האמת היא...

תמרוטמן

New member
האמת היא...

שאני לא ממש מתעניינת בגרפולוגיה, או לפחות מבינה בזה יותר מדי... :) היכולת לנתח אופי של אדם (בערך) מכתב ידו מעניינת אותי, ואני סתם ילדה קטנה (בת 18) שמסתקרנת לדעת מה אומר עליה הכתב... אין לי איזשהי מטרה של "מה אני אהיה כשאני אהיה גדולה", למרות שזה יכול להיות נחמד לדעת מה ממליץ לי הכתב יד.. :) אני סתם רוצה לדעת מה אפשר להבין מכתב ידי בנוגע לאישיות שלי. מממ.. זה כללי מדי, אבל לא נורא? :) תודה מראש, תמר.

shonshon5

New member
האמת היא?

התייחסות השפה העברית למושג "אמת" בהקשר "נקבי" מהווה עוול נוראי, שערוריה ממש. הרי מן המפורסמות שהגברת חווה, היזיזה של אדם, הביאה אותה בקטע נכלולי לגמרי עם התפוח והנחש. אז עם הרזומה הזה אפשר בכלל לשייך את המושג "אמת" בקבוצת המילים הנקביות? האם הופעל לחץ פוליטי על האקדמיה ללשון? האנמם עדים אנו להשתלחות חסרת רסן של גורמים מיליטנטיים בתנועה הפמיניסטית? ימים יגידו. ולענייננו, תמר יקירתי, אם אני לא טועה, כבר בימי IOL העליזים זיהיתי בך ניצוצות של גאונות, חשיבה קונסטרוקטיבית, שכל ישר ויצר סקרנות מתמיד. תקני אותי אם משהו מזה השתנה מאז... אבי, יועץ רה"מ למדעי הג'נדר ומצלמות דיגיטליות.

תמרוטמן

New member
אפשר להתחיל להתפלסף..

שהאמת היא הדעת. ובגלל שחווה - היצורה הנקבית האהובה על הכל - היא הראשונה שזכתה לה, זה מה שקרה. כמובן שזה שטויות. וביום בו אני אקשיב למורתי היקרה לצילום ואלך ללמוד בלשנות (כי אם לא מתמטיקה.. זו הגישה שלה.. גם כן מורה!)... :) בכל מקרה, תודה רבה.

אלעד2

New member
רק להזכירך ששקר

זה זכר. גם לחץ פוליטי? עברית איננה סתם שפה.

shonshon5

New member
זה נכון, אך לא מדוייק...

...וזאת משום שאת המילה נכון לכתוב "שכר" - והיא אכן בלשון זכר: "שכרי בשנה החולפת עלה בשיעור זניח" "השכר במגזר הציבורי זוחל בהתמדה כלפי מעלה" "רוחמה ירדה על בקבוק טקילה והשתכרה חזק מאד" "בהולנד הוקמה מערכת שכרים נמוכים להגנה מפני הצפות" עברית, באמת לא סתם שפה, להבדיל משפות הערלים הפושטיות.. אבי, יועץ רה"מ ללשון ולאברים פנימיים אחרים.

כשאת רוצה, אבל רק כשאת רוצה את

יודעת להיות מאד רגישה, מתייחסת ומקדישה תשומת לב אישית, מתוך ידידות ? אולי אינטרס ? שניהם ? כדי לשכנע ולרתום לתכניותיך את מתמלאת חיוכים מקסימים, מפזרת רמזים, מעודדת אשליות ? ביום רביעי אני כותב רק דברים טובים.

תמרוטמן

New member
סוף כל סוף ראיתי שיש תגובה. :)

הי, אני רגישה גם כשאני לא רוצה. :) ולעניין השני - מתוך ידידות. אני נחמדה לאנשים (יחס ותשומת לב אישית, זה דבר נחמד, לא?) כי זה נחמד להיות נחמד. :) ושוב - תודה. :)

תמרוטמן

New member
זו לא בקשה שקצת תשנה לי לחלוטין..

את הכתב? כמו לבקש ממני לכתוב ק' נורמלית. כתב גדול זה לא הכתב שלי. :p

למעלה