האממ

kiticat

New member
האממ

חידה לי אליכם סקרנים... קחו בחורה. במשקל עודף. לפחות 20 קילו למשקל אידאלי. ניסתה דיאטה, שפיות באכילה- היא מעדיפה לקרוא לזה. לא ירדה כמעט בכלל. עם ספורט או בלעדיו. הפסיקה להיות לחוצה, כבר חלק משיגרה. פתאום סכרת. בלה, בלה. מאוזנת די טוב. יודעת הרבה. חזרה לדיאטה. 1000 קלוריות, 800, ועכשיו 700.... ועם זאת, היא משמינה. משמינה! לא נשארת במשקל האידאלי- מ-ש-מ-י-נ-ה! איך?? ושאלה- קשור לאינסולין באיזשהואי דרך?

מה שמוזר זה שאצלי אני מאבד

קילוגרמים לכן אני מנסה לפתח כמה שיותר שרירים כדי לא להיות ממש רזה. מה לעשות אני אוהב ספורט :)

אגב , אם כבר מדברים על דיאטה

היא צריכה להיות מאוזנת והדרגתית ולא מהירה כך שדיאטה זאת תהפוך לאורך חיים בריא ובשום אופן לא לעשות הרעבה או משהו בסגנון הזה. הדרך הכי טובה למתחילים היא לבנות תפריט מורכב ברובו מירקות בתוספת לחצי שעה הליכה ביום וכך תוכלי לעבד 3 קילו מנימום בחודש הראשון אבל בחודש השני זה יהיה קצת יותר. בהצלחה.

10shosh

New member
זה שאת משמינה זה טוב

אני יודעת שזה נשמע נורא אבל !!! זה אומר שאת מאוזנת כאשר הסוכר גבוה האוכל שאת אוכלת לא נכנס לתאים אלה נשאר במחזור הדם ויוצא בשתן מלווה בקטונים מזיקים לגוף לכן הסימנים הברורים של סכרת הם רעב מוגבר מלווה באבדן משקל והשתנה מרובה. ללא אינסולין כל המזון שאת צורכת לא מזין אותך ואפשר למות מרעב !!!! שלא לדבר על נזק לעניים לכליות ולשאר כלי הדם במידה ותופסים את זה לפני הרע מכל.... אז נא לא לעשות "דיאטות" אינסולין תני לגוף שלך להתרגל לסכרת למצוא את כמות האינסולין הדרושה לך לאיזון אידאלי ואז בליווי דיאטנית ניתן לעשות דיאטה מבוקרת או יותר טוב הרבה ספורט. בהצלחה.

nitsansh

New member
לא ציינת 2 דברים חשובים...

1. האם יש לך סוג 1 או סוג 2? 2. איזה טיפול תרופתי את מקבלת? לפי מה שקראתי, תרופות ממריצות לבלב כמו גלובן למשל גורמות לעלייה במשקל... המשקל ועודפי שומן בגוף חשובים, אבל הכי חשוב זה שרמת הסוכר תהיה מאוזנת!

nitsansh

New member
זה לא בטוח

אפשר לקבל סוכרת סוג 2 גם בגיל צעיר. זה נדיר, אבל אפשרי. חוץ מזה שלא ידעתי את הגיל שלה כשכתבתי את ההודעה...

kiticat

New member
תודה...

מסתבר שסכרת מסוג 2, בגיל צעיר כבר לא כל כך נדירה... רק שהיא מופיעה אצל נעורים- כאשר הם מאוד שמנים, או כאשר בד.כ סבלו מבעיות אכילה... והחלימו ממנה. מה לעשות- שלמרות שחזרו 2 סוגי בדיקות, עדין לא החליטו מה לעזאזל יש לי, למרות שהנטייה מההתחלה הייתה לסוג 2. אני בכל זאת על אינסולין.

לזר

New member
האינסולינים "הישנים" משמינים

זו עובדה ידועה מזמן. לדוגמה, ה-HPH וגם Mixtard בכל אחוז ערוב משמין. שניהם משמינים, כי הם אינסולינים איטיים ולא נותנים לאדם הנוטל אותם להרגיש את פעולתו. זמן התגובה האיטי של האינסולין בונה השלייה של חוסר פעילות. האינסולין לא פועל במועד שהגוף זקוק לו ולכל היותר הוא מוריד רמת הסוכר בצורה לא מתוכננת. רק כאשר הגוף מקבל אינסולין בכמות המתאימה למשקל הגוף הנכון, רק אז אפשר לדעת איך וכמה בדיוק לאכול ביום. כלומר, האינסולין צריך לפעול בדיוק במועד שרמת הסוכר עולה בעקבות ארוחה פחמימתית. אם רמות הסוכר מאוזנות אין רעב ולכן אדם אוכל פחות ולא נתקף לשגיונות. אכילה פחותה מורידה כמות האינסולין עד אשר מתקבל איזון בין רמות הסוכר וכמויות האינסולין וכתוצאה מזה גם משקל הגוף. איזון תלת - מימדי זה חייב להתקיים אם הוא נעשה בחוכמה והאינסולין שהגוף מקבל מתאים לגוף. לא כל אינסולין מתאים לכל חולה סוכרת. הסיכוי הטוב ביותר שיש לאדם לזכות באיזון הסוכרת שלו הוא האינסולין המהיר - הומלוג או נובוראפיד. אם כל היתר קשה יותר להתאזן. בהצלחה

רציתי לצין שאני כמעט ולא רעב,

אבל מדי פעם שבאמת בא לא לנשנש משהו (שלא במסגרת ארוחה) אני לוקח ירק עם קצת מיץ תפוזים.

kiticat

New member
ובכן...

