האמריקאים האלו

stardustit

New member
האמריקאים האלו

ממש מתחילים להמאס עלי. עד לאחרונה ראיתי את הצדדים החיובים בהם, למרות שהייתי מודעת לצדדים השלילים. וכעת אני לא יכולה לראות מעבר לדו הפרצופיות, האינטרסנטיות, החומרניות, הלקקנות, הראש הקטן, זוית העולם הצרה, הצדקנות, אפקט העדר. ואגב, אם פעם חשבתי שרק בארץ יש את תופעת ה"סמוך", מספר מקרים שקרו השבוע הוכיחו לי שלא רק שגם כאן זה קיים, אלא פה לוקחים את ישראל בגדול. כמובן, כל אחד ראש קטן, וכל עוד אי אפשר להאשים ספציפית אותך, כל הפאשלות יכולות להתרחש (והן אכן מתרחשות) ולאף אחד לא איכפת. הרי "זו לא אשמתי". ואת הכל הם מנסחים בצורה ערמומית וחלקלקה, שיהיה ברור שהם נורא רוצים לעזור, אבל הם רומזים שבעצם לא ינקפו אצבע כי זה לא האחריות שלהם, והם שולחים רמז עבה מאוד לאחראי בעיניהם.והוא כמובן מצבע בדיוק אותו הדבר. באמת נמאס כבר

Guy K

New member
ברור

הרי האמריקאים כל כך התרגלו להיות ברגים קטנים. מה אכפת להם שהם יכולים ללכת את הצעד הנוסף כדי לעזור, זה לא בהגדרת התפקיד שלהם.

greeneyes3

New member
מעניין שאת לא מעיזה לספר סיפור מלא!

אלא משתמשת ברמיזות והשמצה כללית של עם שמונה בערך 300 מיליון אנשים..... מי חייב לך משהו? תסבירי איזה צפיות היו לך(מאנשים? ומהחיים?)....שמישהו לא עמד בהם.... אישית אתן לך את המנטליות ואת הפילוסופייה האישית של שמוליק.... שמוליק לא מצפה לכלום מאף אחד.... שמוליק בונה את כל מערכות האנוש האישיות שלו,כל יום מחדש,עם כל אדם שמהלך על פני אדמות.... כך שאני עושה RESET לכל....לא רק לזיכרון של המחשב לפעמים. אמנם אני לא שוכח מי סירב עזור....רק כדי לדעת עם מי לא לבזבז את זמני בעתיד....בצפיות שוא ממנו או ממנה.... וגם עבור להתנהג בהתאם כאשר הוא או היא יצטרכו עזרה.....(החיים הם נורא ארוכים ויש להם נוהל כזה שכולם נפגשים שוב על אותם הנקודות שנתקלו בהם בעבר) פרינציפ ה...NEXT..עובד כאן יופי! כי על כל אדם עם אופי חארה....יש 20 או 30 עם לב טוב ,נוח ושיעשו הכל עבורך בעבור חופן דולרים (10 דולר לשעת עבודה משלמים פה לפועל שיעשה כל עבודה פיסית....) ולפעמים אפילו בחינם,כי היית זקוקה לעזרה.... אז ספרי לנו סיפור חמודה.... מבטיח לך... שבסוף יתנו לך להאמין שיש עדיין אנשים טובים ביבשת אמריקה הנהדרת הזאת.... שמוליק

shiri boston

New member
באמת??

האם הם יותר תחמנים? חצופים? גסי רוח? נדחפים לאנשים ולדברים שלא שייכים להם? שלא לדבר על נדחפים בכלל... , קנאים? אינטרסנטים? חומרנים? גנבים? מהישראלים????

roy269

New member
באמת??

