האמא המודאגת

suzi69

New member
האמא המודאגת../images/Emo122.gif

היום ישבתי עםן הבן שלי וגיליתי שהבן שלי יש לו נטיה לגברים אינני יודעת אם היה לו התנסות אבל לי הוא נראה נחוש ניסיתי לדבר לליבו ולהבין מה בדיוק עובר עליו וכאב לי מאוד לשמוע את זה כאמא אני מאוד מודאגת לאחר מספר שעות הוא שלח לי הודעה כי הוא הגיע להחלטה שהוא שלם עם ההחלטה הזאת שהוא מעדיף גברים והוא סך הכל בן 16 מה עלי לעשות האם יש דרך להוציא אותו מהסיפור הזה או שעלי להניח לו למצוא את דרכו בתודה מראש האמא המודאגת

יעל Y

New member
בן 16

גיל שיש בו התעסקות ענקית עם שאלת הזהות המינית ולא בטוח שיש עדיין תשובות. טבעי שאת דואגת גם בגלל גילו הצעיר וגם מההחלטה שלו שהוא הומו. למה את מתכוונת שניסית לדבר על ליבו? הדרך היא לא להוציא אותו מסיפור אלא ללוות אותו בתוך הסיפור, להשאיר לשניכם אפשרות לשוחח על הזהות המינית ללא מאבקי כוח אלא מתוך רצון אמיתי להבין. למשל איך הוא הגיע להחלטה שהוא מעדיף גברים? (מבלי לשפוט), כמה זמן הוא עסוק בהתלבטות בהעדפה המינית? מה הוא חושב שהיה רוצה לחוות ולהתנסות לפני שהוא מגדיר לעצמו את עצמו? איך הוא היה רוצה שתגיבי אליו? האם הוא רוצה לשוחח עם איש מקצוע כדי לדבר על עצמו רגשותיו ומחשבותיו? הדבר הכי חשוב לא להחליף דאגה באהבה ולזהות כמטרה את הצורך להגיע לאמת, גם אם האמת יכולה להכאיב לך כאם. בברכה, יעל

אמא מודאגת

שוחחתי איתו לא בעצבים למרות שאני בהתמוטטות טוטלית שוחחתי איתו ממש כמו חברה לחבר אז ככה הוא אומר שהוא ניסה להתחיל עם בנות ולא הלך לו אז הוא התיאש נכון שכל אמא רואה את הילד שלה פרח וחתיך אבל באמת הילד שלי הוא מדהים מקטנות רצו אותו לפרסומות היה לו התנסות פעם אחת ולא יותר שאלתי אותו איך הוא רואה את עצמו בעתיד הילד סבר כי הוא ראה את עצמו עם בחורה ולא עם גבר והוא יודע שיהיה לו חברה אבל יש לו בלבול שאלתי אותו אם אתה רואה בחורה ברחוב האם אתה מרגיש משיכה אליה או מפנטז איך תהי ו במיטה והוא ענה שכן אבל לא בטוח יש בנות שעושות לו את זה ויש שלא הרגשתי משך כל השיחה הבוגרת שניהלנו כי הילד מבולבל שאלתי אותו ממתי אתה מרגיש ככה אמר לי חצי שנה כלומר רק תחילת דרך שאלתי אותו איך היה עם הבחור אמר די נחמד לא הראה התלהבות יתר שאלתי אותו לדוגמא אם הוא רוצה לנסות אישה ענה שכן הוא מצפה ממני להבנה ובוגרות בנושא ולא להאשים לשאלתך אם הוא רוצה ללכת ליעוץ הוא גם את זה לא שלל הילד די סגור ולא פתוח אבל ילד חכם מאוד לומד ביורפואה וילד בוגר בשיחה איתו הבהרתי לו את ההשלכות של הומו הוא הבין ולא אהב כל כך את התוצאות מקווה שתוכלי לעזור לי בנושא ולהמליץ לי על יעוץ נכון

בן 16

היי יעל הילד התעורר ושוחח איתי ולבריו הוא בין שזה נוצר מבלבול שלא הלך לו עם נשים והיות והוא הגיע לאמת הפנימית שלו והוא הבין שהדרך היא לא דרך טובה הוא רוצה להמשיך לנסות עם נשים ולדבריו אין צורך בשיחה עם יועץ כי הכל מובן לו מהשיחות שהוא ניהל איתי והוא בטוח שהוא לא יחזור לשם האם עלי להמין שזהו נגמרה התופעה??? אני סומכת על המילה של הבן שלי והוא אמין אבל לא רוצה להסתמך על זה למרות שהיום הוא נראה לי יציב מה עלי לעשות

