האמת הריקה

mydearudi

New member
האמת הריקה

אני אוהב להקשיב לכול דת או זרם, לאו דוקא להאמין במשהו מזה, והנה משהו לחשוב עליו:

משה יורד עם לוחות הברית שאלוהים יצר: "ויהי, כאשר קרב אל-המחנה, וירא את-העגל, ומחולות; וייחר-אף משה, וישלך מידיו את-הלוחות, וישבר אותם, תחת ההר."(שמות, לב, פסוק יט)
וב-כה: "וירא משה את-העם, כי פרוע הוא". ואז הוא כותב במו ידיו את הלוחות, (דור2.0).
נזכרתי בסרט קונג פו פנדה, בו המורה (מאסטר ~שיפו?) מגלה לדב כי השאיר קלף מגילה מעל המנורה בהיכל הגבוהה, רק למקרה שימות- מותר לדב לשבור (לשבר
) את החותם. מגיע היום והדב
בוכה על לכתו של המורה, למרות מצבו הנפשי הוא מגייס את כוחותיו למאמץ על ועושה את הבלתי יאומן- מגיע לתקרה העגולה ושולף משם את המגילה...
פותח- והיא ריקה!
מחקר התנך מצביע על דימיון רב בין סיפורי התנך לאלו שבמזרח, למשל אגדה בודהיסטית על "המלך הקוף" מספרת על נזיר הססן וחששן וקיבל משימה מבודהה (שכבר סיים את גלגוליו ותקשר לו
וכאלה) שעליו להביא לעמו את 5000 מגילות היסוד של הבודהיזם, הם תחת משמר כבד של פמליה של מעלה. הנזיר מקבל עזרה מ 3 חיות שבפנימיותן נשמות נעלות שנגזר עליהן להתגלגל בחיה
וביניהן המלך הקוף האמיץ- חזק- לוחם. הם צולחים 80+ מכשולים ואלו מכשלים את הנזיר והוא אסרטיבי ונחוש יותר (.. אבל:)
הנזיר מקבל את המגילות במקדש מעוזרי הבודהה, ארזו לו אותם יפה ובתחושת סיפוק, הוא פונה לחזור. אלה שבאינסטינקט של הרגע הוא בודק את "הסחורה" ומגלה..
הן *ריקות*- עד האחרון שבהן!
בטרוניה הוא חוזר ודורש מפגש עם הבוס, שוטח תלונות על שרות הלקוחות הגרוע, תרמית ובגידה בפני בודהה.
בודהה מישיר עיניו אליו ורועם בקולו של הטבע עצמו- "אלו המגילות האמיתיות, הן ריקות, אבל אין בעיה לספק לך מגילות כתובות, *גם* הן קיימות".
הנזיר מודה ואורזים עבורו את המגילות הכתובות (שימו לב- משלוח חוזר 2.0) אותן הוא מדלבר בעצמו לעמו.

בעולם הפנימי החוויה משתנית, ואיתה צליל הדהוד ההויה. האמת היא דינאמית ומתאספת בכול פעם מחדש לידי גילוי צבעוני מרטיט לב אחר. צבירת החוויות לידי אמת לא יכולה להיכתב וברגע שנכתבה- מתרחק הכתוב מהאמת.
צדק הפנדה הקלף הריק מאפשר לו לכתוב את האמת שלו עצמו.. בתנאי שיזכור למחוק מספיק מהר

צודק הפורום שלפעמים שקט כאן,
וה-פייס שכל סטטוס שנכתב זורם- השד יודע לאן לארץ כל הסטטוסים.
טועים הדתות הקלאסיות שחשבו שירדו עם לוח ברית מאבן, כתוב בידי נזירים חששנים והססנים לדראון עולם.
אני אם כך בן- דת "לוחות הברית הראשונים" וחבל שאפילו למספר המקראי לא היה מספיק אומץ להודות בריקות הלוחות.

ינוקא1

New member
יפה כתבת

ולמרות שיפה כתבת , אינני מאמין כלל ב"לוחות ריקים".

אינני חושב שאדם שנשאר "מטומטם" לצורך העניין ללא לימוד וללא שום נסיון להתפתחות , טוב כמו אדם שלומד ומתפתח.
(וכמובן , עם כל הכבוד לאגדות , בודהה עצמו הביא דרך מסודרת שהיא ממש ההיפך מ"לוח ריק".....)

