האמממ....שאלות

lilo4

New member
האמממ....שאלות ../images/Emo35.gif

ראיתי כבר בכמה הודעות, שהיריון הוא סוג של פיתרון לאנדו'...מישהי רוצה להסביר, לנמק, לפרשן ולהביא דוגמאות? וחוצמזה, מה קשר מיגרנה לאנדו'? ו....אמממ....זהו, בעצם. בכל תסריט אחר הייתי אמורה לפתוח הודעה על המחזור שלי שהיה אמור להיות סיוט [הפסקתי את הגלולות ואז הגעתי לגניקולוג, ואז התבשרתי על האנדו', אז אני עדיין לא על דיכוי]. אבל באופן חריג, זה המחזור הכי עדין ונחמד שהיה לי בשנים האחרונות... מוזר! [לא שאני מתלוננת, כן?]

lee E

New member
הריון הוא כמו דיכוי..מפסיק את המחזור.

כלומר, או שאנו צריכות להיות בהריון כל חיינו ולעשות 15 ילדים..16 20...או לא יכולות להביא ילדים ולהיות בדיכוי הורמונלי...או לחפש את מי שהמציא את המחלה ההזוייה הזו ולהוציא ממנו את התרופה ה)*&^%$#..תוך כדי כריתת אברי גופו אחד אחרי השני..אני בהחלט מוכנה להתנדב לחלק המכאיב.

הסבר

בזמן הריון כמובן אין מחזור, לכן הריון הוא הדיכוי הטוב ביותר! אין מחזור אז לא יכולים להיווצר מוקדים חדשים בדיוק כמו שכשאנו לוקחות גלולות ולא מקבלות מחזור, רק שבהריון הדיכוי הוא דיכוי טבעי של הגוף ולא תוספת הורמונים. לגבי כאבי אנדו בזמן הריון וכאן אני מצטטת את מה שסוריאנו אמר לי לפני שבוע: זה לא שבזמן הריון אין לנו כאבים ואנו מרגישות טוב ממש לא, בזמן הריון אנו סובלות מכאבים אבל כמו יתר הנשים שלהן אין אנדו'. לגבי מיגרנות, אין לי מושג, לא סובלת מהן.
על המחזור הרגוע, שימשיך כך
אבל למה את לא מתחילה דיכוי?

lilo4

New member
בקשר לדיכוי

מה שקרה הוא כזה דבר: בת'כלס אבחנו אצלי אנדו לפני פחות מחודש. השתחררתי מהצבא, ונזכרתי שבעצם הגיע הזמן ללכת לגניקולוג ה"אמיתי" שלי [בניגוד לכל מיני רופאים שהצבא שלח אותי אליהם]. כי אני על גלולות כבר כמה שנים בגלל כאבים, אבל החלפתי בשנתיים האחרונות כמה סוגים וזה לא פתר את הבעיה, אז רציתי לחזור לרופא שלי כדי להגיד לו שהחלפתי גלולות בזמן הצבא וזה לא עזר, ואולי לשקול התקן מירנה בכלל. ובמחזור הקודם החלטתי שאין לי בשביל מה להמשיך ליטול גלולות, כי גם ככה זה לא עוזר [כמובן שלא ידעתי על האנדו'], אז פשוט לא התחלתי את החפיסה החדשה. ו-א-ז...הלכתי לרופא, אובחנתי כחולת אנדו' וקיבלתי מרשם, והוראה ליטול ברצף. אז זהו, עכשיו הגיע המחזור ועכשיו התחלתי את החפיסה הראשונה של הדיכוי, בתקווה שזה ילך בסדר....[תודה לאל אף פעם לא היו לי בעיות מיוחדות עם הגלולות]

Yada2

New member
לגבי הריון ואנדו'

לגבי הריון ואנדו' אני בטוחה שלבנות כאן יש הסבר מפורט יותר, אבל מבחינתי כל עוד אין מחזור אז אין כאבים - וזה כולל הריון כמובן. לגבי מיגרנות, אין שום הוכחה שזה קשור לאנדו'. אני מקבלת מיגרנות בגלל שינויים הורמונלים (יום לפני המחזור) ובגלל מתח (וזה כולל מתח נפשי כתוצאה מצפיה למחזור/כאבים). אני שמחה לשמוע שהמכשפה לא כל כך נוראית החודש - הלוואי עלי...

galim29

New member
ליאור יקרה, קבלי תשובה../images/Emo3.gif

ה"רופאים" שאין להם מושג קלוש מה זה אנדו מאוד אוהבים להגיד לנשים עם אנדו: תיכנסי להריון ויפתרו לך כל הבעיות. בערך כמו משפטי המפת של האימהות מהמאה הקודמת הקודמת/פולניות (לא להיעלב חברותי הפולניות, גם אני משלכן)...
אז בעצם כל מה שהריון עושה זה משהה את המחזור לזמן ההריון ואולי קצת אחריו ואז יש לך 2 אופציות כמו שליהוש הציעה בחינניות האופיינית לה:
לגדל זקן של מתושלח ולהיות על דיכוי קבוע של גלולות/זריקות/ מה שימציאו
להרות שנה אחרי שנה עד גיל המעבר... בעצם זה כל הסיפור... עוד אין תרופת קסם למרות שה-
מאוד אוהבים להגיד את המשפט המטומטם הזה... אז מעכשיו תוכלי לענות להם כשיגידו לך את זה.

lilo4

New member
האמת שגם אני ליהי ../images/Emo8.gif

טוב, מודה שכל פעם כשקראתי פה שאיכשהו היריון הוא פיתרון, לא הצלחתי להבין בדיוק איך
אז עכשיו הבנתי שהוא באמת לא פיתרון

כמו שכתבו

הריון מונע ווסת......... מיגרנות - אין קשר לאנדו' ......יש שהמיגרנות מופיעות בעקבות שינויים הורמונליים........יש שהמיגרנות תורשתיות....... להמשך מחזור רגוע ושקט.

זואילי

New member
קיבלת תשובות ../images/Emo132.gif

אז כל שנותר לי הוא להתרשם מהמכשושה שלך ולקוות איתך שהיא תמשיך להיות נחמדה גם בפעמים הבאות שתזמני אותה.

למעלה