האמפריה העותמאנית!

האמפריה העותמאנית!

צריך לדעת כשאלה רק את הבעיה המזרחית או שצריך גם לדעת את עבדול חמיד והתורכים הצעירים?

חן1

New member
צריך לדעת

א. את תקופת שלטונו של השולטן עבדול חמיד השני. ב. המניעים וגילויי המעורבות המדינית, הצבאית והכלכלית של מעצמות אירופה באימפריה העותומנית. ג. מהפכת הטורקים הצעירים: מטרות ודרכי שלטונם.

danygirl

New member
האימפריה העותומאנית ../images/Emo92.gif

מישהו יודע מה צריך לדעת על האימפריה הזאת בכלל? צריך ללמוד יותר על עבדול חמיד? או על התורכים הצעירים? האם יהיו שאלות כמו ספר כל הידוע לך על נפילתה על האימפריה העותומאנית וכאלה?

vannessa

New member
האימפריה העותמאנית...

חבר´ה... יש לי הועה חשובה בשבילכם... חברה טובה של המורה שלי להיסטוריה היא איכשהו קשורה לעישיית המבחנים שם ובלגן... בקיצור בבגרות השנה יתמקדו יותר באימפרייה העותמאנית ובעלייה השנייה...! תקרעו את התחת שלכם על זה... ותמיד תתחילו במושגים... אם תלמדו את כל המושגים יש לכם כבר 40 נק´ בערך... בהצלחה לכולם.... ונסה!

ויקי16

New member
לאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא לא לא לא אימפריה עותמנית!!!! למה להרוג אותי??? אני יודעת כבר את הרצל ואת העלייה הראשונה בערך... הטורקיה הזאת לא נכנסת לי למוח בכלל... עלייה השניה זה בסדר...

ויקי16

New member
אני לא יודעת טוב שום דבר..

רק קראתי את כל החומר פעם אחת צתוך האתר של אורי צמח. ואני אלך עוד מעט לקרוא שוב. מושגים אני יודעת בערך, ומחר בבוקר אחזור עליהם. ובמבחן אני מקווה לזכור כמה שיותר ולרשום כמה שיותר...ולא לשכוח דברים. ובעיקרון, התקופה השניה, לא למדתי נושא, אז זה די מדאיג... וגם התקופה השלישית זה די חלש אצלי - אני יודעת רק את העלייה השניה, בלפור, סייקס פיקו, ומקמהון...את הנקודות של וילסון וסיום המלחמה אני יודעת בערך - ממש לא ברמה של לענות את שאלה בבגרות...ואני מאד מקווה שהשאלות לא יתמקדו בזה... ובתקופה הראשונה אני יודעת די טוב עד הקטע של קניית הכהונה... אז בהצלחה לכולם
ותשאלו שאלות בבקשה...ככה לומדים...

האימפריה העותמנית

צריך ללמוד שלושה נושאים: שלטונו של עבדול חמיד השני-בין שמרנות לרפורמות מעורבות המעצמות באימפריה העותמנית מהפכת התורכים הצעירים

למעלה