אינני חושב שהמוכר בבאסטה בשוק , הינו אדם טוב יותר מהנזיר.
(כמובן יש פה ושם יוצאים מהכלל).

אני חושב שהאמת איננה "לוחות ריקים" , אלא "לוחות משתנים".

וכאשר בודהה דיבר על "ריק" , הוא לא התכווין לריק כמו "0" , אלא לריק כמו "X" - משהו שאיננו מספר , אך יכול להשתנות לכל מספר.

ובזה אני מסכים איתך במשפט שכתבת -
"האמת היא דינאמית ומתאספת בכל פעם מחדש לידי גילוי צבעוני מרטיט לב אחר"
דווקא הסיפור בתורה מתאר את האמת טוב יותר :

כי היתה אמת שהיתה נכונה לשעתה ("הלוחות הראשונים") , אך היא נשברה , ונכתבה אמת אחרת נכונה ומתאימה יותר ("הלוחות השניים").
ואין לי ספק שגם הם צריכים להישבר יום אחד.

כלומר , קיימת מחזוריות של שבירה ותיקון , שבירה ותיקון , שבירה ותיקון ..... בסופה של המחזוריות מתקבל מעין "חומר דינאמי". הוא נראה כמו "ריק" אך הוא לא.
הוא "משתנה".

ומנסיוני , צריך יותר אומץ וכח לשבור לוחות , מאשר לקבל לוחות.

ינוקא1

New member
די

תבורך

גם על הידע שלך , ובעיקר על פתיחותך ויכולתך לקבל.
אני מקנא בך בעניין הזה .....

ינוקא1

New member
נ.ב.

וזה שהגדרת זאת כ"שמש" , אני חושב שדייקת בכך יותר משאתה יודע.

&nbsp
כי האור הוא "משתנה" שכזה -
לפי תורת הקוונטים הוא לא חלקיק ולא גל , אך יכול להיות גם חלקיק וגם גל.
&nbsp
בסופו של דבר , גם אנחנו צומחים לכיוון האור.

&nbsp
(אני מאמין גם כן ש :
אור = מודעות = הוויה.
וההסבר לכך קצת ארוך).
&nbsp
&nbsp

Mist2

New member
נידמה לי שיש פספוס קטן בדבריך

מגילה או לוח ריקים מתאימים לאותו אדם שהגיע למקום ממנו יכול הוא לרשום עליהם.
עד שהגיע אותו אדם לאותו מקום טוב, היה צורך במגילות כתובות...
המטרה להגיע לאותה מגילה ריקה, היא בעצמה מגילה כתובה...
ורק אחרי שאותו אדם עבר את כל המכשולים ועשה אין ספור מעמצים, רק אז אפשר לדבר על מגילה ריקה...

lightflake

New member
זה גם הבסיס לקוסם מארץ עוץ לא?

הם הולכים לבקש מהקוסם כל אחד מה שחסר לו ובסוף מגלים שהקוסם הוא סתם שרלטן אבל בינתיים בדרך כל אחד גילה שכבר יש לו מה שהוא חשב שחסר לו... יש עוד סיפורי-עם כאלו, שהמסע עצמו נותן את הערך ולא מה שיצאנו לחפש...
&nbsp
&nbsp

Mist2

New member
אבל למה הם יוצאים למסע?

לכל אחד מהם יש מטרה! ללא המטרה הם לא היו מתקדמים.
המטרה של דורותי היא לשוב הביתה, אולי לבית שלה כלומר למקום אמתי שלה.
&nbsp
וזה לא נכון לומר שכל אחד גילה שכבר יש לו מה שהוא חושב שחסר לו, הם רוכשים את הדברים במהלך הדרך, או מיישמים את הפוטנציאל...

מעניין, ראיתי את זה אחרת

עד עכשיו חשבתי שהם "גילו את עצמם" במהלך המסע.
כלומר, הם לא "רכשו" את התכונות שהם חיפשו במהלכו, אלא רק מצאו אותן בתוך עצמם.
התכונה ה"אופיינית" לכל דמות לאורך המסע היא בדיוק התכונה שהיא יצאה לחפש.
ה"מסר" שהבנתי הוא שהם היו כאלה, והמסע עזר להם לגלות את מי שהם כבר.
הוא לא שינה את ה"אופי" שלהם, אלא רק את המודעות לתכונות הקיימות בהם.
גם דורותי הייתה בבית כל הזמן, אבל פשוט חלמה שהיא במקום אחר.
&nbsp
מה שנחמד בסיפורים מסוג זה, זה שניתן למצוא בהם "רמיזה" לכל דעה שהיא :)
רק צריך לבחור דעה, ומשמעות הסיפור משתנה בהתאם...

