האמנם פטריה עקשנית??

Nuli77

New member
האמנם פטריה עקשנית??

אוף אני לא יודעת כבר מה זה, לפני שבועיים רופא עור אבחן לי פטריה על שתי הפטמות וקיבלתי דרמקומבין. מרחתי את זה בערך 10 ימים, בהתחלה פעמיים ביום ואחכ פעם ביום ועשה רושם שזה עבר. עכשיו אני רואה ששוב מתחילות לי טבעות אדומות סביב הפטמות וגם פצעונים פצפונים אדמדמים וקצת מגרד (אולי מזיעה?). בקיצור, אין לי מושג מה זה, יכול להיות ששוב חוזרת הפטריה?? איזה ייאוש, מה אני עושה? לחזור למרוח את המשחה הזאת?

מינימי2

New member
האם התינוק טופל במקביל?

אם לא, ייתכן שהתרחשה הדבקה חוזרת. בן כמה התינוק?

האמנם פטריה עקשנית??

אולי שווה להגיע לאודים לד"ר מירי לייבוביץ. היא תוכל לסייע לך אם באמת המצב דורש טיפול מיוחד. לצערינו, מרבית רופאי העור לא מבינים במיוחד בהנקה ונותנים לפעמים תרופות חזקות שאינן מתאימות בהנקה. שווה להרים טלפון ולהתייעץ איתה. תרגישי טוב!

Nuli77

New member
תודה על התגובות ותשובות..

התינוק בן חצי שנה, בעקרון רופא הילדים אמר שיש אצלו משהו ממש לא רציני ונתתי לו אורל ג'ל בערך יומיים-שלושה...אולי זה לא הספיק? איך אני יודעת אם להתחיל למרוח שוב את שנינו?... לגבי ד"ר ליבוביץ באודים, הייתי שמחה מאוד להגיע אליה ולפתור את העניין אך לצערי הרב זה קצת בעייתי מבחינה כלכלית (פגישה עולה סביב 500 ש"ח)...אם יש עוד אפשרויות אשמח לשמוע....

מינימי2

New member
ממשיכה...

האם ההנחיה לטפל בתינוק 3 ימים הייתה של הרופא? והאם עכשיו יש עדות לפטריה בפה שלו או באזורי החיתול ? קיימות פטריות עקשניות אך המאבחנות הטובות ביותר לפטריה בשד הן יועצות הנקה... בפטריות עקשניות צריך לעיתים לנסות טיפול במשחות חזקות יותר, אך אינני יודעת אם זה המצב אצלכם. ייתכן שהבעיה הייתה בדרך הטיפול. יש יועצות שגובות תשלום פחות גבוה, נסי לברר דרך הרשימה הזו.... באיזה איזור את גרה? http://www.amyshapira.com/default.asp?id=15 כמו כן יש יועצות הנקה בחלק ממרפאות קופת החולים, נסי לברר בקופה אליה את שייכת (ובררי אם היועצת היא מוסמכת IBCLC). טיפול נפוץ מאוד לפטרת בשד הוא דקטרין - מורחים שכבה דקה (שלא יישאר חומר לבן) אחרי כל הנקה ואין צורך לשטוף לפני ההנקה הבאה. במקביל מטפלים בתינוק באוראל ג'ל... נסי לשאול אצל דר ליבוביץ לגבי הטיפול התרופתי. http://www.livecity.co.il/site/detail/forum/forum.asp?forum_id=2342&depart_id=30099

Nuli77

New member
תודה רבה על התגובה המהירה!

האמת שלא נראה לי שיש לתינוק משהו, אבל קצת קשה לי לראות, רופא הילדים בהתחלה בכלל לא ראה שום פטריה ואחכ אמר שיש משהו קטן אז שאני אמרח "כמה ימים" עד שיעבור... אני גרה ברעננה, שייכת לכללית ואין במרפאה שלי יועצת מוסמכת אבל אני אבדוק ברשימה שצרפת ואפנה ליועצת, אני מעדיפה אבחון מקצועי באמת ולא להתחיל שוב עם המשחות שיש לי ושבסוף זה לא יעזור... שוב תודה, אתן באמת מקסימות פה...

מינימי2

New member
באזור שלך

דוריס ספרר מומלצת... לא יודעת לגבי מחיר. בהצלחה

Nuli77

New member
../images/Emo41.gifעדכון וגם ../images/Emo53.gif...

טוב, אז דיברתי עם דוריס והיא אומרת שאינה יכולה לעזור לי באבחון פטריה והיא תפנה אותי לד"ר ליבוביץ... ככה שהגעתי לאותה נקודה בעצם... איך זה יכול להיות שיש בערך 2 רופאים שמבינים בהנקה בכל המדינה?? זה מתסכל אותי כי אני לא יכולה להרשות לעצמי את הפגישה עם דר ליבוביץ ואני לא יודעת מה לעשות - להתחיל מהתחלה את הטיפול עם המשחה של רופא העור? למרוח משהו אחר? ללכת לעוד רופא עור שלא מבין?... אוף.... תודה וסליחה על הקיטור.....

