האם

• פותח הנושא bekN
  • פורסם בתאריך

bekN

New member
האם

האם ניתן להשתמש במשמר עץ (מעיין חומר כימי בעל גוון ירקרק) כתחליף לסיד הגופרתי? חשבתי להוסיף לו מעט דיו ולשנות את הצבע...

bekN

New member
שאלה נוספת

האם מישהו נתקל במקרה בו אלון מצוי שאינו נשיר ,משיר בכל זאת את עליו בכדי להגן על עצמו לאחר העתקה?

tk96

New member
מה הוא ההבדל ?

בין טראומת-ההעתקה בכל עץ ירוק-עד (או אפילו נשיר) אחר ? מנסיוני הדל גם ירוקי-עד לא נשירים עלולים להכנס למעיין טראומה. -אילון

bekN

New member
השאלה היא

האם הגיוני שהוא ישיר את כל עליו ,לא נשירה חלקית כמצופה מירוק עד.

אולמוס

New member
נשירת עלווה באלון מצוי בהעתקה

אכן התנסיתי בכך-תוצאה של טראומה שחלק מאלונים אלה סובל ממנה אף לאורך זמן. חלק מהענפים מהם העלים נשרו מתנוונים או מתייבשים וזה במקרה הגרוע. בדרך כלל יתאוששו במהלך העונה אם המצע ותנאי ההשקייה הם אופטימליים. יש לי אחד כזה שעדיין חי אבל כמעט לא מתפתח. ייתכן שאעשה ממנו פעם בונסאי "מאמא" כל השנתון שלו כבר בני 5-6 שנים ונראים לא רע... ייתכן שיש בעייה גם עם מערכת השורשים שלו או שפשוט זה טיפוס לא כל כך עמיד...

bekN

New member
אני חייב להודות

שהמצע רחוק מאוד מלהיות אופטימלי ,משום שהוא מעיין אדמת חימר אטומה כמו חומת ברלין,ואני לא מפסיק לקלל את עצמי שלא התאמצתי יותר בשעתו וחיפשתי אדמה נורמלית,התאהבתי בעץ הזה ויהיה לי חבל מאוד לאבד אותו,כרגע הוא בחוץ בגשם,ואני נאלץ להטות את העציץ מספר פעמים ביום משום שהמים לא מחלחלים,האם למנוע ממנו את מי הגשם?

minigan

New member
מצע לא מחלחל

מאחר והאלון נמצא כרגע בטראומה (במקרה הטוב) ולא מומלץ כרגע "להתעסק" עם שורשיו, כדאי בינתיים להעבירו לסככה מקורה (לא בבית) ולהשקות רק לפי הצורך. בהצלחה

למעלה