האם

האם

מותר לפסיכולוג להקליט מטופל בזמן הטיפול,גם אם המטופל הסכים לכך? האם אין פה מקום לפגם? האם אין פה עבירה אתית? גם אם זה רק לצרכי סיכום הטיפול בכתב כביכול? תודה

כי לפעמים

מטופלים מסכימים מתוך החולשה של מצבם וזה יכול לגרד את גבול ניצול המעמד של מטפל-מטופל.

גרא.

New member
נועה ההורסת1,מותר לפסיכולוג להקליט,ר ק אם

המטופל הסכים לכך.אחרת זו עבירה אתית.

מה לגבי רישום?

יש מטפלים שלא מקליטים אבל רושמים את דברי המטופל, בכתב, בדר"כ גם בלי לשאול אותו אם הוא מסכים לכך. האם זה מותר? כי אם כן, מה ההבדל בין זה ובין להקליט? שואלת מתוך סקרנות והתעניינות.

גרא.

New member
נטע....,רישום מתחייב מעצם הבדיקה או הפגישה,

מאחר ואין אפשרות לזכור כל מה שנאמר.במיוחד במצבי בדיקה,יש לרשום את תשובות/תגובות המטופל. ההקלטה,עשוייה לעזור למטפל לשחזר מצבים ודברים שנאמרו,ולא היה סיפק בידיו לרשום הכל.אין ספק, שחזור הפגישה באמצעות הקלטה יותר מדוייק.אבל היא אסורה,ע"ח דין,ללא הסכמת המטופל.

אם המטופל הסכים

אין שום עבירה. לא פלילית ולא אתית. מדובר בטכניקה מוכרת ידועה ובשימוש נרחב לא רק לצרכי תיעוד אלא גם לצרכי למידה. מה שכן, הדבר הפיך. גם אם המטופל הסכים וחתם, מותר לו לשנות את דעתו.

simond

New member
אם יש הסכמה ....

ואולי בכתב-שאין לעשות שימוש אחר מלבד לתועלת המטופל ,ולא לשימושים אחרים אז... יש בה תועלת גם למטפל וגם למטופל ,שהרי אין זמן לרשום הכול,מה גם שהרושם מהשיחה ,כעס...עצבות נשמר ונזכר טוב יותר בהקלטה ,מאשר המטפל בסוף השיחה צריך לשחזר הכול אני אישית הייתי מעוניין שיקליטו אותי,כי תמיד יש לי תחושה שהמטפל בכלל לא זוכר מה דיברנו בעבר .... ולפעמים הקלטות יכולות לבדוק,אם אמרנו,דיברנו,איימנו,....כך שיש תמיד הוכחה

תודה רבה

על כל ההסברים נדמה לי שמטפל מחוייב לשמור על פרטיות המטופל אז אם זה לצרכי הטיפול לא אמורה להיות בעייה מקווה שהבנתי נכון. תודה

למעלה