מללנ

New member
מבינה את קשייך

אבל... דבר ראשון, מניסיון, אין כמו ד"ר ליבוביץ, היא שווה כל גרוש. היו לי קשיים רבים לפני מספר חודשים והיא היחידה שיכלה לעזור לי ואני לא היחידה. היא ממש צופה בהנקה ומקדישה זמן רב ולא רק מסתכלת על הפטמה ומחליטה. גם לי הייתה התלבטות לגבי הסכום, אבל ללא ספק שתמ"ל עולה יותר ולפני שנשברתי, כאמור הלכתי אליה וזה הצליח. וסקופ קטן, יש בנות שהצליחו מלפנים משורת הדין ולאחר מאבק לקבל החזר מקופת חולים על הביקור. זאת מתוך הרעיון שברשימת המומחים של קופת החולים אין מומחה להנקה ולמי לפנות. שווה לנסות.תרגישי טוב

Nuli77

New member
תודה!

אני אחשוב על זה.. פשוט אני רק צריכה אבחון, זה לא פגישת ייעוץ של שעה וחצי, ההנקה עצמה בסדר גמור כבר חצי שנה... אז חבל שאין אפשרות לפגישות קצרות יותר בתשלום קטן יותר... כרגע לפי הברורים שעשיתי, קופ"ח מחזירה 45 ש"ח על כל ביקור, שזה מגוחך לגמרי....

אפרת_ח

New member
יש רופאת עור שהיא מדריכת הנקה

בואי לפורום הנקה 317 לשאול על פרטים עדכניים שלה
הטעויות באבחון של פטריה הן הרבה פעמים במקום שבעצם יש בעיית תפיסה, ומה שמכאיב זה התפיסה השגויה.

מינימי2

New member
אוקי...

מבינה מאוד את הקושי הכלכלי
זה באמת לא קל... אולי תנסי להתקשר למרפאה של אסתר בביח ליס ובררי לגבי עלויות... מאוד כדאי שיועצת הנקה תבדוק, תאבחן ותיתן הנחיות מתאימות. בנתיים - לא יודעת מדוע הרופא בחר לתת לך דוקא דרמקומבין אך זו משחה שלפי דר ליבוביץ יעילה. את יכולה לנסות מספר דברים: - למרוח תמהיל חומץ במים (כף חומץ לכוס מים) מספר פעמים ביום על הפטמה - לאוורר את הפטמות כמה שאפשר - למרוח משחה (לא יודעת לגבי דרמקומבין בשימוש חוזר או ארוך... אולי תשאלי בפורום של דר ליבוביץ בנושא או שתנסי למרוח דקטרין לאחר כל הנקה בשכבה דקה. - במקביל טפלי בפי התינוק (גם אם אין עדות לפטריה הוא צריך לקבל טיפול בדקטרין אורל ג'ל - לפי דר ליבוביץ נותנים רבע כפית לתוך הפה וזה כבר מתפזר לבד. תבדקי עם רופא הילדים או עם דר ליבוביץ את נושא הכמות הוודאית לגיל התינוק). הטיפול אמור להימשך כמה ימים לאחר העלמות הפטריה כדי למנוע שגשוג מחודש. אם יחול שיפור תוך יומיים שלושה את בדרך הנכונה. אם לא יחול שיפור לא נראה לי שיש מנוס מחזרה לרופא עור או מפניה ליועצת הנקה מוסמכת....

Nuli77

New member
תודה את פשוט מקסימה!

התגובות שלך כל כך מפורטות ומושקעות.... בעצם לפי מה שדוריס אמרה יועצת הנקה לא תוכל לעזור לי...כך שאני לא יודעת אם יש טעם לברר אצל עוד יועצות... אני אנסה את הדברים שהצעת, אולי הפעם אמרח דקטרין רגיל - אם הבנתי נכון אין בעיה למרוח את זה מספר פעמים ביום מבלי לרחוץ את הפטמה לפני ההנקה? שאלתי בפורום של דר ליבוביץ ועדיין לא קיבלתי תשובה..ממתינה בסבלנות ואני מקווה שזה יעזור כי ממש לא בא לי לחזור לרופא עור שלא מבין בהנקה, זה רק מלחיץ אותי עוד יותר..

מינימי2

New member
../images/Emo142.gifשמחה לעזור

דוקא יועצות הנקה הן המומחיות באבחון פטריות שד... לא יודעת למה דוריס לא יכולה לעזור. הייתי מבררת אצל אסתר או אצל יועצת נוספת. דקטרין מורחים לאחר כל הנקה בשכבה דקה (שישאר רק ברק של החומר על הפטמה) ואין צורך לשטוף לפני ההנקה הבאה. אם לתינוק אין סימני פטריה בפה ניתן לתת לו מעט אוראל ג'ל בכפית לפה 2-3 פעמים ביממה לפי דר ליבוביץ. אם יש לו פטריה ( זה יכול להראות כמו שכבה לבנה על הלשום, נקודות לבנות בחלל הפה... רופא הילדים יוכל לאבחן) אז הטיפול יהיה לאחר כל הנקה, שוב, לפי דר ליבוביץ. גמני מקווה שיעזור ויעבור

Nuli77

New member
ועדכון אחרון...

קיבלתי תשובה בפורום של ד"ר ליבוביץ. היא אומרת שהטיפול היה כנראה קצר מדי, אבל שאם זה עזר אני יכולה לחזור עליו שוב וזה מה שאני הולכת לעשות...אז תודה לכולן על התגובות והעידוד! מקווה שזה יהיה מאחורינו בקרוב..

למעלה