תנאי לגבולות 67, ההנהגה הפלשתינית היתה מאבדת את תמיכת הרחוב הפלשתיני בהמשך המאבק. (זה בדיוק מה שקורה היום לחיזבאללה בלבנון, לאחר סיום הנוכחות הישראלית שם). אבללל, אני סומך על ערפאת שידע להמשיך להרעיב ולהתסיס את עמו כדי שימשיך לתמוך במאבק, עד להשמדת ישראל. משטרים טוטאליאריים מחזיקים את האזרחים כבני ערובה. זכור טוב את המשפט הזה, מפני שזה משפט מפתח בסכסוך הזה..

נגה*

New member
אגודה...

כל הכבוד שאתה מסוגל להיות אוביקטיבי! כן ירבו כמוך!!!!

למעלה