האמת וההזיה

נצחיה

New member
האמת וההזיה

תמיד נדמה היה כי היא חלק מחייך כך הרגשת, הידיעה כי היא שם, ההזיה. באחד מימים אלו הרגיל לכאורה תתבונן סביב בעצים באנשים, בכל תפאורת חייך בנוף הנשקף ובתוככי הדברים בתפישת העולם, באחיזת המציאות ותבין שאותה אמת- מראה היא ואתה כמו עכבר מעבדה בתוך מבוך של מראות דו-צדדיות מחפש אותה מתרוצץ כמעט משתגע והיא שם, מצחקקת והנה נפגשו מבטיכם מבטך אחוז התזזית ומבטה השקוף חייכה, ותתנפץ. רסיסים של אמת ימלאו את שגרתך מנצנצים בשמש קורצים ותחשף ההזיה...... ההזיה- מכל פינה קורנת בצבעים עזים לא משתלבים תגלגל אותך כה וכה סחרור........

נצחיה

New member
המשך------ היום שאחריי.....

והנה כמו לא היה דבר הנוף שנשקף, העצים, האנשים אחיזת המציאות, תוככי הדברים בתוך ההזיה אתה חיי לא מודע אותו העכבר, רק שונתה המעבדה ממשיך כגלגל המתגלגל מתגולל תמיד כעולל עד שנסתם הגולל

the faceless

New member
אישי מאוד וכואב...

אומנם מלווה בציניות קלילה, אך עדיין השאירני פעורת פה ותוהה- האם אכן זו את , נצחיה... א~ה~ב~ת~י מאוד!!!

גמלזקן

New member
נו שוין

אולי תקראי לי גמל זקן ומפגר אבל את זה תעשי ממילא...שיר לעצמך לדעתי. אישית לא מצאתי משהו להאחז בו, וזה לא בגלל שאני לא אוהב שירה או אותך, ולראיה השיר ששלחת לי פעם ודוקא נגע לי הרבה יותר. החיתוך בין אמת להזייה , גם אם זה עניין אישי במידה מסויימת זה משהו מורכב מאוד, ופה לדעתי מדובר על משהו קצת אחר שקשה לי להגדיר אותו בקיצור אז אני אוותר. משהו כמו ההבדל בין ציפיות למציאות מאשר בין הזיה למציאות, אבל אולי אני טמבל ולא מבין שירה, סך הכל גמל, ועוד זקן. ואגב חברים פה אפילו שאני חדש נראה לי מיותר להדביק ציונים, זה לא מריח טוב. התיחסות אישית זה הרבה יותר סביר, אבל מי מאיתנו אלוהים שיכול לדרג ספרות ושירה (או אפילו ``ספרות`` ו``שירה``) כמו את מצעד הפזמונים? תמשיכי נצחיה, מה שתעשי במילא אם אני אגיד או לא. זה נותן לי תחושה שזה בא מבפנים ובלי כל הקוצים והשריונים שקופצים אצלך בחריצים שבין פרוזה לשירה.

*קסנדרה

New member
גמלזקן חביב

גמלזקן אתה חדש בפורום זה, אז הרשה לי להאיר דבר מה.... לפורום זה יש צביון מסויים. בפורום זה אנו מעודדים האחד את השני, הבמה הזו פתוחה לכל כותב ויוצר בסיפור או שירה, וכל אחד מגיב לפי ראות עיניו. ואני גם לא חושבת שיש פסול בזה.... אודה לך, אם תישאר, תגיב, כמובן רק לפי הבנתך. קסנדרה

למעלה