הם עדין לא יודעים מה יש לי... אמת, הגיעו בדיקות, אבל הם לא תואמות אחת את השנייה.... אז יעשו עוד כנראה. בכל אופן אני על אינסולין. NPH והומלוג. כרגע בזמן הדיאטה אני הרבה יותר על NPH, ומעט מאוד הומלוג. הסוכר מאוזן. אבל זה לא היגיוני, כי ידוע לי ש1000 זה כאסח. אז איך לעאזאזל אני לא יורדת במשקל מ700 ביום? אני מכורה לספורט, כך ש.... חוץ מזה, יש לי יופי של תזונה כדרך קבע. אני אוהבת ירקות והרבה מוצרי חלב, לא צמחונית, והשומן היחיד הלא רווי שאני לא יכולה לוותר עליו הוא גלידה- מה שאומר שפעם בשבוע- 22 גרמים כאלה, ושלום על ישראל. אני אוכלת בריא. כדרך חיים. ואני שונאת להגיד דיאטה. זו דרך חיים. פשוט הפחתתי כמויות.

אני יענה לך למה...

כי בטח התחלת לאכול נכון לפני שבוע ואת כבר רוצה וכבר עכשיו את רוצה לשקול 20 קילו פחות. זאת לא הגזמה ? ירידה במשקל לוקחת זמן ! אני מאמין שתוך חודש של תזונה נכונה תוכלי לרדת שלוש קילו ! ואת השאר במהלך 3 עד ארבע החודשים הבאים . 700 קלוריות ביום זה נורא קצת . את בטח לא רוצה להיות אנורקסית?

כמובן יש דרך נוספת שהיא דיאטת בזק

שתוריד לך את הקלוגרמים נורא מהר אבל לאחר חודש הכל יחזור בתוספת לריבית :)

kiticat

New member
תראה...

לא התחלתי ב700 ליום. אבל המצב הוא שעל 700 ביום אני עדין משמינה..... מה שלא נשמע לי הגיוני... אני לא מצפה לרדת במשקל תוך יום וחצי.... אבל הייתי מצפה שאני אשאר באותו משקל במשך השלושה שבועות הראשונים שלאחריהם יש ירידה.

nitsansh

New member
את התיעצת עם דיאטנית?

יכול להיות שההרכב של התפריט לא מתאים, או זמני הארוחות... סה"כ הקלוריות ביום זה לא הדבר היחיד שקובע...

kiticat

New member
קלוריה- זה קלוריה זה קלוריה

הרכב מאוזן. אני לא אוכלת לפי טבלה איקס וווי- אלא לפי הרצון, הסיטואציה, המקום והאיזון. וזמני הארוחות לא משנים כל כך. אני אוכלת כשהגוף שלי רעב. זה משהו שלקח לי שנים, אבל אני יודעת לזהות רעב אמיתי. ויודעת גם להקדים מכה לתרופה, בא לי על גלידה בצורה לא נורמלית. אני אקח כף, לא אנסה להתגבר על זה- כי אחר כך אני אהיה מסוגלת לטרוף קופסא שלמה.

לזר

New member
גלידה זה רע? ממתי? שומן רווי?

אז מה? שומן רווי בכמויות לא בריא, אבל מהגלידה? רק בריאות מצפה לך מעבר לפינה עם הגלידה. אין בה שום דבר רע, שום דבר. עזבי את ספורי הדיאטנים. אני לוקח קונוס גלידה שמנה לפני יציאה לשעה של הליכה ואני חוזר חזרה על אותה רמת סוכר בדיוק כמו רגע היציאה. נדמה לי שכבר ספרתי זאת לא פעם. את זוכרת את הויכוח המצחיק בתקשורת בנושא מרגרינה, חמאה וביצים. כעבור זמן הסיפור השתנה. היום ירדו מהביצים. נראה מתי יירדו מהמרגרינה. בטוח שזה לא ינתן לנו לאכול מהם חופשי, אבל לא צריך להגזים. אני מבין שאת זקוקה ל-NPH עבור הלילה, כאינסולין לטווח ארוך. האינסולין הזה לא עשה עלי שום רושם. הוא רק החזיק אותי חי והרגשתי בפעולתו רק כאשר לאינסולין התחשק, אבל לא כאשר אני היתי זקוק לו. אילו יכולת להתשמש רק בהומלוג הית יוצאת גדולה. איך ההמוגלובין המסוכרר שלך? בסדר? רק בריאות

kiticat

New member
האממ

אז אם זה לא האינסולין שמונע הפחתת משקל, מה זה עוד יכול להיות?? שתבינו- אני עכשיו על 800 ליום, ואני פוחדת להעלות את הכמות, שכן על 800 אני כבר משמינה!

לזר

New member
800 קלוריות ביום זה קשה מאוד

את מענישה את גופך. אם את גם עושה פעילות גופנית זה פשוט רצח הגוף. את צריכה יעוץ בקשר לתזונה ומשקל הגוף, כאשר הכל קשור לסוכרת כמבון. תבדקי עצמך קיטיקאט.

טוב , אולי תשאילי לי כמה קילוגרמים

? אני לא יתנגד . אני אוכל מדי פעם פיצות וגלידות אפילו שאני לא רעב , פשוט בגלל שאני נורא רזה:) 78/1.92

למעלה