מעניין שאת לא מעיזה לספר סיפור מלא! אלא משתמשת ברמיזות והשמצה כללית של עם שמונה בערך 6 מיליון אנשים..... מי חייב לך משהו? תסבירי איזה צפיות היו לך(מאנשים? ומהחיים?)....שמישהו לא עמד בהם.... אישית אתן לך את המנטליות ואת הפילוסופייה האישית של roy269.... roy269 לא מצפה לכלום מאף אחד.... roy269 בונה את כל מערכות האנוש האישיות שלו,כל יום מחדש,עם כל אדם שמהלך על פני אדמות.... כך שאני עושה RESET לכל....לא רק לזיכרון של המחשב לפעמים. אמנם אני לא שוכח מי סירב עזור....רק כדי לדעת עם מי לא לבזבז את זמני בעתיד....בצפיות שוא ממנו או ממנה.... וגם עבור להתנהג בהתאם כאשר הוא או היא יצטרכו עזרה.....(החיים הם נורא ארוכים ויש להם נוהל כזה שכולם נפגשים שוב על אותם הנקודות שנתקלו בהם בעבר) פרינציפ ה...NEXT..עובד כאן יופי! כי על כל אדם עם אופי חארה....יש 20 או 30 עם לב טוב ,נוח ושיעשו הכל עבורך בעבור חופן שקלים (010 ש"ח לשעת עבודה משלמים פה לפועל שיעשה כל עבודה פיסית....) ולפעמים אפילו בחינם,כי היית זקוקה לעזרה.... אז ספרי לנו סיפור חמודה.... מבטיח לך... שבסוף יתנו לך להאמין שיש עדיין אנשים טובים בישראל הנהדרת הזאת.... roy269

greeneyes3

New member
הבחור צודק במאת אחוזים! יצר האנוש..

הוא די דומה בכל מקום או מדינה דמוקרטית.... הסיבה שאני מעלה את אלמנט הדמוקרטייה,היא בגלל שבמדינות שהמשטרים הם טוטליטריים....הלשנות,הפחדה וסכנה אישית לחיי ועתיד אדם תלוייה בהתנהגות שלו כלפי הרודנים שבעמדת הכוח באותן המדינות.... בארץ זה די דומה לארה'ב... רוי צודק....... ואיך הולך הביטוי???(בעניין השוני הקטןבגיאוגרפייה ובעניין השולי של ארה'ב ומדינת ישראל...) ובעניין אחר..... IMMITATION IS THE HIGHEST FORM OF FLATTERY
לא ידעתי שיש לי מעריצים............ שמוליק

Michal7

New member
צודק!

הדבר הכי גרוע זה לעשות הכללות. אמנם זה מאוד נוח אבל זה בהחלט עושה עוול לאנשים בקבוצה שמבצעים עליה את ההכללות. וכמובן יש את האמרה: WHAT GOES AROUND COMES AROUND, "ותחשבו על זה"...
מיכל פניקס, אריזונה

shiri boston

New member
הבהרה../images/Emo12.gif

קודם כל, לא אני זו שעושה הכללות... אני לא חושבת שזה נכון לעשות הכללות לגבי מה שהיא אמרה ולגבי מה שאני אמרתי, רק ההבדל הוא שמה שאני כתבתי היה רק למטרת השוואה לדבריה (כמו מראה), שכמו שאומרים שהישראלים זה בלה בלה בלה .... מכאן שלא ניתן להכליל הכללות, ותמיד יש יוצאים מהכלל, כמו אצל הישראלים כך אצל האמריקאים. מקווה שהפעם הצלחתי להסביר עצמי טוב יותר.

shaltomato

New member
ואני כן רוצה להכליל

אני כן רוצה להכליל ש95% מהאמריקאים הם ראשים קטנים שמעודדים בינוניות. היחידים שמצילים אותם זה כמויות הזרים האיכותיים שיש להם מהודו, סין, קוריאה וכו...

sashkashurik

New member
המקרה.

