האממ

10shosh

New member
זה לא מה שהיא או אני התכוונו

העיניין הוא שכמו שאתה אומר אם נתנזר מהכל לא נגיע רחוק ונשבר מהר מאוד יש להתאים את הסוכרת לאורך החיים שלך ולא להפסיק לחיות כדי להתאזן. אם אתה טיפוס של לילה ולא בוקר ניתן להתאים את המינונים לכך. אם אתה ספורטאי כנ"ל. אם אתה לא יכול בלי מנת גלידה ליום, כמובן שלא כדאי לאכול את כל החבילה, אבל עדיין גם לזה ניתן למצוא פתרון. כמובן שהדבר קל יותר לסוכרתיים מסוג 1 מאשר 2 הדוגמא הכי טובה לעיניין זה ראם נהג המרוצים הסוכרתי שעוסק בספורט מאוד דורש אבל עדיין מצליח לשמור על איזון (או לפחות זה מה שהוא טוען- לא בדקתי

מחשבות

New member
קראתי ואני כל כך מסכים למרות שאני

סוג 2, אבל מאובחן חדש ובינתיים ללא תרופות, רק פעילות גופנים ודיאטה. גם קודם לא טרפתי אוכל במיוחד והייתי רזה תמיד ועכשיו גבעול. עכשיו אני כבר בכלל לא מוצא מה לאכול. שימו לפני מגש בקלאווה והיה מגש. עכשיו אני כבר לא אוכל מה שלא ממש טעים. התחליפים הם שיא העליבות ואני ממש לא מבין איך חברות המזון הגדולות לא יצאו בליין לסוכרתיים, שזה קהל שבוי בלי יכולת חילוץ ושחרור. מיליונים היו עושים מזה. אולי אנחנו נעשה משהו בנדון? יש למישהו רעיון למשהו מתוק שלא מתים ממנו מיד ביסורים קשים במיוחד ונשלחים ישר לגהינום?

מחשבות

New member
אני בן43, גובה 170, משקל כ-60 ק"ג.

אין לי גלוקומטר ואני לא מוכן להתחיל לאכול כדי לצאת מיד לפעילות גופנית. מה זה, החטא וענשו?

10shosh

New member
משום מה ההודעות לא קופצות כאן

ככה שלא שמתי לב שענית אז סליחה על חוסר ההתיחסות נכון סוכרת זה לא מתמטיקה ויש הרבה גורמים סביבתיים שמשפעים מבלי שנדע. ו"הפתעות" הן בהחלט הצד היותר מבאס של העניין אבל גם איתן ניתן להתמודד לבדוק את המצב לפני השינה להכין לך תמיד "עזרה ראשונה": סוכר, משקה ממותק, טבליות גלוקז, מה שעובד עליך -ולפני שאתה יוצא לעזור לדחוף אוטו או לשחות בים לא יזיק איזה ארטיק שוקו וניל אחד. ואכן ככל שאתה מאוזן יותר סכנת ההיפו גבוהה בהרבה אבל מבחנתי זה "שווה" את זה לטווח הארוך. לגבי המשאבה דווקא לפניה היה ה-A1C שלי 5.8 אחריה זה עלה לוקח זמן להתרגל לפעולה וגם איתה אני מסוגלת להגיע לרמות מאד נמוכות (ועיקר הבעיה זה שאני חייה מציון עם רמות של 40). אבל הכי חשוב זה לא לקחת שום דבר קשה לא להפוך את הסוכרת למטרד לאזן כמה שיותר אבל לא להכנס להסטריה אם פעם ביובל הסוכר קצת מטפס כי חרגת מעט.כולנו חוטאים מה שחשוב זה הטווח הארוך ולכן הבדיקה המהימנה ביותר היא ה-A1C שממצאה את הערכים למשך שלושת החודשים ולא הפרוקטוז אמין שמתייחס לשלושה שבועות אחרונים. הכי חשוב זה לא להפסיק לחיות אלא למצוא את הדרך שמאימה לך סה"כ אתה אדם מתוק
יש דברים גרועים יותר