יעל Y

New member
בוקר טוב

אכן יש לך ילד רגיש וחכם. יש לך בן מאד מאד טוב שחשוב לו להיות טוב. התעורר בבוקר עם כל התשובות הנכונות ... השאלה נכונות עבור מי? לפעמים למרות שכביכול מתקיימת שיחה 'פתוחה' מתקיים מסר סמוי ונראה שבנך אכן קלט שעליו 'ליישר קו'. מבינה את החששות שלך, את הצורך לחזור למצב של ודאות לחזור למוכר, אבל קצב ההתרחשויות, 'והתובנות'?? וההחלטות שעלו בשיחת הבוקר עומדים בסתירה תהומית לחוויה של תהליך ובדיקה אמיתית. די משוכנעת שהרבה מרכיבים נוספים בקשר ביניכם ניהלו את התסריט. אני הייתי ממליצה לבנך ללכת לשיחות עם מטפל במרחב בטוח להרגיש ולחשוב הכל... בלי לאכזב, בלי לפחד, ללא תלות ומתוך אמון בקבלה. את אכן סומכת על המילה של הבן שלך... האם הבן שלך סומך עלייך שתקבלי אותו גם שונה? בברכה, יעל

suzi69

New member
שלום

אני הבן של האמא המודאגת לשמה
רציתי לומר שניהלתי בסוף שיחה אם אמא שלי בעיניין ובשיחה הזאת אני קיבלתי את כל התשובות שחיפשתי ובדך גם מן הארה שהבהירה לי את כל התמונה על כן איני רואה סיבה ללכת ליעוץ החלטתי לשמוע בקולה של אמא שלי ולקחתי יוזמה להתאפס ולאט לאט אני חוזר עצמי תודה רבה על הייעוץ ותודות לך ולאמא שלי אני הבנתי את כל מה שהיה חשוב לי לדעת

יעל Y

New member
הבן של האמא המודאגת...

הבנתי הבנתי אותך אתה רוצה שנרד כבר מההתכתבות הזו... במיוחד אחרי שהבנת הכל... ואחלה אני מכבדת... כשקראתי את המילים שלך מיד חשבתי על הפעמים שבהם נפלתי או קיבלתי מכה, ומיד אמרתי לא לא כואב וקמתי או המשכתי כרגיל...למרות שכאב... יכול להיות שיום אחד תגלה שקולה של אמא הוא של אמא ולך יש קול משלך אולי דומה ואולי שונה ... אהבתי את השיתוף שלך גם אם הוא מוריד את השיחה מהפורום, באמת לזה התכוונת? יעל

suzi69

New member
תשובה

לא לזה התכוונתי הכוונה שלי הייתה להבהיר שאני הבנתי את הכל ואני לא משנה את דעתי כי זה מה שבאמת אני מרגיש אני יכול להגדיר את מה שהיה לי כבלבול אך קשה לי להגדיר זאת כעובדה כי באיזו שהיא נקודה כשאני מביט על כל התמונה מרחוק ורואה את כל הצדדים בנושא אני מבין שאיך שהוא זאת לא הייתה החלטה מתחושת בטן אני ישבתי באותו יום של שיחה וחשבתי הרבה עם עצמי וכל מה שהייתי צריך לדעת זה את היתרונות שבנושא והחסרונות והבנתי שזאת לא הדרך שתעשה אותי מאושר ושלם וכמו שאמא שלי אמרה עלייך יש בך הרבה תובנה וכוונות טובות ואת זה אני יכול לומר עליה ותודה לשניכם שעזרתם לי להבין את האמת שלי ולהיות שלם איתה בלי כל חרטות (ואין לי בעיות שתמשיכו לדבר על הנושא רק רציתי להבהיר את החלק שלי בעיניין)

suzi69

New member
היי יעל

אני משוחחת תכופות עם הבן שלי על הנושא להגיד שאני שלמה עם ההחלטה זה לא יהיה נכון כי אני לא מבטלת את העיניין שיש לו רגישות לגברים עדין מסבירה לו כי עליו לפי דעתי ללכת ליעוץ ולהבין מה הוא באמת איזה צד עליו לקחת ומה האמת בתוך תוכו עלי בתור אמא להיות איתו גם בטוב גם ברע וגם בהחלטות שהוא לוקח לתת את דעתי ליעץ אבל רק עליו להחליט מה טוב עבורו הילד לא הראה לי שום חרטה על זה שהוא לא רוצה להמשיך באותה דרך האם זה שאני מתעקשת שהוא צריך יעוץ דבר נכון או שעלי להניח לילד להבין מה הוא רוצה? תודה על שיתוף הפעולה

יעל Y

New member
כן.

