האמריליוס בגינתי

היכן ניתן להשיג?

את הזן היפיפה הזה?? אני מעוניין המון זמן לגדל את הצמח אך איננו יודע את התנאים של הצמח. על כול מקרה אודה לך אים תאמר לי היכן משיגים את הצמח הזה.

אייל האם כול האמרליוס פורחים בחורף

אני משוגע על הצמח הסופני הזה!הוא מדהים ביופיו במשתלות ראיתי תערובת של לליום בצבעים מזעזעים(צהוב ,כתום) האם מדובר באותו הצמח?

raya

Well-known member
אמנם אינני אייל... אבל הצמח בתמונה איננו ליליום, אלא אמריליס בלדונה או צמח בשם נרינה. גם אצלי הוא פורח כעת, קודם יוצא גבעול עם הפרח, ואח"כ יוצאים העלים. בכל משתלה/סופרמרקט/הום סנטר/אייס במדור הפקעות ניתן למצוא אותו. בהצלחה רעיה

מוטי בר

New member
לא סער. מדובר בצמחים שונים לגמרי.

ליליום(שושן),נשתלים בחורף ופורחים בקיץ ובצורה שונה לגמרי. גבעול הפריחה עם עלים עד לגובה של מטר וחצי כמו בשושן צחור,והפרחים מסודרים לסרוגין על התפרחת. הפריחה היא סיום עונת הצמיחה בעצם, כמעט. הבצל דמוי קסקסים כדוגמת ארטישוק, עד קוטר של 5 ס"מ. לעומתו: האמריליס,היפיאסטרום, נשתל באביב ופורח בחודשי האביב והקיץ, ולפני הופעת העלים. העלים צרים וארוכים כמו סרגלים, ועמוד הפריחה ערום מעלים והפרחים מחוברים כולם לאותה הנקודה בגבעול.בדרך כלל עד חמישה פרחים בתפרחת. הפרחים ענקיים בזנים השונים ומאוד ריחניים, צבעים מלבן ועד אדום כהה. הבצל מורכב מגלדים כמו בצל רגיל ומגיע בבגרותו לגודל עצום של מספר ק"ג, ולקוטר של מעל 20 ס"מ. שני הצמחים הם צמחי בצל ומתרבים הן בריבוי וגטטיבי והן בריבוי מיני.

greenthumb

New member
ואני חשבתי

שהשושן הלבן והריחני שאת פקעותיו ניתן להשיג אצל אסא ויודפת, הוא בכלל שושן הפסחא ולא השושן הצחור.

לארי

New member
../images/Emo45.gif פריחה יפהפיה, ונכנסה לגלריה

-המשך לשלוח תמונות יפות כאלו.

האם פיספסתי את מועדי הפריחה?

של האמרליוס בלדונה??כלומר אים אשתול השבוע הוא יספיק לפרוח או שזמן הפריחה הוא חודש ולא יותר? ולאיזה גובה הוא מגיע ? והאם אזור של שמש יתאים לו,או דווקא צל? ועוד שאלה בנושא פקעות האם יש דרך לאלץ פקעות של צבעוני לפרוח ביחד כלומר באותו הזמן או שזה בלתי אפשרי? ומה -פורח ראשון האם הסייפן או הצבעוני?

למעלה