kiticat

New member
האממ

הכנתי היום עוגיות שוקולד צ'יפס (אחד מהתחביבים הכי גדולים שלי קשורים למטבח- אפייה ובישול), ובגלל שהתחלתי שוב להקפיד על רמות והכל (עליתי יותר מידי ועדין צריכה להגיע לאיזון) לקחתי 4 יחידות אינסולין טווח-קצר, ל3 עוגיות קטנות.... הסוכר עדין עלה... ב23. אז זה אומר פעם הבאה לקחת 6 יחידות? 2 יחידות על כל עוגיה?

shugi28

New member
מה שזה אומר שבפעם הבאה

את צריכה להזמין חברים כשאת מכינה עוגיות כאלה ..ולאכול אותם ביחד ואז הסוכר מתפזר יותר טוב ..! תחשבי על זה .. שבוע טוב . שוגי.

kiticat

New member
בכיף!

היום הכנתי (בנוסף לשאר דברים) עוד עוגיות ועוד עוגת קינמון מדהימה.... ידידים שלי יודעים שאני חולה על המטבח....

slightly

New member
עוגת פירות

את העוגה הזאת אני אופה לפחות פעם בשבוע. כולם מתים עליה. את הקמח המלא אפשר להחליף בקמח רגיל. במקום מיץ תפוזים אפשר כל מיץ אחר. הכנתי אותה עם תפו"ע, בננות, אגסים, תותים, חתיכות אננס מקופסה. הכל הכל היה מוצלח. אז....בתיאבון עוגת פירות ללא סוכר רכיבים: 2 כוסות קמח מלא 1 שקית אבקת אפיה 15 מ"ל דיאטיפ 1 כף שטוחה קינמון 3/4 כוס שמן 1/2 כוס מיץ תפוזים 3 ביצים 2.5 כוסות פרי מכל סוג שהוא (תפוחים, אגסים, גזר ובננות) אופן הכנה: מחממים תנור ל 180 מעלות מערבבים קמח אבקת אפייה וקינמון מוסיפים שמן מיץ תפוזים ביצים דיאטיפ ומערבבים מוסיפים את הפירות ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית 24 ואופים 45 דקות.

kiticat

New member
קחו בחשבון

שאני לא מאמינה במאפים ללא סוכר. זאת אומרת שזה כיף ואחלה אבל אני אופה עם סוכר ומבשלת מתוק והכל. השיטה היא שליטה.

מחשבות

New member
שאני אבין, את אופה עם סוכר ואוכלת?

איך את יודעת כמה מותר? מי אישר?

kiticat

New member
אופה ועוד איך.

דווקא לפני כמה ימים הסוכר קפץ תוך שעה מ115 ל500, ולא בגלל סוכר. בגלל מרק ירקות. העניין הוא לדעת כמה סוכר יש בערך. כמה פחמימות אתה מכניס. השיטה היא לא המנעות לפי דעתי- היא מודעות. נכון, אני לא אטחון חצי קופסא עוגיות- כי זה עדין כבד מידי בשביל שאני אוכל להתמודד עם זה.. אבל עוגיה או שתיים? עדין לא הרגו אף אחד. חוץ מזה שאני יודעת בערך- ש3-4 יחידות מכסות עוגייה. ככה זה אצלי לפחות. מתנסה ומשערת. מקסימום היפו- או טיפה עולה ומתקנת מיד... החופש שיש לי עם האינסולין שלי הוא מדהים. יש לי טווח קצר, וארוך טווח בנפרד. וזה מה שמאפשר לי לשלוט בסוכרת, בתפריט ובחיים שלי. בלי להצמד לאנדרוקרדילוגית.

10shosh

New member
../images/Emo45.gif סוכרת זה הרבה ניסוי ותהייה

עד להגיע לשליטה מלאה פעם אמרה לי איזו שהיא עובדת סוציאלית במרכז שניידר שהסוכרת צריכה להתאים אלי ולדרך החיים שלי ולא אני אל הסוכרת.

למעלה