אומנם אני לא סטרדאסטית, אבל גם אני עובדת עם אמריקאים לרוב, ויש לי ויש לי מה לספר עליהם. אז ככה, קודם כל אני עובדת בספריה. במחלקה שלנו שנקראת PUBLIC SERVICES עובדים מספר אנשים. אני - ישראלית, בחור די מבוגר כבר מקרואטיה, הבוסית האמריקאית שלי, עוד אחד אמריקאית, בחור שחור, בחור אמריקאי לבן לגמרי (חתיך וגבוה), ועוד בחורה אמריקאית וגבר אמריקאי. פלוס יש כמה וכמה סטודנטים והם לרוב מכל מיני ארצות שרק אפשר לעלות על הדעת. אצל כל אחד (חוץ מהסטודנטים) יש משרד - מין קוביה כזאת, וכמה פעמים ביום אנחנו אמורים לצאת בחוץ לעבוד על הקהל. אנשים עובדים 8 שעות ביום, הבחור האמריקאי החתיך הלבן והגבוה עושה את מערכת השעות מי ייצא לעבוד. כי בפנים בדרך כלל בכלל לא עושים שום דבר, אלא גולשים בכל מיני פורומים.
ככה להעיף מבט על מערכת השעות - רק אני והבחור מקרואטיה לרוב עובדים. וגם הסטודנטים. הבחור הגבוה והחתיך מצהיר שהוא שונא לעבוד בזה שהוא לא שם את עצמו אף פעם לתורנות. כשהוא שם אנשים אמריקאים, הם ישר באים, מחפשים תירוצים למה הם לא יכולים לעבוד כרגע, ומבקשים שאני (או הבחור הקרואטי) יחליפו אותם. וכמובן הסטודנטים, אין להם זכות דיבור, הם בכלל שמחים שהם עובדים, אז הם לא מתלוננים. הבחור הגבוה והחתיך והאמריקאי, הוא פשוט בלתי נסבל. הבן אדם לא עושה שום דבר במשך 8 השעות שהוא עובד, חוץ מלעשות את מערכת התורנות שלנו. חוץ מזה, שהוא אף פעם לא נשאר 8 שעות כמובן, אלא בא שעה-שעתיים באיחור, והולך איזה חצי שעה לפני הזמן. אף אחד לא רוצה להתעסק איתו, כי כל פעם שמשהו לא לרוחו, הוא פשוט מתחיל לצרוח עליך. התלוננתי פעם לבוסית שלי שהוא שם אותי יותר מדי פעמים לעבודה עם הקהל, היא אמרה לי שהיא לא רוצה לדבר איתו (כי היא מפחדת ממנו?) ושאני אדבר איתו לבד. דיברתי, הוא נאנח משהו, התחיל לשים אותי פחות, אבל עם הזמן שכח על מה שדיברנו ושם אותי לשם כל הזמן. זה הכל - מקרה פרטי ובודד על אמריקאי ממוצע שלא עושה שום דבר ולא רוצה לעשות שום דבר.

מקום עבודה שלא מרוצים בו...

למה לסבול במקום שאת לא נהנית בו למה להיות שם כל יום 8 שעות הרי המצב לא ישתפר מחר והחתיך לא ישנה את התנהגותו תמצאי לך משהו אחר שבו את שולטת בחייך ובסביבת עבודתך

sashkashurik

New member
תשמע, ביקשו לספר מקרה

על "האמריקאיות" של האמריקאים, אז סיפרתי. כמובן שאני מחפשת עבודה אחרת, אבל חשבת על אפשרות שאולי אין עבודה? באמת אין שום דבר, ובלי עבודה אני לא יכולה להישאר. זאת התשובה....

shaltomato

New member
כן

שירי , אני פה לא מאתמול וזה מדהים שהיום יותר מפעם אני רואה שהם חארות לא קטנות. ראשי נצנץ ומעודדי בינוניות

stardustit

New member
ברור שאתם צודקים..

אבל יש לי כבר הצטברות של מספר מקרים לאחרונה שאנשים גילו את התכונות ה"אמריקאיות". אז אסור לעשות הכללות, וברור שרוב האנשים נחמשים, אבל אתמול הייתי כבר כל כך מעוצבנת על התופעות המרגיזות הללו (לא שבארץ אין תופעות מרגיזות, אך להן אנ י רגילה). בכל מקרה, לאחר שיחת מוטיבציה, אני מקווה שזה עבר לי...

למעלה