כמו שהדברים עכשיו להניח אבל להשאיר דלת פתוחה אם וכאשר ירצה ללכת לשיחות. או להתלבט שוב אם וכאשר יעלה צורך. האמת שבתחושת הבטן שלי אני חשה סוג של מאמץ מצידו 'להתאפס'... ודווקא מהחוויה שלי כסטרייטית לא הרגשתי צורך ל'חזור לעצמי' או לקבל החלטה על הזהות... ולכן אני יכולה להתחבר לתחושה שלך שכן יש צורך בתהליך אבל מה שקובע עכשיו זה הרצון של הבן!! בברכה, יעל

אמא יקרה לי

קודם כל בלי הסטריה. הנוער של היום לרוב יודע בדיוק מה הוא רוצה ואיך הוא רוצה את זה כבר מגיל צעיר. גם כשאני יצאתי מהארון די קרוב לגילו (17 וקצת) הייתי נטול ניסיון או ידע אבל הבטן אמרה שזה נכון. והלכתי בעקבותיה כפי שאני נוהג עד היום. שבי איתו לשיחה במטרה להבין לא במטרה לשפוט וחשוב שתבהירי לו את זה. יתכן וזה שלב שיחלוף ויתכן שלא, חשוב שאת תהיי איתו שם, כי אין הרבה הורים שרוצים או מסוגלים. בהצלחה!

אמא יקרה לי

איתיוש שלום אם הבן שלי לא סגור בנושא וקצת מבולבל כל העיניין הוא התחיל לפני חצי שנה ואני במקרה עליתי על זה לא היה לו התנסות עם נשים והוא התיאש כי שהוא ניסה להתחיל איתם לא הלך לו הוא לא שולל יחסים עם אישה והיה לו רק התנסות חד פעמיתת עם גבר ששאלתי אותו איך היה בלי התלהבות או אור בעיניים אמר בסדר שאלתי אותו אם הוא נמשך לנשים והוא אמר שכן וכל העיניין ממש חדש לו ויש לו הרגשה שבסוף יהיה לו חברה האם לפי מה שכתבתי האם הוא בטוח שהוא הומו? איך בתור הומו אתה חושב שעלי לעזור לבן שלי לעשות כדי להגיע לאמת הפנימית שלו דרך אגב אני לא רבה איתו אני מדברת איתו בתור חברה טובה לא צועקים משוחחים בלחש בהבנה ואני באמת רוצה לעזור לוו ולהיות שם עבורו תודה על עזרתך

white star

New member
../images/Emo54.gifזה הרבה פעמים גילוי עצמי

זה לא משנה הנסיון, זה מה שאתה מרגיש שאתה רוצה, בין אם בנים או בנות (או שנייהם כמובן). בתור אחד ששמע הרבה סיפורים של יציאה מהארון (כולל שלי), בדרך כלל מי שמקבל את זה הכי גרוע זה ההורים. אז כל הכבוד לך שאת לא ישר מסתייגת ורוצה לעשות את מה שטוב עבורו. פשוט תתני לו למצוא את עצמו, אל תנסי להתאים אותו לנורמות חברתיות מסיימות בכוח

טוב אני קצת בדיליי...

אבל בהחלט מקווה שדברי ישמעו. אני מסכים עם מה שכתב הכוכב אחרי. רק רוצה להוסיף שלדעתי אי אפשר לעזור למישהו להגיע לאמת הפנימית שלו במקרה הספציפי הזה, שכן תהליך ההשלמה עם הזהות המינית הוא משהו אינדיבידואלי לחלוטין שהוא חייב לעבור.