lightflake

New member
נכון, הם למעשה לוקים באמונות שגויות לגבי עצמם

והמסע מאפשר להם להפריך את האמונות האלו
בעצם עד סוף המסע הם תקועים עם האמונות האלו, למרות שהם פועלים אחרת מהן, רק בסוף מראים להם שהאמונה שגויה והם מתפלאים לגלות זאת (בעזרת הקוסם? אני כבר לא זוכר מה הוא עשה שם, אבל אם כן אז הוא בעצם ה"גורו האמיתי" שרק מראה להם את טבעם האמיתי)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Mist2

New member
את זה לא ניתן להוכיח לכאן או לכאן

לכן הוספתי ורשמתי שהם רכשו... או מימשו את הפוטנציאל.
הרי לא נוכל לדעת האם רכשו או גילו.
זה בדיוק כמו לומר, אנו רוכשים לעצמנו מודעות, או שהמודעות שם ואנו מגלים אותה.
כך או כך, היה עליהם לעשות את הדרך, וזה מה שחשוב.

כמובן שכן

לא רשמתי שהם נשארו אותו הדבר, או שהמסע לא היה נחוץ להם.
רק הצעתי כי המסע היה בכדי להשיג משהו שכבר היה ברשותם.
לפעמים אני מגיע לאוטו בלי המפתחות, אז אני חוזר הביתה לחפש אותם, ואז כשאני לא מוצא אני בודק שוב בכיס, ומוצא אותם שם.
אפשר לדמיין ולומר "אם הייתי מחפש טוב יותר לא הייתי צריך להכנס הביתה".
אבל זה דמיון מוחלט, כי רק כשלונו של החיפוש בבית הביא אותי לחפש שוב בכיס.
הדברים קורים כפי שהם קורים, תמיד מתרחשת תנועה.
לעתים התנועה מובילה למטרה לשמה היא החלה, ולעתים לא.
לעתים, מרוב שאנחנו בטוחים כי המטרה נמצאת רק בסוף הדרך (אצל הקוסם, למשל), איננו עוצרים לבחון את מצבנו הנוכחי, ולבדוק אם כבר הגענו אליה.

ינוקא1

New member
אני מאמין

שהמסע היה כדי להשיג מודעות.
והמודעות לא היתה ברשותם.
&nbsp
בדוגמה של המפתח , אכן המודעות איננה משנה את המפתח.
המפתח כבר ברשותם , והמודעות מגלה להם את זה.
והעיקר היה ונשאר "המפתח".
&nbsp
אך מההתנסויות שלי , אני חווה כי במישור האנרגטי , המודעות משנה את הדבר.
המפתח שאותו באת לחפש בהתחלה כבר לא משנה הרבה.
המפתח היה רק תירוץ כדי למצוא מודעות.
&nbsp
כמו שאול שיצא לחפש אתונות ומצא מלוכה.
&nbsp

mydearudi

New member
נראה לי שהמטרה בגללה יצאו פחות משמעותית

עדיין בעניין האמת הדינאמית או הריקה הכי נכון לומר כרגע (כי האמת דינאמית
) שיש להבדיל בין התוכן לתהליך. בעבודה הפנימית יצאת נכון למסע מצויד בהבנה שהלוח ריק (תוכן) והאמת דינאמית (בתהליך, במסע) היה נכון לשאת עימך סמרטוט רטוב למחיקת הלוח וטוש מחיק לכתיבה. אגב, נזכרתי גם באגדה סופית שמספרת על ספר יקר ומרכזי שעבר גלגולים רבים. כשלבסוף נמצא התפלאו כי מאות עמודיו ריקים פרט למבוא המספר על גלגוליו. בהתגלות אלוהים לאליהו המספר מתאר את ההתגלות כערך כך: ~והנה רעש .. ולא ברעש יהוה.. והנה רוח .. ולא ברוח יהוה.. והנה אש.. ולא באש יהוה.. וקול דממה דקה" רמז לנוכחות האל בדממה..

ינוקא1

New member

אך כנראה שהרעש לפני הדממה הכרחי גם כן ..... אחרת היה מספיק שתהיה רק דממה מההתחלה.....
&nbsp

למעלה