אמא יקרה לי יקרה,,../images/Emo184.gif

נכון שבנך "רק" בן 16,,אבל אני מניח שאים הוא שוחח איתך על נושא של נטייה מינית הוא וודאי "טוחן" את הנושא עם עצמו זמן רב שווה לבדוק את זה איתן, זה לא משהו שהוא החליט מאתמול להיום, דבר נוסף כמו שכתבה קודמתי, זהו גיל של שאלות של היתלבטויות וזה בסדר וטבעי, במידה ולאחר השאלות והתהיות בנך יחליט שהוא מעדיף בנים על בנות, אלו הם חייו ,אין שום
פלא שתשנה את נטיתו, למרות אכזבתך היי חזקה היי שם בשבילו הוא הבן שלך והוא הכי מוצלח בעולם ומוכשר ואין סיבה בעולם שלא תאהבי אותו הכי בעולם בדיוק כמו שאהבת אותו לפני ה"גילוי", הוא אותו אדם- רק שעכשיו את יודעת עליו קצת יותר במישור האינטימי, תלווי אותו, תחזקי אותו,ותראי שבעתיד תגיעי להכרה שזו הדרך היחידה להתמודד, אין "תיקונים" חבל לך על הזמן, ואים תרצי להכיר הורים אחרים שעברו עוברים את התהליך, לשמוע מהם על התהליך, ובכך להתחזק מומלץ להגיע למפגש של "תהלה" לקבוצה הקרובה למקום מגורייך,את יכולה להשתתף באופן פעיל את יכולה רק להאזין ולהתרשם, בטוח שתקבלי תמיכה חמה מאנשים מופלאים, חג שמח ושנה טובה

הלו רק רגע, לאט לאט

אמא מודאגת והבן היקרים, קראתי את הדברים שלכם ואת הדברים הנבונים שהחברים לפורום כתבו. אמא, הרשי להצטרף לדבריהם ולחדד משוה נוסף; הנער שלך (הוא אינו ילד עוד) נמצא בשליו שחייו עוברים תהפוכות רבות, בלי קשר לשאלה לגבי נטיותיו המיניות שרק מכבידה על העניין. אינני יודע ומתיימר לומר לך מה נכון לעשות, למדתי כבר שאינטואיציה של אמא חזקה יותר מכל דבר, אך עלייך לשאול את עצמך כמה דברים: 1. כאמור, חושייך המחודדים כאם ודאי הבהבו לך בעבר ואני מניח שעלתה בך השאלה האם הילד שלי הוא ילד רגיל או שאולי הוא יותר מידי רגיש, יותר מדי פיקח לעולם מסביב, אולי פחות גברי מחבריו בני אותו הגיל. במידה וחשבת על זה עלייך לשאול את עצמך, מה עשית אם המחשבות האלה? גנזת אותן והתכחשת להן? בדקת אותם וניסית לאמת אותן בדרכך? ניסית לשוחח על כך עם הנער, שאמרת שהוא מבין ובוגר? 2. אני מבין את המצוקה שלך כאם, כשהילד מגיע ומטיל פצצה כזו שיוצרת כאוס בחשיבה שלך עד כה, אך לטמי עלייך לשאול, כיצד הנער הרגיש עד כה? איך הוא הצליח לחיות עד כה כשהוא יודע משהו על עצמו ומקרין משהו שמתבקש ממנו (אם על ידי ההורים ואם על ידי החברה)? איך זה לחיות בין הפטיש לסדן ואתה רק בן 16? 3. נערך כבר סיפר לך, הוריד, אני מניח, את המועקה האיומה שהיית על ליבו. ובלי להפנות אצבע מאמשימה, מה את עושה? מבקש ממנו להזניח את הרצונות והתחושות הבסיסיות שלו לטובת הרצונות והדרך ה"נכונה" כביכול שלך. הילד אמר שישתנה על מנת לרצות אותך, כך אני מתרשם. ואת, כאמא שמכיר את ילדך יותר מכולנו צריכה לשאול: האם הילד שלי מספיק נבון לחיות עם ההחלטה הזו או שהוא תלותי ואני צריכה לסייע לו? כיצד אני יכולה לסייע לו? למה הוא זקוק עכשיו? למשהו חומרי הוא להרעיף עליו הבנה (לא בהכרח קבלה) ואהבה? לנער החביב אני כן יכול להרשות לעצמי לייעץ מה לעשות, ואני מציע לו מעתה, לא לצאת בהצהרות, לא להבטיח להתשנות ולא להקשות על ההורים יתר על מידה. לא לעשות את הדברים הללו , לא כל עוד אתה עדיין מעורער, לא שקול מספיק ונמצא בסערת רגשות. תמתין יקירי, אני יודע שהסבלנות בנושא הזה לא תמיד נמצאת, אך אתה חייב לקחת ולקבל את הזמן הראוי לך לחשוב על זה עם עצמך. תמשיכו לאהוב אחת את השני. ר.א.

למעלה